1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy Ruter Asmax-a to dobry wybór pod Xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Namito33Pl, Kwiecień 6, 2010.

  1. Namito33Pl

    Namito33Pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Witam . Mam pytanko . Nosze sie z zamiarem kupna rutera bo jak narazie neta pod Xboxa mam przez kompa . Czy ktos z szacownych forumowiczów uzywał rutera firmy Asmax i może mi cos na jego temat powiedziec . Czy to dobry wybór . Czy będzie mi wszystko przy tym ruterze śmigac . I jeszcze jedno pytanie . Czy Xbox sam wykryje ustawienia sieci po podłaczeniu go do rutera poprzez opcje automatycznego ustawiania??? Za wszystkie odpowiedzi sęsowne dziekuje .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Joy5593

    Joy5593 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bukowno
    również się przyłączam do tego pytania, i troche dodam od siebie czy Router musi byc jakis super git ? czy moze byc rando komando?
     
  4. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Każdy router będzie (a przynajmniej powinien) się dobrze sprawować. Najlepiej jednak wybierać te z największą przepustowością łącza.
     
  5. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ogólnie zasada jest taka ,że im ruter droższy tym lepszy. Kolega kupił tani i był do bani ale już na d-link wszystko śmiga. Nie opłaca się brać tanich bo wyobraź sobie ,że masz na działku przeciw pancernym t90 a tu zerwało połączenie :D
     
  6. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja testowałem X360 na Pentagramie, Linksysie a sam obecnie mam TP-Link i na żadnym problemów nie widzę. Osobiście polecam TP-Link bo trochę się naczytałem o routerach i mają dobre opinie.
     
  7. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    też ma tp-linka WR543G i niestety gubi pakiety w trybie ap router.
    Mam też planeta wrt-414 i jest naprawdę bardzo dobry.

    U mnie z gubieniem pakietów było tak ze jak tp-link jest routerem głównym a do niego łączy się w trybie klienta planet to mam masakryczne gubienie pakietów, jak jest odwrotnie tzn. planet jest główny a tp-link jest w trybie klienta to jest ok. Aha tp-link gubi pakiety tylko na łączach bezprzewodowych.

    Aha tp-link ma jedna wadę nie da się wyłączyć nat :(

    Co do kolegi kilka postów wyżej to chyba nie ma gorszego badziewia właśnie jak D-link :)

    Co do tematu - asmaxy to bardzo dobre sprzęty
     
  8. kamyk233

    kamyk233 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
    Miałem Asmax`a 804u jak się nie mylę i wszystko chodziło w jak najlepszym porządku ;)
     
  9. Namito33Pl

    Namito33Pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    A czy bede musiał wszystko w konsoli wpisywać ręcznie tak jak przy połaczeniu z kompem czy sama wyszuka ustawienia ?
     
  10. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Jeżeli w routerze ustawisz żeby IP przypisywał dynamicznie (DHCP) to samo powinno zaskoczyć. Zazwyczaj zawsze jest DHCP wiec nie masz co się bać
     
  11. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    0_o

    Polecam kupować ruter już z AP najlepiej firmy linksys

    ... omijać szerokim łukiem :asmax, tp-linka d-link, pentagram, czy inne wynalazki.
     
  12. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To weź poczytaj sobie testy wynalazku np. TP-LINK TD-W8910G nie W8901G. Jest to bardzo dobry i stabilny router. Słyszałeś od kogoś czy miałeś okazję testować ja sam mam tego TP-LINK'a na łączu 6 mega od roku i nawet ani razu się nie przywiesił. Tak samo rodzina ma Pentagrama i Asmaxa i też wszystko ok. Ja zawsze aktualizuję firmware jak tylko wyjdzie.

    A miałem okazję testować też Linksysa WAG54G coś takiego z wbudowaną anteną to robił restarty co 30 minut. Wcześniej WAG200G i złego słowa na niego akurat nie powiem.
     
  13. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Jeżeli nie masz TPSA tylko jakąś kablówkę czy Dialog to bierz Linksysa WRT54G. Nie słyszałem żadnej negatywnej opinii. Cena wysoka ale jakość i wydajność niesamowita. Jeżeli chodzi o D-Linka często siadają zasilacze. Jako routery są dobre ale dosyć duże prawdopodobieństwo że padnie Ci zasilacz.
     
  14. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    masz racje ,chodziło mi o firme d-link a napisałem tp-link(tania alternatywa linksysa dla niewymagających użytkowników)

    pentagrama, czy asmaxa są badziewiami , to że chodzi , to nie znaczy ze wszystko jest okey !!

    Jeżeli jest problem z Linksysem ,to prawdopodobnie jest to wina użytkownika !!

    moje doświadczenie opieram na kilku letnim siedzeniu w tym temacie , a nawet półrocznym zatrudnieniu w branży !!
     
  15. Ice Crystal

    Ice Crystal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hej, mam pytanie: Jak można połączyć xboxa z routerem? Chyba trzeba mieć kartę sieciową (M$ Network Wireless Adapter), nie??(jak źle gadam, to mnie proszę naprostować, bo ja troszkę zielony w tych sprawach) ;)
    Ja mam routera i łączę się tak, że podpinam kabel earthnet do laptopa, który ma sygnał od routera :D
    plz odpowiedzcie :D :D
     
  16. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Gadałem z kolegą na gadu o tym d-linku i złego słowa nie może powiedzieć.
     
  17. Namito33Pl

    Namito33Pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    A mnie konkretnie chodzi o Asmax 1004 G. Ponoc to z tej firmy najlepszy produkt. Co sądzicie ?
     
  18. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin

    Jeżeli chcesz bezprzewodowo to musisz mieć ten adapterek od MS. Jeżeli po kablu to taka sama historia jak z laptopem. Kabel ethernetowy leci do x`a z routera i powinno sam się skonfigurować.
     
  19. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    To skasuj do niego numer GG , bo widocznie gówno wie . Wystarczy że wejdziesz na pierwsze lepsze forum związane z siecią , a zobaczysz dlaczego.

    nie wiem kto wam to poleca, pewnie sprzedawcy w Media-markecie !!

    Polecane firmy
    -Linksys
    -Ovislink
    -TP-Link
    -ASUS
    -Edimax
     
Wczytywanie...

Poleć forum