1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy potrzebny rezystor ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wooDy., Listopad 30, 2013.

  1. wooDy.

    wooDy. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak wyżej, czy do odblokowania napędu 0225 jest potrzebny rezystor ? Czy może wystarczy sam kabelek wlutowany w uziemienie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Rezystor musisz miec

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  4. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    rezystor jest dla bezpieczeństwa ,bez niego ja robię i lata i nigdy nie miałem z tym problemu do odblokowania/drill napędu dg 16d4s (0225) chip winbond05 używam maximus lizard 360 i maximus kamikaze template 2.4 kit
    oczywiście do napędu 16d4s z chipem mxic 03 rezystor jest koniecznie wymagany w postaci np sputnika lub zwykły
     
  5. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Drill drillem ale chip 03 to inna sprawa do drillu tez nie uzywam

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  6. wooDy.

    wooDy. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ten rezystor musi być jakiś konkretny ? Ile ohm i ile wat ? Jakiś rodzaj ? Nie znam sie za bardzo na elektronice, więc proszę o pomoc :) W poradniku jest to 10 ohm, ale znalazłem też informację, że to może być 100 ohm.. Nie wiem co jest poprawne.
     
  7. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Ja do drilla uzywam 100 ohm

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  8. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    do chipa MXIC 03 musisz spróbować różnych rezystorów/oporników nie zawsze idzie z 10 Ohm , więc próbuj kolejno 5 ohm , 10 ohm ,15 ohm , 20 ohm , 25 ohm i 100 ohm na którymś musi pójść
    można zrobić niby kamikaze drill wiercenie jak w winbond 05 choć sam nie sprawdzałem jak się trafi to zrobię film drillując mxic 03
    Unlocking Slim MXIC chip without the need of a sputnik switch/probe.
    dawno to było tą metodą raz kiedyś zrobiłem później same windond 05 wiercone

    możesz użyć potencjometru ten suwak/pokrętło do zwiększania głośności w radio zestawie hi fi itp tu masz spore wartości które można płynnie regulować, możesz użyć potencjometru np ze starego zużytego lasera a dokonać pomiaru danej oporności/rezystancji możesz multimeterem
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Przerobiłem gazylion MXIC i każdy szedł na 10Ohm....ale może miałem fart kto wie
     
  10. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  11. wooDy.

    wooDy. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wezmę kilka rezystorów. Nie ma znaczenia jakie wartości W ? Troche mi zamieszaliście z tym wierceniem MXIC :/ Sam zostane chyba przy cięciu ścieżki i jak najprostszym flashowaniu. Myślę, że nie będe tego robił nigdy więcej. Robie to tylko z braku pieniążków na nowe tytuły ^^ Czyli wszystko co mi potrzebne to :
    -paczka rezystorów
    -kontroler via sata
    -sprawny komputer
    -lutownica
    -przełącznik do 3.3V

    Cokolwiek jeszcze ? Do końca tego tygodnia chcę to zrobić, więc każda pomoc mile widziana :)
     
  12. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1 osoba to lubi.
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tak tyle ci wystarczy, rezystory najlepiej na 1/4W
     
    1 osoba to lubi.
  14. wooDy.

    wooDy. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki wielkie. Tutek już przeczytany (nawet dwa razy !). Gdy tylko przyjdzie kontroler biore się za robotę. Aha, wyczytałem także, że konsola może zostać oflagowana gdy uruchomie ją bez podpiętego napędu. Czy to prawda ? To pytanie już tak z czystej ciekawości ludzkiej :)
     
  15. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nie będzie żadnej flagi...
     
  16. wooDy.

    wooDy. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra. Przyszedł kontroler, mam przełącznik, ale z rezystorami jest mały problem.. Mianowicie nie mam dokładnie takich wartości jakie chciałem(5, 10, 15, 20, 25 Ohm), za to zakupiłem rezystory o wartościach, które "sparowane" dadzą mi ..prawie.. odpowiednią rezystację. Po złączeniu otrzymam : 5, 10.1, 15 i 20 Ohm. Ale są to połączenia po 3-4 rezystory o różnych wartościach.. Czy to nie robi różnicy ? Mogę je spokojnie łączyć szeregowo ?

    @edit : Aha, czy mogę wylutować kolorowe kabelki z płytki w napędzie ? Ułatwiło by to flashowanie :)
     
  17. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kabelków bym nie ruszał na twoim miejscu chyba ,że chce ci się bawić w lutowanie tego póżniej. Możesz je łączyć ale po co w 99procent na 10Ohm naped się odblokuje. I nie polecam rezystora kabla lutować do pcb bo ci się przeważnie nie odblokuje, ale do pina masy na gnieździe zasilania na forum znajdziesz który to.
     
  18. wooDy.

    wooDy. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z póżniejszym lutowaniem to bez problemu, a to naprawde ułatwi mi pracę ^^. Mhm.. znajdę, który to pin i chyba podepne się do niego(czyt. będzie mi łatwiej) :D. Nie mam zbyt dużo czasu na szukanie w tej chwili, więc tutaj spytam : Czy rodzaje FW do napędów bardzo się różnią ? Jaki jest wg. was najleszy ?
     
  19. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pod każdy napęd masz konkretne fw nie ma lepszego czy gorszego.
     
  20. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wgrywasz lt 3.0 i wszystko nie zapomnij zrobić. Jak zrobisz unlock nie zapomnij zrobić full dump przed flashem i wyciągnąć klucza.
     
  21. wooDy.

    wooDy. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem. Full dump i klucz to w razie, gdy flash się nie uda ? Ten klucz mam jakoś złączyć z fw, ta ? Wszystko jest chyba w poradniku. Aktualizacje dashu itp. nie kolidują z przerobionym napędem ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum