1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy tak ma byc? XBOX SLIM LT 3.0

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez fudzi, Styczeń 13, 2013.

  1. fudzi

    fudzi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żory
    Witam!

    W czwartek przerobilem sobie konsole XBOX 360 Slim, LT 3.0.
    Wczoraj naped przestal czytac plyty - objawialo sie to tym ze jak sie zalacza te menu tym klawiszem na padzie srodkowym i jak jest "otworz naped" otwieralo naped - wlozylem plyte ORYGINALNA, po "Zamknij naped" zamykalo a nastepnie nie czytalo plyty i odrazu bylo "otworz naped"

    No wiec zadzwonilem do pana ktory mi przerabial konsole, powiedzial ze zapomnial mi powiedziec ze z moim napedem LiteON DG 16D4S tak sie czasem dzieje i ze musze - wylaczyc i zalaczyc w ustawieniach autoodtwarzanie z plyty, twierdzi ze tak zrobil i dziala - no dziala teraz ale czy tak powinno byc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie znam się na tym dobrze ale śmierdzi wałem
    no ale skoro działa.......
     
  4. fudzi

    fudzi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żory
    Jakby kto chcial to moge zrobic zdj tej dziurki w chipie.
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak chcesz to zrób, zapytaj go czy ma FullDumpa z napędu ? czy zrobić CFW tylko na podstawie Slimkey :)
    No cóż twój fachman musi jeszcze sporo się naoglądać tutoriali z youtuba...
     
  6. fudzi

    fudzi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żory
    A czy to moze uszkodzic naped? Bo plyty czytai te verbatimki z lt 2.0 i oryginalne

    Czy drill ktory zrobil jest za maly czy za duzy?
     
  7. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    dziwna sytuacja.
    Miałem podobny przypadek, mi oryginałów nie czytał (komunikat otwórz napęd),ale za to czytał podróby. Koleś po przerobieniu przetestował tylko na kopiach bo stwierdził że jak one będą działały to oryginalne tym bardziej.
    Pojechałem do niego drugi raz, nie wiedział co jest powodem, od nowa wgrał LT i konsola działa do dzisiaj jak powinna.

    Być może u Ciebie też ponowne wgranie LT pomoże.
     
  8. jarko20

    jarko20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    SkoczówCity
    Kurcze mam ten sam problem po flashu, wkładam oryginał - próbuje coś zatrybić ale nie może i wywala hasło otwórz napęd, na kopii to samo, jutro spróbuje jeszcze raz zrobić flash.
     
  9. fudzi

    fudzi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żory
    Odp: Czy tak ma byc? XBOX SLIM LT 3.0

    Narazie mialem 1x taki przypadek, teraz gry smigaja, i te kopie i org :)

    Wysyłane z mojego A72B za pomocą Tapatalk 2
     
  10. jarko20

    jarko20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    SkoczówCity
    No i du**a blada.Po flashu napęd w ogóle nie chce rozkręcić płyty, laser się pozycjonuje, miga, ale płyty nie zakręci. Pytanie - silnik, elektronika??
    liteon dg-16d4s FW 0401
     
  11. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    a jaki masz komunikat na telewizorze jak wkładasz płytę do napędu ? co pisze ?
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wygląda na bad drill.....
     
  13. jarko20

    jarko20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    SkoczówCity
    Chyba tak, eeee tam, mam motywację do zdobIenia rgh. Przydało by się tylko pewnie tylko fulldumpa zrobić puki elektronika jeszcze coś trybi. Bo same keye to pewnie nie wszystko.
     
  14. rev_krk

    rev_krk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    problemem może być wykonany flash z samego key'a a nie tak jak się powinno z pełnego dump'u. Najprostsza metoda, przeflas*** napęd oryginalnym oprogramowaniem, zrób full dump i na jego podstawie wgraj ixtreme lt3.0

    PS: Najczęściej się tak dzieje z 0255
     
  15. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Co ty powiesz... ?!?
    Niby jak nie ma poprawnie full dumpa to wystarczy wgrać OFW z key'em i na podstawie tego zrobić ponownie full dumpa i według ciebie bedzie OK ?!?
    Niestety przy SLIMie to nie zadziała, jeśli dump nie jest poprawnie wyciągnięty i nie ma full dumpa to lipa - tylko czekać na nowe LTU + pcb które bedzie do tego potrzebne...
     
  16. jarko20

    jarko20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    SkoczówCity
    Spokojnie Panowie, sytuacja opanowana, wymienione pcb napędu na matrix freedom lite, przeprogramowane i wszystko śmiga jak potrzeba. Najpierw wyciągnięcie kluczy, potem programowanie nowego pcb oryginalnym fw , moim kluczem, potem flash lt3 i wszystko działa tak jak powinno. Jakby kto pytał co i jak służę pomocą. Pcb zakupione na www.konsolowo.pl czyli u kolegi rev-krk. Polecam i pozdrawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum