1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

czy na xbox-sie slim można używać internetu usb ??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hardbox, Czerwiec 28, 2011.

  1. hardbox

    hardbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam pytanie. Wyjeżdżam z domu na wakacje i biorę ze sobą xboxa. Chcę używać tam xbox live, ale tam nie ma internetu więc musiałbym kupic taki na usb. Czy mogę używać xbox live używając takiego "internetowego pendriv'a "? Wiem że z tyłu jest takie wejście na kabel internet i usb. Proszę o pomoc !!!!!!!!!!!!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    nie tylko ethernet albo przez ten adapter wi-fi już próbowałem się połączyć przez usb i nie da rady
     
  4. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie ma takiej opcji. Ewentalnie jakis notebook na ktorym podlaczysz pendka i siec ad hoc.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bezpośrednio modemu nie da rady, ale mozna stosujac router z usb np edimax 6200n
     
  6. Cze'si0

    Cze'si0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety nie bo żeby odpalić taki modem mobilny potrzebujesz sterowników a tak owych nie zainstalujesz na xboxie ;_).

    \\edit.
    @up. jeżeli ten owy router jest kompatybilny z jego modemem.
     
  7. hardbox

    hardbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @!Brudsien sam go posiadam, ale nie próbowałem. Jak i co trzeba zrobić ?
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Owe routery maja na bieżąco aktualizowane oprogramowanie i obsługuje 99% modemów na rynku

    Podlaczasz z tylu do usb modem, logujesz sie na router, adres routera moze byc 192.168.1.1 ale pewnosci nie mam wiec wejdz w menu start wpisz
    Kod:
    cmd
    i po tym wpisz
    Kod:
    ipconfig
    bramka domyślna to adres routera po tym ustawiasz w routerze aby laczyl sie za pomoca tego modemu z reszta dokładnie masz tutaj instrukcje

    A, jesli w routerze nie ma mozliwosci wpisania kodu PIN do karty to wylacz kod pin z poziomu programu np za pomoca programu Partner Mobile jak masz modem huawei, jak nie za pomoca programu top netinfo lub przełóż karte do telefonu i z poziomu telefonu
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rodzice też mają router z edimaxa ma wejście na karte sim. 2 komputery działają bezproblemowo
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A jaki dokladnie model bo 6200n nie ma wbudowanego modemu
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A nawet jeśli uda ci się podłączyć to i tak nie pograsz bo odrazu się rozczarujesz lagami
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie koniecznie, zalezy od nodeb, swego czasu np polsat mial bardzo dobre pingi nawet ponizej 30ms, jak teraz nie wiem
     
  13. Matess1999

    Matess1999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Leszno
  14. szafran

    szafran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
    Szkoda że się nie da niweczy to moje plany wakacyjne :/
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    yyy, o co chodzi ?
     
  16. bartez1994

    bartez1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    233
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    woj. Lubelskie
    Po jaką cholerę ci xbox na wakacjach?? niweczy plany brak neta? zawsze można grać single
     
  17. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Internet via USB czyli pewnie GSM.
    Pingi 30ms na sieci szkieletowej GSM? wolne żarty
     
  18. fobis33

    fobis33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    wlasnie nie wiem po co mu x jak jedzie wypoczywac. to juz jest nalog....

    ale jak juz czujesz nieodparta chec zabrania klocka to lepiej go sobie dobrze zabezpiecz. ja zabezpieczylem swojego dobrze-(owinalem go) , nioslem go w plecaku (po przerobce) w domu okazalo sie ze naped sie lekko przesunal i samoczynnie sie otwieral i zamykal.

    kilka wstrzasow i cos ci sie moze spieprzyc . kruchy sprzet to jest ;/
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Pewnie to zgadujesz, a czy wolne zarty no coz pisze co widzialem, a czy ty mi wierzysz czy nie to juz mi lotto, poczytaj sobie to forum moze czegos sie nauczysz, kilka lat temu gdy play zaczynal z netem mialem na najbliższym nadajniku 50ms ping, nodeb mam 200-300m od siebie, obecnie mam 70ms bo nadajnik bardziej obciążony
     
Wczytywanie...

Poleć forum