1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy to można jeszcze odratować? (LiteOn)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Maksio, Grudzień 28, 2010.

  1. Maksio

    Maksio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pyrzyce/Szczecin
    Witam,
    zazwyczaj przerabiałem wszystko pod JungleFlashem - do pewnego momentu.
    Odczytałem jednemu znajomemu napęd, lecz przy flashu dostałem freeza i napęd poszedł w odstawkę.
    Musiałem więc dać mu swój napęd - tutaj obeszło się bez komplikacji.
    Od tego czasu (prawie rok temu) jestem bez xboxa.
    Postanowiłem sobie teraz kupić napęd. Znalazłem jakiś stary swój soft, który po wrzuceniu do JungleFlashera ukazuje, że jest błędny i trzeba podać dane z płyty głównej i lasera. I tu moje pytanie: Czy można jakoś obejść to? Kumpel już nie ma tego xboxa, więc mam mały kłopot. Proszę o jakieś podpowiedzi.

    Tu jest to, co mi zostało po napędzie: Nowy folder 3 rar

    Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    sprobuj najnowszym JungleFlasherem a jak dalej bd to samo to jak masz dasha nie wyzej niz 73xx to jeszcze ja powinienes odratowac a jak nie to wieczne odpoczywanie racz ....
     
  4. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ja się nie da odczytać? Tylko trzeba odpowiednio obejść pytania w Jungleflasher. Prosze bardzo:

    Pomogłem->podziękuj.

    Pozdro
     
  5. Maksio

    Maksio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pyrzyce/Szczecin
    Klucz to i ja widziałem, ale czy on wystarczy? Nie potrzeba więcej danych?
    Dash mam 8955 niestety.
     
  6. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    a po co? wrzucasz nowy iXtreme LT+ 1.1 pod LiteOn i wgrywasz do niego klucz. Potem zapisujesz jako CFW_Liteon.bin i wgrywasz do napędu.

    TUTAJ masz zrzut z Jungleflasher z twoim flash iXtreme 1.50 x12
     
  7. Maksio

    Maksio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pyrzyce/Szczecin
    Robiłem coś podobnego - brałem dummy.bin -> wyskakiwały te komunikaty, które omijałem -> target to był właśnie LT+ -> po wgraniu tego do napędu, zamiast odczytywać - resetował się.

    Jak dostanę napęd to jeszcze popróbuję, więc jeżeli ma ktoś jeszcze jakieś propozycje to proszę pisać.

    EDIT:
    tak, wiem że mam ten zrzut :).
    Nie robię x'ów od wczoraj ;).
     
  8. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Tutaj jest iXtereme 1.50 a nie LT+

    TEN KOMUNIKAT w Jungleflasher mówi wszystko. Masz starszy napęd i dane są kompletne wiec nie widzę problemu z key :D

    Poz tym nic nie tracisz, możesz przed wgraniem zachować aktualny flash.

    Ewentualnie zczytaj na jakimś starym Jungleflasher z czasów iXterme 1.50 i po wydobyciu key wgraj najnowszym Jungleflasher do LT+ 1.1.

    Powodzenia
     
Wczytywanie...

Poleć forum