1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy to jasper?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Becuś, Grudzień 14, 2008.

  1. Becuś

    Becuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    286
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam znalazłem taką aukcję na allegro
    http://www.allegro.pl/item496228090_xbox_360_premium_60gb_65nm_hdmi_ixtreme_warszawa.html

    i tam jest napisane:
    PROCESOR: 3,2 GHz Falcon
    PAMIĘĆ: 512 MB GDDR3 RAM, 700 MHz DDR
    DYSK: 60 GB
    GRAFIKA: ATI Graphics Processor o częstotliwości 500 Mhz Jasper

    I tu mam pytanie czy to jest Jasper czy Falcon?
    Wiem głupie pytanie ale to będzie mój pierwszy x-box i zbytnio się nie znam jeszcze. Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To pytanie powinieneś zadać nie nam, ale kolesiowi, który handluje tymi xboxa'mi.
     
  4. Becuś

    Becuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    286
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale wy się znacie. Chodzi mi o to czy jasper tyczy się tylko GPU a falcon CPU?
     
  5. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Haha kolo na aukcji napisał co mu slina na jezyk przyniosła.Co za bałwan tu cos usłyszał tam przeczytał i uwalił opis jak talala.
     
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  7. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Można w banalny sposób to nie jest zaden Jasper :).
     
  8. Becuś

    Becuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    286
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok wielkie dzięki chłopcy
     
  9. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    To NIE JEST Jasper.
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jasper jak bozia da to moze w Styczniu sie pojawi w Polsce i predzej prywatnie niz w oficjalnej dystrybucji.
     
  11. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Pisałem ci już w innym temacie, że jaspery również mają zasilacze 175W, podobnie było z Falconami na początku, które posiadały również zasilacze o mocy 203W.

    becus na 99% nie jest to jasper, ale wg mnie w tym roku zobaczymy jaspery również na polskich półkach sklepowych :)
     
  12. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Nie sadze ze sa Jasperki 175 orócz innej mocy zasilacze te róznia sie również kształtem wtyczek.Tak przynajmniej na xscenie pisze.
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Różnią się, ale wtyczka z zasilacza 203W/175W/150W jest kompatybilna z gniazdem Jaspera w konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum