1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy padł laser?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Ziomalek53, Listopad 13, 2013.

  1. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Mam problem ze swoim xboxem. Odkąd go mam (czyli jakieś pół roku), podczas grania czasami się zawieszał. Teraz jest to trochę częściej, jakieś 3-4 razy na godzinę grania. Gdy próbuję zainstalować BF4 czasami wywala błąd po 1% a czasami po 20%. Tak jest też z innymi grami, ale kilka instaluje się bez problemu. Czy może być to wina laseru? Jak tak to czy przy wymianie trzeba coś rozlutowywać?

    Xbox slim
    LT+ 3.0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Konsola zwiesza sie ze trzeba ja zresetowac czy wywala: nie mozna odczytac plyty?

    Wysyłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Trzeba zresetować jak już gram. Rzadko przy włączeniu nie może odczytać, ale to sporadycznie. Czasami też się dzieją dziwne rzeczy, np. w Forzie Horizon jadę wyścig i znika droga (pojawia się jakiś jednolity kolor), a po chwili wszystkie samochody stają w jednej lini, tzn, jeden jedzie, zacina się, drugi dojeżdża, staje obok niego itd. Gra działa dalej ale nie można nic zrobić. Grę nagrywałem już drugi raz, więc chyba można wykluczyć że jest źle nagrana.
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wymień laser koszt niewielki, lub możesz go ustawić na 3,3kOhm in zobaczyć czy jest poprawa.

    Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4
     
  6. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Żeby go przestawić, to trzeba mieć miernik elektryczny? Niestety go nie posiadam. A przy wymianie lasera trzeba coś rozlutowywać? Lutownicy też nie mam :p
     
  7. ZdzichoTnT

    ZdzichoTnT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Trzeba i nie trzeba. Do samego zamontowania nie trzeba. Tylko jak to jest nowy laser to jest taka plomba zabezpieczająca i ją trzeba rozlutować. mowa o liteon
     
  8. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Wyczyściłem laser i narazie działa jak należy.
     
  9. lordfryta

    lordfryta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary
    Kup sobie laser puki konsola dziala, jak znowu zacznie szaleec to go wymienisz sobie na spokojnie. Tez mam liteon'a i byl podobny problem. Kupilem laser HOP-141B i konsola smiga jak nowa.
    Pozdrawiam

    Wysyłane z mojego M799RB za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum