1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy nie stracę gwarancji po przeróbce?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pawel1924, Wrzesień 20, 2010.

  1. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam jak bym kupił nową konsole xbox Arcade.

    I chciał ją przerobić, ponieważ nie będę grał na necie. To czy dam radę przerobić a w razie popsucia się nie stracić gwarancji??

    tzn. przerobić napęd z możliwością powrotu do oryginalnego.

    I czy da się przerobić nie uszkadzając plomb?

    Z tego co się dowiedziałem to nie ze wszystkimi napędami da się wrócić do oryginalnego firmware. Jak rozpoznać napęd w konsoli dobry do przeróbki.
    W ogóle jakie napędy są montowane w jasperach?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    po przeróbce stracisz gwarancje nawet jeśli zostawisz plomby w nienaruszonym stanie.
    Odział MS zauważy że konsola została rozkręcana i jej nie naprawie nawet jeżeli zmienisz napęd na oryginalny
     
  4. wibrator

    wibrator Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie Przerabiam nie Kradne
     
  5. KamilCR7

    KamilCR7 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Jak przerobisz konsole automatycznie stracisz gwarancje. Nawet jak byś później przykleił te plomby to oni by sie o tym dowiedzili.
     
  6. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    Popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  7. wibrator

    wibrator Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    powiem tak nie przerabiaj samemu przeróbka - utrata gwarancji ok przerobisz tracisz gwarancje ms ci nie uzna że masz nie przerobioną bo zawsze są ślady otwierania i przy okazji pląby zdzierasz jednak są tacy ludzie ponoć co umieją odkleić pląbe w nie naruszonym stanie i wrać potem orginalny soft ale nie wieże żę im M$ uzna konsole aaa wymiana napędu nic nie da bo będziesz musiał mieć dvd keya oczywiście chodzi mi o to że wysyłasz na gware chyba nawet do przeróbki tak czy siak tracisz gwarancje. Koniec Spamu !
     
  8. wibrator

    wibrator Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie przerabiaj ! Nie kradnij ! Przez takich jak ty ceny w sklepach drożeją ! I licz się z tym że po przeróbce dostaniesz bana ! Twoja konsola twoja wola ! Nikt ci tutaj nie zadecyduje o twojej konsoli !
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Darujcie sobie te slogany bo to nie o tym temat!! Zaraz polecą warny za offtop

    Oficjalnie tracisz gwarancję, jednak M$ na ogół nie sprawdza FW napędu i jak plomby będą ok to będzie dobrze
     
  10. szela_512

    szela_512 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Choszczno
    Jak coś to w Jasperach są Liteony V1 , V2 lub V3 . Jakbyś przerabiał u kogoś , to najdorożej wychodzi ten V3 (80-100 zł ) , a te V1 i V2 (około 40 zł ).
     
  11. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Heh... Ciekawy jestem ilu z was cwaniaki ma wszystko w domu oryginalne?? Filmy, muzyka programy. Za wszystko płacicie??? Czy ściągacie z netu?? Lepiej kogoś oskarżać a swojego nie widzieć.

    A co do bana to nie dostane bo jak byś umiał czytać ze zrozumieniem to byś wiedział że konsola nie będzie podłączana do internetu.

    A na tyle co gram czyli rekreacyjnie po 4-5 godzin tygodniowo szkoda mi kasy po 200 pln za grę.

    Wypowiedź ostatnia była najbardziej pożyteczna i za nią dziękuję.

    A teraz czy da radę rozróżnić liteona v1 od v2 i od v3?
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Po dacie produkcji konsoli. V3 była gdzieś od września '09
     
Wczytywanie...

Poleć forum