1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy to prawda? region free

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Timo, Sierpień 18, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Timo

    Timo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Elo all znalazłem takie coś: WikiAnswers - Can you Make your XBox Region Free

    Q: Can you Make your XBox Region Free?

    A: Yes You can, Install a region free firmware update such as Ixtreme

    Tłumaczenie:
    Czy mogę zrobić mojego xboxa region free?
    Tak możesz np. Instalując darmowe firmware jak np. Ixtreme

    I tu moje pytanie: czy to prawda?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Przecież każda konsola odpala gry Region Free ;) Więc nie musisz nic instalować...
     
  4. Timo

    Timo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    ale mi nie o to chodzi nie jestem taki głupi chodzi mi o to że mam gta 4 ntsc i czy na moim palu po przeróbce mogę odpalic gta
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie, nie możesz. Nowszych gier nie przerobisz z NTSC na PAL czy Region Free, konsoli też nie przerobisz tak żeby odpalała NTSC jeżeli masz zrobioną w systemie PAL
     
  7. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Oczywiście że jest to prawda!!!
    Nie słuchaj tego bełkotu jaki tu panuje!!!
    Pierdzielicie o NTSC i PAL co nie ma nic wspólnego z Regionem o którym wszędzie tak głośno!!! Ile razy trzeba to powtarzać?
    PAL to system nadawania koloru w sygnale telewizyjnym!!! Tak jak i NTSC !!! I każda konsola odpala PAL i NTSC.
    A o region jaki się tu piszę to Region DVD !!! Każdy region ma swój kod np Europa ma 2.
    Te kody regionów powstały jako zabezpieczenie przed piractwem a nasz kochany region free ma kod 0 czyli płytka DVD z takim kodem chodzi na całym świecie a firmware z takim kodem w napędzie pozwala odpalać płytki z całego świata.
    Dziękuje za uwagę.
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli co uważasz, że da się przerobić tak konsolę, żeby odczytywała też NTSC?
     
  9. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Oczywiście że tak!!!
    I nie odczytywała tylko wyświetlała obraz a z Twoich z kosmosy wziętych teorii wynika że jest jeszcze magiczny region HDTV.
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Odpowiedz na moje pytanie a nie powtarzasz się... Jakoś nigdzie nie widziałem żeby ktoś tak robił...
     
  11. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Po co powtarzasz to samo?
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ok może źle używam nazewnictwa itp ale każdy wie o co chodzi... Zresztą o dziwo to gry na Xboxie NTSC się nie odczytują a nie, że obraz się nie wyświetla... I dziwnym trafem jakoś nikt nie robi tej operacji o której Ty powiedziałeś.. ciekawe dlaczego?
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Godzilla -napisałeś sie ale nadal nic z tego nie wynika.
    nie odpali płyty w ntsc na konsoli pal z przeróbka
     
  14. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Widocznie się zawiesił chłopczyk.
    Masz czytaj uważnie opis może się odwiesisz.
    Madden NFL 2010

    Data Wydania: 07/08/2009
    Gatunek: Sportowa
    Platforma: XBOX360
    Język: Angielski
    REGiON: NTSC-Region Free
    Rozmiar: 6.68 GB
    Typ: 3rd Wave

    Wkleiłem opis bo nie chce tu reklamować stron z torrentami.
    I dlaczego mówisz że Tobie nie działa jak z tego co czytam nie posiadasz przerobionego napędu?
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    i co wynika z tego wynika????? tylko tyle ze jest to wersja region free
     
  16. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Tak to Twoim zdaniem jaka różnica jest między PAL- Region Free a NTSC-Region Free?
     
  17. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Rownie dobrze mogło by tam pisać PAL-NTSC-Region Free
     
  18. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Niestety nie. Spróbuj taką grę NTSC- Region Free włączyć na starym TV obsługującym tylko PAL.
     
  19. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ale chodzi mi o to ze to region free wiec pójdzie i na takiej konsoli i takiej.
     
  20. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Oczywiście że tak to właśnie ciągle piszę że NTSC czy PAL nie ma znaczenie bo konsola grę odpali na pewno kiedy ta ma Region Free jedynie martwić się mogą posiadacze starych TV.
    To nie ja piszę że konsola nie odpali takowej Gry bo jest w NTSC czy PAL ważne aby miała zdjętą blokadę regionalną a konsola Firmware obsługujący takowy region free.
     
  21. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    słuchaj nie my to wymyslilismy,
    gry oznaczane sa tak:
    NTSC - ameryka
    NTSC/J/U - japonia
    PAL - europa
    RF - chodzi wszedzie

    Jak gra jest NTSC (bez RF) to za cholere nie pojdzie na PALU

    To ze te oznaczenia sa zbiezne to juz inna bajka
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum