1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy taki układ ma sens?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Under555, Grudzień 16, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Under555

    Under555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witajcie, od razu mówię, że jestem nowy i zielony w tych sprawach... Mam XBOXA 360 Premium z dyskiem 60GB - nie wiem czy Jasper czy co tam... Za kilka tygodni przyjdzie mi ten telewizorek z Cyfry + jest to LG M237WDP. Napęd w moim Boxie to Hitachi - chcę konsolkę przerobić na allegro ponieważ nie mam sprzętu ani umiejętności... XBOX będzie mi służył przede wszystkim do grania w najnowsze tytuły a po drugie... No właśnie... XBOX chodzi zdecydowanie za głośno - chciałbym, żeby chodził zdecywanie ciszej. Mam teraz trochę kasy i pomyślałem sobie tak - przerobię konsolkę, dokupię na wygody pilota do niej, kupię sobie jakieś chłodzenie tj. albo podstawka taka co do pionu stawia albo wentylatory przyczepiany z tyłu... Chcę, żeby kosola ciszej chodziła i się tak nie grzała... A może dwa kupić? Drugi przeznaczeniem będzie... Ten LG co mi przyjdzie jest FULL HD - kołowałbym sobie filmy w wysokiej rozdzielczości, jakoś konwertował, wgrywał przez "coś" (da radę przez switcha od neta) do Xa i oglądał na nim. Co o tym myslicie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Jak chcesz filmy oglądać to jak nie masz przerobionej to łącz się z XBL i ściągnij kodeki bo tak tylko w wmv. Konsolkę masz pewnie Falcona bo masz hitachi a w jesperach są liteon'y. Co do głośności to nic nie zmienisz jedyna co to wgrywaj gry na dysk to przynajmniej napęd nie brzęczy. I rzeczywiście popatrz coś sobie z chłodzeniem bo może ci Rrod wyskoczyć w dobrym miejscu postaw xbox'a najlepiej chłodnym z dala od kaloryferów itd. A co do tego Cooller Fan(dodatkowy wiatrak) to zdania są podzielone jednym działa drugim jeszcze gorzej się robi.
     
  4. Under555

    Under555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Konsola może jeszcze przed świętami będzie przerabiana... Wgrany zostanie iXtreme w najnowszej możliwej wersji dla nepędu hitachi... Jakie na przeróbce działają formaty filmów? Czytałem gdzieś, zę Divx hula czyli .avi działa... Z tym chłodzeniem to jest tak...
    1. http://img.bazarek.pl/100902/8597/427480/18238678224a645061ce78f.jpg takie cuś... Przecież to nie może zaszkodzić... No bo jak?
    2. Muszę zapodać linka z allegro bo nigdzie indziej nie widzę zdjęć .:COOLER + PODSTAWKA X360/ CHŁODZENIE / ROBSON:. (840020765) - Aukcje internetowe Allegro
     
  5. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    przeróbka nic nie ma do odtwarzania filmów. Nie zależnie jaką będziesz miał przeróbkę to bez aktualizacji kodeków, będą chodziły ci tylko filmy w formacie wmv
     
  6. maroko freestyle

    maroko freestyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    1020
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    36
    Miasto:
    Złote Przedmieście
    zanim przerobisz ściągnij kodeki z XBL
    xbox chodzi o wiele ciszej jak gry instalujesz na hdd
    takie chłodzenia nic nie dają
     
  7. Under555

    Under555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    "zanim przerobisz ściągnij kodeki z XBL" Dlaczego? Gram właśnie z HDD - jest ciszej, dużo ciszej ale i tak jest głośno... za głośno...
     
  8. dawid000

    dawid000 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  9. errorek3

    errorek3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin

    Zrob tak poniewaz, gdy przerobisz xboxa i podlaczysz sie do internetu sa bardzo duze szanse, ze cie zbanuja
     
  10. Under555

    Under555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak mam to zrobić? Próbowałem kiedyś założyć konto w Xbox Live bo chciałem pograć w GTA IV oryginalne ale nie mogłem - błędy jakieś były...
     
  11. dawid000

    dawid000 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zmien pierw opcje regionalne w ustawieniach najlepiej na wielka brytanie
    na polske nie zalozysz
     
  12. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ostatnio też męczyłem się z zalogowaniem do Xbox Live bo chciałem ściągnąć aktualizację do oglądania filmów. Ale potem poczytałem trochę i dowiedziałem się, że trzeba zmienić opcje regionalne na inny kraj np. Wielka Brytania. I jak przerobisz konsolkę to lepiej nie wchodź w Xbox Live bo ci konsolkę mogą zbanować i jak ci coś padnie to Microsoft Ci gwarancji nie uzna.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum