1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

czy to napewno wersja JASPER POMOCY !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pawcio0404, Styczeń 31, 2013.

  1. pawcio0404

    pawcio0404 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam zakupiłem konsole przywieziona z UK z LT 3.0
    niby z 2009 roku z września - czarna wygląda jak wersja elite -
    jednak niepokoi mnie jedna rzecz.

    wejście od zasilacza jest takie jak w wersji FALCON (http://rosetta.null-zero.com/wp-content/uploads/2008/12/xbox360_model_guide.jpg)
    dodatkowo zasilacz jest na 175W
    niby jest 12V na obudowie ale nie wiadomo może ktoś przekręcił obudowę ? (bo wyła otwierana konsola widać- są ślady nie wiem czy są one wynikiem przerobienia na LT 3.0 czy właśnie podmiany bebechów)
    tacka wewnątrz DVD-ROM-u konsoli jest szara

    Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC - szybkie odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    jak gniazdo masz z falcona to falcon
     
  4. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    no to ktoś wykręcił Ci ładnego wałka... Oddaj mu ją po konsola długo Ci nie pociągnie jej dni są policzone.
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  6. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    1 partia Jasperów wyszła z 175W PSU.
    Jaspery działają ze starszymi PSU. (Nie w drugą stronę)

    Najprościej byłoby zdjąć obudowę i zamieścić zdjęcia mobo. Wtedy będziesz miał pewność.

    `GHO
     
  7. pawcio0404

    pawcio0404 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale nie jest to dziwne że data produkcji 2009 a 175W zasilacz i wtyczka pod FALCON ?
    rozumiem jakby to była produkcja 2008 początki wchodzenia JASPER a tak to coś mi tu śmierdzi....

    a płyta FALCON jest dużo słabsza od JASPERA ? nie warto się nią bawić ? z góry dzieki za odpowiedź
     
  8. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    no te płyty sa bardzo wadliwe nie to co Xenon ale RROD jest. Najlepiej jakbyś rozebrał konsole i podesłał zdj. Wtedy byśmy wiedzieli na 100%.
     
  9. pawcio0404

    pawcio0404 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    nie mogę sobie poradzić z otwarciem. a nie chce uszkodzić niczego :(

    co zauważyłem 2009.09.02 - SERVICE DATA !
    czyli była w naprawie. czyli to będzie pewnie na bank FALCON :(
    tylko zastanawia mnie czarna obudowa...

    czarna obudowa nie występowała tylko i wyłącznie z jasperami ?
     
  10. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    Falcony wystepowaly w czarnej obudowie.
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Niestety to Falcon,ale nie jest powiedziane,że Ci od razu padnie. Ja swojego miałem 3 lata i nic. Poszedł do kogoś innego i nadal działa.
     
  12. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Refurbished Falcon :]
    Przykro mi.
     
  13. dragon12

    dragon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    63
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jest prosty sposób na 100% upewnienie się. Czy Twoja konsola ma jakąkolwiek pamięć wewnętrzną ( np. na save itp) 16mb /256 lub 512? Jeżeli nie to masz falcona. Można sprawdzić w dashboardzie - pamięć.
    Poza tym falcony nie są aż tak złę jak niektórzy je przedstawiają. Jednak jeżeli jest możliwość zwrotu to jak najbardziej. Albo na allegro sprzedaj i kup jaspera .
     
Wczytywanie...

Poleć forum