1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy to jasper ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawex, Marzec 30, 2011.

  1. dawex

    dawex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam oferte kupna kosnoli Xbox 360 premium 60gb jasper, ale z tego co mi wiadomo zasilacze w jasperach maja 150 w a tu koles mowi ze do konsoli ma zasilacz 175 w. Czyli chce mnie zrobic w balona ? . czy to mozliwe zeby w jasperach byly takie zasilacze, a jasli tak to jaki ma to wplyw na konsole ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Nie jest to jasper tylko FALCON. Jasper ma zasilacz 150w, a falcon 175w.
     
  4. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Równie dobrze mógł kupować nowy zasilacz bo stary się zepsuł. A 175W zadziała z Jasperem.
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Najlepiej podaj date produkcji.
     
  6. dominoko12

    dominoko12 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zasilacz od starszej konsoli działa z nowszą ale na odwrót nie.
     
  7. Hekko

    Hekko Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to Falcon nie jasper na stówe ;D
    koleś cie robi w balona
     
  8. Despayre

    Despayre Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam Jaspera z grudnia 2009 roku i zasilacz 175W, i proszę mi tu nie wmawiać ze się mylę bo się nie mylę.
    Najlepiej spytaj o datę produkcji ;>
     
  9. Bartoj11

    Bartoj11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zależy jaka data produkcji, ale raczej to jest falcon
     
  10. Kip0mek

    Kip0mek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolicach Lublina
  11. matysek099

    matysek099 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemka, jestem nowym użytkownikiem forum i jest to mój pierwszy post. Sorka, że odświeżam temat ale nie będę zaśmiecał forum nowym. A mianowicie czy ten Xbox 360 chodzi na płycie głównej Jasper, czy może innej?Konsola Xbox 360 250 GB WiFi (Slim) + FIFA 11 PL + Fight Night Champion + kabel HDMI - kup Konsola Xbox 360 250 GB WiFi (Slim) + FIFA 11 PL + Fight Night Champion + kabel HDMI Xbox 360 - sklep gram.pl! Moja wątpliwość pochodzi stąd, że w opisie podany został zasilacz 135 W, a nie 150 W jak to było w tematach o Jasperach. Bardzo proszę o odpowiedź.
     
  12. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    To jest slim ma najnowszą płyte Vanhalla (nie wiem jak się dokładnie pisze ) ale jest nowsza i niby lepsza od Japsera

    Skąd wiesz pierwsze Jaspery były wypuszczane z zasilaczami 175wat przez jakiś miesiąc więc nie jest to na 100% Falcon jak będzie pisało z tyłu na naklejce 12v,12a,5v to jasper a jak zamist 12a będzie 14,2a to falcon proste i po dacie rozpoznasz najlepiej poproś o zdjęcie tyłu tej naklejki z data produkcji i pamiętaj musi bym MFR DATE , anie service date jak będzie service to odpuść ją sobie od razu
     
  13. Buchman

    Buchman Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    J-bie
    Jest to wersja slim pozbawiona ryzyka wystąpienia rrod. Sam ja mam i jest świetna polecam. :)
     
  14. Kip0mek

    Kip0mek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolicach Lublina
    Rrod jest bardzo rzadki.. Ludzie maja falcony, xenony i wgl. B rzadko sie zdarza RRod.. Nie wiem czego sie tak wszyscy go boja..
     
  15. Wyindywidualizowany

    Wyindywidualizowany Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sala Samobójców :D
    matysek099, xbox 360 slim ma płytę główną vanhalle - nowsza od jaspera.
     
  16. matysek099

    matysek099 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za odpowiedzi, a szczególnie Buchman, bo przez chwilę zwątpiłem. Wiadomo nie zawsze co nowsze to lepsze ;)
     
  17. Grom

    Grom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    ten xbox to slim, mniejszy zasilacz i juz zupelnie cos innego, jeszcze mniej awaryjny od jaspera. a co do poprzednich postów, to ja mialem 2 konsole Falcon i jasper i zasilacze nie dzialaly mi na innych konsolach niz na tych do ktorych zostały zrobione. Wiec tamten many pawdopodobnie probuje ci wcisnac falcona.
     
  18. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Up ,Up,Up,Up poco piszecie to samo i robicie spam napisałem jasno w moim poście że Slim nie ma Jaspera tylko Vanhalla i kropka a wy 4 posty z prawie tą samą treścią

    GROM > ja mojego falcona podpinałem do zasilacza 203w u kumpla i ok , pożyczyłem od kumpla Jaspera i podpoiłem pod 175w i też ok więc nie wiem jak ci mogły nie pasować może ty włożyć nie umiesz albo się boisz że za dużo ale to jest tak jak w PC czym mocniejszy zasilacz tym lepiej i nic się nie stanie Jasper może nawet spokojnie pracować na 203w
     
  19. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witaj cyborgu25, dawno cie nie widziałem :)

    Do tematu, napisano w pierwszym poscie wszystko a wy spamujecie dalej ;]

    Było tak, że PIERWSZA seria jasperów miała zasiłę 175w!! Sam trafiłem na taki egzemplarz (nówka z saturna!).
     
  20. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów

    Witam.
    stare wersje konsoli czyli Premium nie miały nigdy płyty głównej Jasper, bo jasper to najnowsza płyta główna montowana w "fatowskiej" wersji Xbox 360.
    Jasper był zasilany zasilaczem o moocy 150W i żaden inny nie podejdzie bo wtyki są inne.

    Więc Xbox 360 ktorego to chcesz kupić jest w wersji "Falcon" a sprzedawca wciska ci kit i ja na twoim miejscu nie robił bym z nim interesów.

    P.S
    Falcon ==> 175W
     
  21. RasQba

    RasQba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przeciez to Slim ! One sie nie grzeją nie musisz sie martwic.
     
Wczytywanie...

Poleć forum