1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy w taki sposób będe miał internet w xboxie?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kilof225, Luty 7, 2012.

  1. kilof225

    kilof225 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadam router tracer w311r i niedługo będę mieć xbox 360 i czy jeśli podłącze swój internet radiowy który idzie kablem od anteny, do routera to czy będzie mi wychwytywał sygnał wifi i będe mógł korzystać z xbox live próbowałem to na laptopie internet wychwytuje ale nie moge żadnej strony otworzyć a do mojego pc ciągnąłem ethernetem to samo się dzieje czy z xboxem będe mieć podobne problemy? Czy może będzie działać żebym mógł grać na multi itp bez konfiguracji? Jeśli wymagana jest konfiguracja to proszę mi to prosto wytłumaczyć. Z góry dziękuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. seba8121

    seba8121 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam ja mam internet radiowy. Kabel idący od modemu, anteny podłączony mam pod router i od routera do komputera. Internet mam i na swojej stacjonarce i laptopie, xboxie, telefonach, psp. Na wszystkim śmiga bez problemu.
     
  4. kilof225

    kilof225 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    seba8121 a jaki masz router? I czy go konfigurowałeś jakoś?
     
  5. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    @topic
    Od anteny idzie zwykły kabel taki okrągły zakrecany? . nie wiem jak go opisać inaczej :p czy zwykły
    Rj45?
    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  6. kilof225

    kilof225 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Od anteny idzie Rj45
     
  7. seba8121

    seba8121 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Router mam jakiś zwykły z biedronki Belkin G wireless router. Nic nie konfigurowałem. Poprostu podłączyłem router tak jak było na instrukcji i inne urządzenia typu laptop, xbox, Normalnie odnajdują sieć i można się z nią połączyć.
     
  8. kilof225

    kilof225 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra jak kupie xboxa to spróbuje się normalnie połączyć przez wifi i ethernet. Poinformuje czy zadziałało jak nie to wystartuje z nowym postem. A jak ktoś wie czy będzie działać lub powie mi jak skonfigurować to proszę pisać będę spokojniejszy
     
  9. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Będzie działać. Kabel od anteny wpinasz do wan, a xboxa łączysz kablem do któregoś z pozostałych 4 portów lan. Zostaje ci tylko podłączyć zasilanie i skonfigurować router. Możesz też podłączyć xboxa przez wi fi. Jak masz slim to nie ma żadnego problemu, gorzej z fatem
    Edit: czyli masz internet, opłacasz go i z niego nie korzystasz, bo router nie jest skonfigurowany? . Dobrze zrozumiałem?

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  10. kilof225

    kilof225 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    misiek12m korzystam z internetu bo jak go normalnie do kompa podłącze to działa a z routerem to tylko testowałem. I z wifi nie ma problemu bo kupuję wersje slim ;]
    I dzięki za info że będzie działać
     
  11. kilof225

    kilof225 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączyłem radiówkę i ku mojemu zdziwieniu udało mi się połączyć z internetem i wszystko śmiga. Zapraszajcie mnie do znajomych na xbox live mój tag to Mazuran96 na multi gram w Call of Duty black ops, Medal of Honor tier 1 i kinect adventures. Niedługo będe grać w Battlefield 3, Gears of War 3 i Halo Reach
     
  12. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Napisz w odpowiednim dziale;-) tak to nikt tego nie przeczyta:p

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  13. Volltarex

    Volltarex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam radiówkę i wszystko działa jak należy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum