1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy na Przeróbce JTAG będę mógł grać w gry bez płyty

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LordKetchup, Kwiecień 12, 2012.

  1. LordKetchup

    LordKetchup Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Tak jak wyżej czyli czy będe mógł grać w gry bez płyty na dysku 250GB w Xbox 360 Slim z przeróbką JTAG.
    Pytam dlatego ponieważ chce przerobić Xboxa Wgrać linuxa i grać w gry na dysku twardym bez nagrywania na plyty gier itd.
    I czy jest to możliwe na JTAG ? i taką gre instalowało by się przez Pendrive czy jak ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, możesz grać w gry bez płyty. Gry normalnie wrzucasz na dysk do folderu Contect/0000000000000 i gotowe, przed wrzuceniem formatujesz do .god lub .xex
     
    1 osoba to lubi.
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    bez płyt, bez znaczenia z jakiego regionu jest gra itd
     
    1 osoba to lubi.
  5. LordKetchup

    LordKetchup Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    o no to bardzo fajnie dziękuje :D o to mi chodziło :p
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    This is for what it has been designed for
     
  7. LordKetchup

    LordKetchup Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A Jeszcze Jedno pytanko.Czy Pendrive Wchodzi w grę ?
    Chodzi mi o to aby nie nagrywać płyt.
    A jak nie no to wtedy podłaczyć Xboxa lub jego dysk do komputera i ewentualnie wrzucić.Da rade ?
     
  8. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    zeby wrzucic gre na dysk klocka. laczysz sie przez ftp z klockiem z pc albo wrzucasz gry na dysk zew odpalasz stamtad, albo przerzucasz na dysk konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  9. LordKetchup

    LordKetchup Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O Wielkie dzięki.Daje Przydatne :D
    PS: Tak dal pewności oczywiście da rade to zrobić NA LT 3.0 Albo Lt2.0 ? czy tam Jtag :D
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    na LT to mozesz sobie conajwyzej nagrac gre.
     
  11. Frantic

    Frantic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pozwolę sobie odkopać temat.

    Żeby grać w gry z dysku (bez płyty) wystarczy że wrzucę je z PC na dysk czy jednak jest konieczny pendrive i dopiero instalacja? Pytałem na innym forum ale no cóż, oni co innego a wy tutaj co innego
     
  12. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tak - ściągasz grę albo w ISO albo od razu w GOD/XEX ( jak ISO to trzeba na kompie przerobić iso na xex albo na god)

    potem kopiujesz z kompa gry god/xex na dysk konsoli (albo wewnętrzny albo zewnętrzny)

    +jeśli są to nowe gry 2 dyskowe - to oprócz wrzucania god/xex na dysk wew/zew - musisz część gry umieścić koniecznie na dysku WEWnętrznym / albo Pendrive
     
  13. Frantic

    Frantic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ale ja sumie nie wiem czy mam JTAG/RGH więc moje pytanie - bez tego nie ruszy z dysku bez płyty?
     
  14. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    nie - tylko RGH/JTAG daje ci możliwość zapomnienia o płytach na zawsze
     
  15. Frantic

    Frantic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okolice Wadowic/Kalwarii Zebrzydowskiej ktoś to robi?
     
  16. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Do Akira napisz on w Bielsku działa to z Wadowic masz rzut beretem
     
  17. Frantic

    Frantic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hm. Hm ewentualnie mogło by być dobrze znam bielsko. Ale jestem po ciężkim urazie i sam tam tego xboxa nie dotaszczę. Musiał by to być ktoś z Wadowic/Kalwarii
     
  18. Frantic

    Frantic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A istnieje możliwość instalacji gry na dysk z laptopa a granie bez rgh z płytą? Czy instalacja na HDD musi odbywać się z poziomu konsoli?
     
  19. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jak masz RGH to właściwie nie instalujesz gier w ogóle (poza paroma tytuałmi), nie korzystasz z napędu - tylko wrzucasz przerobione ISO na dysk - i konsola czyta te obrazy (GOD/XEX) - jakby czytała z płyty
     
  20. Frantic

    Frantic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na razie nie mam tego RGH ale zainwestuje w to. Za to mam dysk więc oto jest takie moje pytanie. Czy można zainstalować grę z poziomu kompa na dysk do xboxa a później ją wypalić i używać płytki tylko do rozruchu czy muszę mieć to na płycie i dopiero z poziomu konsoli instalować?
     
  21. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nie.Takie rzeczy to tylko w rgh. Nawet przy przeróbce napędu na LT płyta musi być zawsze w konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum