1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy taki sposób przeróbki zadziała?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rodnar, Styczeń 12, 2011.

  1. rodnar

    rodnar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Pytanie jak w temacie

    1. Zczytanie klucza napędu zrobionym Spearem (poradnik z forum)
    2. Wgranie firmware przez SATA na płycie głównej z pendrive'a (DOS)

    Posiadam napęd Liteon 74850C z czerwca 2008

    Napęd w konsoli był zmieniany z Hitachi - data produkcji konsoli 2006-10-20

    Jakby ktoś mógł pomóc lub podesłać tutka na PW, byłbym wdzięczny
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Skoro napęd był wymieniony to pewnie ktoś wgrał też przeróbkę.
    Sprawdzałeś czy kopie chodzą?
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak naped był flashowany to spear nie jest potrzebny
    odczyt klucza po sata lub MRA jeżeli jest wgrany LT
    i zapis po sata.. jednak wymiana napędu czyli spoof jest wykrywalny i grozi banem

    najlepsze wyjście dla ciebie to powrót do hitachi i wgranie do niego LT+ 1.1
     
  5. rodnar

    rodnar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jednak mogę wgrać przez wejście SATA w płycie i nie muszę dokupywać kart PCI lub przejściówek?
    Konsolę odkupiłem już z Liteonem i raczej nie wrócę do Hitachi.

    Nagram coś i sprawdzę czy faktycznie nie jest już przerobiony. Konsola była raczej serwisowana w UK, stąd Liteon.
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jesli ci wykryje napęd to tak...........bo jeśli nie to oddaj komuś do przerobienia bo jak zrobisz niechcący jakieś zwarcie to bedzie bieda.....nie pisze tego żeby robić reklame tylko dlatego ze coraz więcej osób robi to na wlasna reke i potem są jaja bo okazuje się ze tacka się nie wysuwa lub napęd wogóle nie działa.............albo że nie dziala rf mod
     
  7. rodnar

    rodnar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kopia nie działa "Put this dvd on xbox360 console" , czyli nie ma przeróbki. Gra sprawdzona abgxem wszystko zielone, nagrana 2,4x. Jeśli ktoś ze Śląska (Katowice i okolice) mógłby przerobić to pisać na PW, mogę dostarczyć sam napęd, najlepiej żeby było "od ręki".
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no i o tym mówiliśmy.............jak chcesz wysyłkowo to daj znać..........
     
Wczytywanie...

Poleć forum