1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy to możliwe z płytą główną?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez InPirats, Październik 24, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Przepraszam moderatorów za ten kolejny temat ale jak bym nie miał bardzo ważnego powodu to bym go nie pisał.

    To teraz tak od początku byłem na 100% pewny,że mam płytę falcona tak mi nawet powiedziała,w empiku ta co sprzedawała mi konsole,że to są falocny ok i teraz tak znalazłem na pewnym forum takie coś:

    [Tutorial]Jak rozpoznać wersję płyty głównej

    [​IMG]

    no i teraz tak ja konsole kupiłem 2 Lutego 2009 roku a z tyłu na konsoli data produkcji piszę 2008-09-12 (czyli wyprodukowana 12 września 2008) roku i teraz tak co ciekawe niby jak by to miałby być Falcon to wejścia powinny być tak jak na tym obrazku Opous/Falcon(2007) a ja mam te identyczne wejścia co na obrazku trzecim czyli Jasper(2008) heh i teraz sam nie wiem czy się machnęli i mam jaspera czy mam falcona lub ktoś źle napisał poradnik, proszę o odpowiedz.

    i co ciekawe miałem na pudełku napisane tak xbox360 elite i cena została przekreślona i z ciekawości zdrapałem tą cene i pod ceną piszę tak na pudelku: LOT NO 0845,dziwie się ciągle czemu pisało tak na małym papierku no na cenie przyklejonej do pudełka pisało Xbox360 Elite i przekreślone i po zdrapaniu tej ceny ujrzałem to LOT NO 0845 więc co jest grane?

    A na pudełku jest zaznaczone,że jest tak pierwszy to jest Arcade Potem Premium i na Koncu Elite no i umnie piszę tak na pudelku na boku

    Xbox360 Arcade,Xbox360,Xbox360 Elite

    i ja mam zaznaczoną dzieloną kropką na dole tylko to Xbox360

    ale na paragonie mam Xbox360 Premium dysk jest 60GB bo nawet na dysku piszę więc jak to jest?proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tom1282

    tom1282 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co za różnica. Ważne żeby chińskie gówno działało i się nie gotowało.
     
  4. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    ponawiam prośbę o odpowiedz na moje pytanie.

    a ty tom1282 bark mi słów do Ciebie i żal mi takich ludzi żal.pl(rekomendacja InPirats)
     
  5. Ringus

    Ringus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Dalewo
    No ale nie kumam, po co Ci ta informacja. Chodzi? Chodzi. No i tyle.

    W we wrześniu 2009 jeszcze nie produkowali Jasperów więc masz Falcona
     
  6. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    ta tylko,że piszę,że jaspery produkowali już od 2008 roku od pażdziernika a moja konsola zostala wyprodukowana 2008-09-12 a kupiłem ją 2009-02-02
     
  7. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jak masz zasilacz 150 w to jasper a jak 175w to falcom
    WIEC SPRWADZ
     
  8. residentosevilos

    residentosevilos Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    poczatkowo jaspery tez mialy 175W zasilacz wiec sprawdz natezenie czy jak sie to nazywa,jasper ma chyba 12,1A
     
  9. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    tak a ja mam jeszcze taką informacje;

    Najnowszy model - Jasper posiada zasilacze 175W (prawdopodobnie bardzo mało jest takich zestawów)

    może ja go mam? na zasilaczu może pisać 175w i może to być jasper jednak jak inaczej sprawdzić czy to falcon czy jasper?

    jest jeszcze taka metoda mówią ludzie

    sprawdź z tyłu na konsoli, naklejka przy gnieździe av pisze MADE IN CHINA a nad tym 12V... a jak masz 12,1A to jest to jasper na 100%

    więc dobry sposób na sprawdzenie?

    i teraz tak jak potwierdzi się to,że na zasilaczu będzie 175W a z tyl€ konsoli będzie pisać 12,1A to jest to nowsza wersja jaspera czy starsza?czy lepszy jasper jest jak się ma na zasilaczu 150W czy 175W? jak mówicie?
     
  10. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jasper teoretycznie powinien być mniej awaryjny ze wzgledu na proces technologiczny 65nm zarówno procesora jak i grafiki. Falcon ma 65nm procesor i 90nm grafikę. 2x65nm=mniej prądu= mniej ciepła :) Wiec TEORETYCZNIE mniej awarii... a jak bedzie, czas pokaze.

    Na 95% masz falcona
     
  11. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    mam tylko 12V a obok piszę 14.1
     
  12. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
  13. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dziwne pytanie przez swoją banalność....

    12V*12,1A = 145W -zasilacz 150w -> jasper

    12V*14A=168W - zasilacz 175w -> falcon
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum