1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy to różnica jeśli podłączam kablem telefonicznym, a nie ethernet do xboxa?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez norbert910, Sierpień 22, 2010.

  1. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Bo mam sieć, internet ale xbox live już nie do końca. Sprawdziłem w teście łącza. Mam podłączone do routera 3com.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja mam zwyklym kablem i jest git.
     
  4. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    kablem telefonicznym to sie nie podlaczysz, musi to byc kabel sieciowy, taki sam jak daja do xboxa
     
  5. Yordi

    Yordi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Kabel telefoniczny jest trochę inaczej skręcony niż kabel ethernetowy, wiec nie ma szans na podłączenie nim xboxa do routera.
     
  6. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Po pierwsze kabel telefoniczny ma mniejszą wtyczkę niż ethernet więc nie wiem jak ty to chcesz podłączyć?
     
  7. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Właśnie . Ma mniejsza wtyczke i jest inaczej zarabiany . Musisz mieć kabel RJ-45 ( taki jak w zestawie dostałeś ) jesli nie to nici z połączenia neta do klocka .


    RJ-45 wygląda tak : ( masz tu pokazane nawet jak go zarobić)
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  8. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja mam arcade i nie dostałem do zestawu kabla ethernetowego. I napiszę jeszcze raz, że mam właśnie sieć, internet ale z xbox live już problem. Ten kabel telefoniczny z przezroczystą wtyczką ładnie wchodzi w ix'a.
     
  9. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    no to zrozum ze kablem telefonicznym sie NIE podlaczysz wiec nic dziwnego ze nie masz live, potrzebny Ci taki kabel jak kolega Adam dal w filmiku
     
  10. Always69

    Always69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1.Zrób zdajecie tego kabla „telefonicznego” lub znajdź gdzieś na necie może masz podłączone prawidłowym kablem a twierdzisz że to telefoniczny.
    2.Telefoniczny kabel ma mniejszą wtyczkę więc wejdzie w gniazdo RJ45 ale działać nie będzie.
    3.Taki kabel kosztuje z 10zł
    4.Jeżeli masz sieć sprawdź czy ten kabel jest prosty czy krosowany i zmień port w router tak do pewności.
    5. Masz neta z TP czy jakąś radiówkę?
     
  11. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  12. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    na fotce jest kabel sieciowy ,a nie telefoniczny
    i wszystko powinno działać o ile jest on crossowany
    czyli z przeplotem po polsku mówiac...
    mozesz tez mieć źle cos skonfigurowane i nie koniecznie musi to byc problem kabla
     
  13. BuLa977

    BuLa977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Zobacz czy jak probujesz logowac sie do xbox live to czy nie wybierasz przez przpadek polski :) W polsce nie ma xbl ustaw na uS.


    _____________________________
    Jesli pomoglem kliknij pomogl.
     
  14. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    No to teraz sobie porównaj swój kabel z tym w filmiku który zamieściłem i wszystko to wyjaśni .
     
  15. Matt94Xbox

    Matt94Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    B-stok
    ja wsadziłem kabel telefoniczny i od teraz mam o jednego drucika mniej w gnieździe bo sie wgiął do środka
     
  16. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    To są skutki uzywania kabli nie takich jak trzeba. Tera jedynie zostanie rozkręcenie konsoli dostanie sie do gniazda i podgięcie blaszki do pierwotnego stanu.
     
  17. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    ludzie. jak nie potraficie skrecic sobie kabla to 99% serwisow komputerowych zrobi to za przyzwoitą cenę.
     
  18. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam ustawione na UK. Ten kabel wcześniej był użytkowany w laptopie. Dawał neta.
     
  19. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Do podłączenia komputera/konsoli do routera potrzeba kabla BEZ przeplotu (choć w większości nowych typów routerów jak urządzenie wykryje kabel z przeplotem, to się do niego dostosuje i da połączenie z internetem) :)
     
  20. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To co ja w końcu muszę zrobić? Nie wiem czy mam ten przeplot czy nie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum