1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy nowe konsole Xbox One wymagają ściągania DAY ONE PATCH?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez VortaL, Listopad 8, 2015.

  1. VortaL

    VortaL Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2015
    Posty:
    189
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    Witam, mam takie powiedzmy dwa pytanie.. przejdę do rzeczy.

    Jak wiadomo Xbox One w trakcie premiery miał te swoje pierwsze wersje softu i był wymagany Day One Patch, by działały funkcje, ale czy jak kupię konsolę teraz.. i np; została ona wyprodukowana w 2014 to powinna zawierać soft z tamtego roku, który w trakcie produkcji tej konsoli był aktualnym.

    Skoro tak to wykluczałoby to ściąganie patcha, bo byłby już zawarty. (konsola miałaby już parę updateów softu od nowości)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dobrze rozumujesz, ale jeśli nie masz internetu (nie zamierzasz podłączyć konsoli do internetu) to nie widze sensu inwestowania w XO czy ps4 :D
     
  4. VortaL

    VortaL Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2015
    Posty:
    189
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    zamierzam, tylko takie pytanie.

    Tak właśnie będzie? Nie będę musiał ściągać patcha? Jeżeli tak, to podobno przy starcie trzeba się zalogować/stworzyć konto Microsoft/Live Gold (jedno i to samo), a do tego wiadomo - jest potrzebny net. Tak jest, czy można normalnie zrobić konto na konsoli (jak w PS3) i potem się logować na swoje konto Microsoft?
     
  5. las3rr

    las3rr Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Uruchamiając konsole jesteś zmuszony do podłączenia jej do internetu, musisz utworzyć profil i przejść przez aktualizację, jeżeli tego nie zrobisz, nie będziesz mógł korzystać z konsoli (w moim przypadku tak wyglądało pierwsze uruchomienie).
     
  6. VortaL

    VortaL Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2015
    Posty:
    189
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    Profilem jest konto Microsoft? Czy jest to tylko profil lokalny na konsoli?
     
  7. las3rr

    las3rr Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    tak
     
  8. VortaL

    VortaL Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2015
    Posty:
    189
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    a po zalogowaniu (mam już konto) i odłączeniu konsoli od neta, gdy włączam ponownie to muszę mieć neta by się logować, czy mogę normalnie odpalać po wszystkim już bez neta?
     
  9. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli kupisz XO i podłączysz do netu to po pierwsze pobierze Ci najnowszą aktualizację systemu (zatwierdzasz ja bądz pozostajesz offline ze stara wersja dashboardu). Aby utworzyć konto live/microsoft konsola musi miec aktualny soft i polaczenie z internetem- mozęsz utworzyc profil offline a po podlaczeniu do internetu utworzyć do niego konto live. Jęsli masz internet to najlepiej pobrac najnowsza aktualizacje i od zaru zalozyc profil z live nie wiem po co kombinujesz z profilem offline? .
    Oczywiście jeśli masz konto z X360 to nie musisz zakladac nowego - wpisujesz tylko dane swojego konta (musisz byc podlaczony z netem przy pobieraniu profilu - później już nie)
     
  10. VortaL

    VortaL Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2015
    Posty:
    189
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    "Jeśli kupisz XO i podłączysz do netu to po pierwsze pobierze Ci najnowszą aktualizację systemu (zatwierdzasz ja bądz pozostajesz offline ze stara wersja dashboardu)." tak - ale wtedy i tak będę musiał podłączyć bo potem jest tworzenie/logowanie się na konto Microsoft a do tego trzeba neta.
     
  11. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No tak :p dlatego pisze iż najlepiej sie polaczyc zalozyc/pobrac konto a później już 'bez problemu' możesz grac offline (z tym bez problemu to niekoniecznie)
     
  12. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Ja konsolę kupowałam w sierpniu tego roku i musiałam pobrać aktualizację 2GB, przywitało mnie to na dzień dobry po pierwszym podłączeniu konsoli, więc jest to przymusowe :) Później możesz grać normalnie offline ;) Choć nie wiem czemu wczoraj na offline mnie wylogowało z profilu w trakcie gry (nie, neta nie miałam akurat wczoraj podłączonego, bo była awaria) i nie wiem czy to wina tego, że było offline czy inny przypadek :)
     
    VortaL lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum