1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy ten router będzie odpowiedni?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez damian7154, Luty 16, 2011.

  1. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    TP-Link TL-WR340G Router WiFi wysyłka NAJSZYBCIEJ (1441695813) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

    Czy znajdę coś lepszego w tej cenie?
    Internet mam UPC 5 Mb/s ( w marcu na 80% będzie 25 Mb/s ).
    Czy wszystkie poradniki na tym forum dot. konfiguracji Live będą na nim śmigały?
    System mam Win 7 x86 Ultimate ( pirat ).
    Konsola x360 slim nieprzerobiony.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    raczej kazdy router w tej cenie jest dobry, ja mam trochę droższy bo w granicach 75zł (jak kupowałem - 100zł) i bardzo dobrze śmiga
     
  4. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wolalbym dolozyc 30zl i kupic Pentagrama P6361, jest zdecydowanie bardziej rozwojowy. 3x szybsze WiFi (150mbit, ten ma 54mbit), oraz co wazniejsze, Pentagram ma opcje klonowania MAC i ukrywanie SSID
     
  5. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  6. dennykropka

    dennykropka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Slim ma wbudowane WiFi także nie będziesz potrzebował raczej okablowania.
    Co do wyboru tego routera to nie wiem, bo sam właśnie chce kupić jakiś.
     
  7. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak juz napisalem wyzej, polecam sprzet Pentagrama.
     
  8. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie mam kasy na Penta. Tzn mam, ale na koncie. Router chcę zamówić już dziś. Max 80 zł z przesyłką. I jeszcze jedno pytanie: czy utracę swoje dotychczasowe konto z ciężko zapracowanymi G i wbitymi aczikami?
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Dokładać do czegoś co i tak się nie wykorzysta?

    Ponad 100Mbits ma mało operatorów sieci
    Router od tp-linka również ma klonowanie mac oraz ukrywanie ssid co i tak koledze nie będzie potrzebne

    Co do konta, to nic nie utracisz
     
  10. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wydaje mi sie, ze lepiej kupic sprzet rozwojowy. Tym bardziej, ze roznica w cenie jest zadna. A biorac pod uwage predkosc dostepu do netu (niedawno bylem szczesliwy majac 3mbit, teraz mam 60, a od kwietnia bede mial 120mbit).
    Poza tym dochodzi kwestia sieci domowej, dzis praktycznie kazda osoba w domu ma swoj komputer. Lepiej miec mozliwosc przesylu danych miedzy komputerami szybsza, niz wolniejsza.
    Ukrywanie SSID zawsze sie przyda.
     
  11. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a w tym tp linku zrywa połączenia przy ściąganiu? kumpel opowiadał, że miał tanszy router i mu przerywało i musiał resetować
     
  12. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    W żadnym routerze nie będzie zrywac połączenia jeśli się nie będzie grzebac w ustawieniach oraz nie będzie się zbyt daleko od niego
     
  13. slawek70

    slawek70 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    Mam identyczny kupiłem ok 1.5 miecha temu, 0 problemów, śmiga aż miło.
     
Wczytywanie...

Poleć forum