1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy to koniec napedu ??

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez boob, Luty 12, 2010.

  1. boob

    boob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam nastepujacy problem. X'klocka mam od ponad roku dawniej nagrywalem gry na nagrywarce LG i na Verbatimach predkoscia 2,4 gra nie odpalala sie za 1 razem tylko za kolejnymi probami i plyty byly strasznie niszczone przez naped. Stwierdzilem wiec ze warto zainwestowac w dysk. Pozniej padla mi nagrywarka wiec kupilem dobra nagrywarke Pionieer'a 216 D nagrywalem na verbatimkach jak zawsze. Gry chodzi wysmienicie. Teraz nagle przy takim samym sposobie nagrywania plytki wogole nie chca ruszyc, dopiero po kilkunastokrotnej probie zobaczy ze gra jest w napedzie i do tego jest problem z zainstalowaniem na dysku. Czy to moze byc wina ze gra zostala zle pobrana, rozpakowana ?? Czy poprostu naped w klocku ( dodam ze to lite - on ) juz pada ??

    Z gory dzieki za pomoc.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Czupax

    Czupax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Możliwe żę napęd pada jak długo go katowałeś bez używania dysku .w dodatku na piratach to bardzo możliwe że już padł/pada
    Spróbuj włożyć oryginał i zobaczyć jak wtedy będzie się zachowywał
     
  4. boob

    boob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy wystarczylaby wymiana laseru bo to chyba to jest glowny winowajca ??
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie koniecznie, laser, najlepiej to wymiana całego napędu. żadna różnica będziesz mia pewność, że nowy napęd zadziała
     
  6. boob

    boob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jaki naped polecacie ?? Samsun Benq Lite - on ??
     
  7. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    Lite-On v1
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Każdego lite-ona tym nowszy tym lepiej
     
  9. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Trzeba troche kasy wlozyc i kupic dysk bo na piratach bez dysko to sie nie pociągnie
     
  10. boob

    boob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I teraz nie wiem. Bo dzis mam dopiero dostep do klocka i wlozylem orginała i gra odpalila sie odrazu i bez instalowania na dysku chodzi normalnie. Wiec wina napedu czy jednak moze cos przy sciaganiu ??
     
  11. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A mógłbyś napisać co po włożeniu kopii gry sie dzieje ?? czy wyskakuje otwórz napęd czy przeczyść płyte ściereczką ? Bo jak otworz naped to gumka recepturka pomoże :D (ostatnio nie chcialo mi czytac plyt tzn. otworz naped odrazu wyskakiwal, to zalozylem gumke i smiga elegancko) Jak czyta i wyskakuje blad ze plyta brudna czy cus to mozesz sprobowac skalibrowac laser :) Tutorial tez na forum.
     
  12. Karpiu360

    Karpiu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    zalozyles gumkę, gdzie ?
    taki sam problem mam ;p
    Powiedz cos wiecej :D:D
     
  13. boob

    boob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No własnie powiedz cos wiecej bo mi wyskakuje wlasnie otworz naped a nie ze przeczysc plytke ;)
     
  14. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Najlepiej włóż tą nagrana płyte dokompa i sprawdź ją za pomocą abgx360. Wtedy będzie wiadomo czy płyta się dobrze nagrała czy ci klocek szaleje.
     
  15. boob

    boob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z tego co sprawdzilem to wszystko jest ok. Wykrywa tylko ze jest Wave zmieniony bo ja mam 1.5. Wiec mysle ze sobie kalibracje lasera zrobie na czasie.

    Zrobilem kalibracje i nie pomoglo to jakos za wiele :/ ustawilem na 2.96 Ohm'a. Myslicie ze moge podciagnac jeszcze do 2.85 ?? a moze w lite-on jest jakos inaczej i mozna na nizszy poziom bo w sumie mialem 3,3 wiec nieduzo znizylem i to jakos wiele nie pomoglo :/
     
  16. Nightmare

    Nightmare Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Boob ostatnio miałem podobne problemy z napędem - nie czytało mi piratów, ale oryginalne śmigały od razu. Ja sam wymieniłem napęd, bo tak mi doradzono tu na forum.

    I tu przechodzę do głównego problemu mojego posta. Na nowym napędzie - Benq, coś podobnego mi się zrobiło tylko że tym razem cokolwiek nie włożę to się nie odpala - nieważne czy oryginał czy pirat - no może po ponad godzinie otwierania i zamykania się odpali gra, ale często wyskakuje błąd że nie można odczytać płyty :/ Czy niezbędna jest ponowna zmiana napędu?
     
  17. darthvader

    darthvader Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    ja tez mialem podobnie, ale okazalo sie ze to wina nagrywarki, niby nagrywalo ok komp wszytko widzial a klocek juz tego nie podnosil, zamienilem nagrywarke i wypalam az milo i wszytko smiga
     
  18. odblast

    odblast Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kup se dysk duży i nagrywaj na niego gry i oszczedzaj laser po porstu
     
Wczytywanie...

Poleć forum