1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy to juz jego koniec?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ninioo, Listopad 2, 2009.

  1. ninioo

    ninioo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem z wami juz troszke czasu mimo tego iz nieaktywny to bywam tu dosc czesto, przyszlo mi zalozyc nowy temat, od wczoraj szukalem na google rozwiazania mojego problemu, jednak poleglem, no to moze przejdzmy do sedna sprawy.Jakies przeszlo pol roku temu zaczalem sie interesowac xboxem od srodka, postanowilem zflashowac naped iextreme 1.51 i....udalo sie uzywalem go do przedwczoraj, wszystko bylo ok(no moze poza bledem 0020 ktory naprawilem xclamp kitem) do czasu az wyszla kolejna czesc gta, stwierdzilem ze "co ja geniusz xboxowy bede jakies 3rd wave patche robil z kazda plyta?" lepiej sflashowac naped na iextreme 1.61 i po klopocie. Jasne po klopocie.....Tu wlasnie zaczynaja sie schodki. mam key, mam orginalny firmware, wiec uzylem jungle flashera eksportowalem key do nowego iextreme i stworzylem nowy firmware z moim keyem, fakt dlugo nie flashowalem napedow i podszedlem chyba zbyt rutynowo do sprawy, zamiast wysylac intro/erase/write/outro wcisnalem tylko opcje(uprzednio wybierajac sammy unlock) write(glupota ludzka nie zna granic) no i poszlo erasing bank 0............
    writing bank 0(albo 1 nie pamietam) zatrzymal sie na 1 kropce i dalej nie szlo, czekalem az konsola odlaczy zasilanie i odlaczyla, a moj samsung ts - h943 od tej pory nie daje znaku zycia-konsola twierdzi ze jest blad e64(problem z napedem dvd) jungle flasher juz nie widzi zadnego napedu pod portem pod ktorym dawniej byl. Wniosek? Mysle ze "uwalilem" firmware napedu i tu zradza sie pytanie: czy moge cos z tym jeszcze zrobic czy nie pozostaje nic innego jak zakupic nowy naped i sflashowac go poprawnie(key i orginalny firmware mam).Wszelkie uwagi na temat mojej glupoty pozostawcie dla siebie - ja juz i tak wiem ze za madrze nie zrobilem, jesli takowy temat juz byl przepraszam ale szukam tego od wczoraj i nie moge sobie z tym poradzic, w miare mozliwosci prosilbym o link do tego tematu(jesli istnieje), pozdrawiam i licze na konstruktywne wypowiedzi. Bartek.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. afroninja

    afroninja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Da się odratować :) Jeżeli pamiętasz, na jakim porcie VIA miałeś podpięty swój napęd to wystarczy, że ponownie naciśniesz ERASE i skasujesz niedorobiony flash napędu (oczywiście, wcześniej rób wsio jak zawsze - wrzucenie klucza i ixtreme). Potem, jak masz już czysty napęd - postępuj wg. tutorialów, wyslij intro, potem write i outro i wsio powinno być ok. Miałem podobny problem z LiteOn'em (zatrzymywało się na writing bank 0.... ), tyle, że u mnie zaszwankował port SATA na kontrolerze - przepiąłem kabel do innego i wsio poszło jak marzenie.
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    olej jungleflashera (używaj go tylko do eksportowania klucza)
    a zastosuj dosflash-a do wgrania flasha napędu...
    jak masz klucz to oczywiście da się odratowac napęd
     
  5. ninioo

    ninioo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam klucz , probujac 1wszej metody z erase w momencie jak wlaczam xbox z podpietym samsungiem komputer zawiesza sie na caly czas gdy xbox jest wlaczony gdy wylaczam zasilanie(konsole) wszystko wraca do normy.... ocb?
    edit: on zawiesza mi kompa niezaleznie czy jakikolwiek program do flashowania jest odpalony czy nie:( oj cienko to widze:(
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    spróbuj go podpiąć do innego złącza Sata
    odpal komputer pod DOS-em z dyskietki lub pendriva i uruchom dosflash-a

    jak zasilanie napędu pobierasz z xboxa to uziemić lub
    połączyć ze sobą trzeba obudowę komputera z obudową xboxa
    jakimś kabelkiem lub drucikiem
     
  7. afroninja

    afroninja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Skoro PC się wiesza, to może być to spowodowane tym, że albo odnowił się windowsowy sterownik kontrolera SATA, albo go nie usunąłeś :)
     
  8. ninioo

    ninioo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak to ustrojstwo usunac?jak wylaczam tylko to dalej tak samo sie wiesza a jak biore usun to po restarcie instaluje sie od nowa i samsung tak samo zawiesza kompa;/
    ps o instalacji niczego przez dos chyba moge zapomniec:( przy podpietym zasilaniu przed bootowaniem windowsa wyskakuje hardware error please check device press G to coninue i w momencie gdy zaczyna bootowac sie windows komp zamiera do czasu wylaczenia napiecia z samsunga po tym laduje sie jakby nigdy nic
     
  9. sebpl

    sebpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wolsztyn
    Proponuję stosować DosFlasha - pewniak.
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    ale po co odpalasz windowsa ?? przecież ci pisałem że pod DOS-em to zrób !
    uruchom kompa z podłaczonym napędem (ale z wyłączonym zasilaniem DVD)
    wejdź do DOS-a z dyskietki np.
    (trzeba utworzyć dyskietkę startową z plikami systemowymi i wgraj tam też dosflasha i flasha)
    włącz zasilanie napędu i odpal dosflash-a
     
  11. >PaweŁ

    >PaweŁ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Sorry za OT , ale proponuję pisać krótsze treści . Strasznie nieprzyjemnie sie czyta takie długie . Nie za bardzo się na tym znam , ale wiem , że chwalą tego DosFlasha , kolga Sebol wspomniał więc polecam .
     
  12. ninioo

    ninioo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok tak wlasnie sprobuje, lece po dyskietke (myslalem ze nie bede juz uzywac tego artefaktu:)) mam nadzieje ze pod dosem wszystko bedzie ok
    @Pavvelo nie marudz nic konstruktywnego tym nie wniosles a ze czytanie Cie meczy to juz nie moja wina.
     
  13. afroninja

    afroninja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tutaj masz tutorial do JungleFlashera, na ostatnich stronach jest napisane jak usunąć ten wredny sterownik (nie wystarczy zrobić tego zwyczajnie jak próbowałeś). Nie wiem po co używać DosFlash'a skoro umiejętnie używany JungleFlasher jest o wiele wygodniejszy :)
     
  14. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    cyt" lece po dyskietke (myslalem ze nie bede juz uzywac tego artefaktu:)"
    napisałem również że może być pendrive :D
    (płyta główna musi mieć wtedy funkcję bootowania z pendriva)
    w drugiej odpowiedzi o ile się nie mylę
    :rolleyes:
     
  15. ninioo

    ninioo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie ma to jak mieszkac na wsi(anglia) zrobilem rundke po okolicznych sklepach komputerowych , nigdzie nie maja dyskietek :/ a co do bootowania z pendrive nie przejdzie bo moja plyta mowi temu "nie nie" z tutka skorzystam, ale zajme sie tym dopiero wieczorem bo teraz czas na prace, dzieki za aktywne wypowiadanie sie w temacie:)
     
  16. ninioo

    ninioo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak ewidetnie jak dla mnie nadszedl dzis koniec tego samsunga. w klocku siedzi juz nowy ts razem z iextreme 1.61 poszlo jak po masle. temat w gimele:) pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum