1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy wartko kupować jeszcze Xboxa w wersji ARCADE? Jak kompletować zestaw?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez shaken, Sierpień 24, 2010.

  1. shaken

    shaken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    zastanawiam się nad kupnem xboxa.
    Czy warto kupować jeszcze nowe zestawy xboxa w wersji arcade
    na allegro.pl w kwocie około 700zł?

    Chciałbym skompletować taki zestaw :
    - konsola xbox 360
    - 2x bezprzewodowy pad
    - dysk o pojemności 60-120 GB
    - kabel HDMI

    /konsola ma być przerobiona, zależy mi jednak na tym,
    aby każdy element zestawu był całkowicie NOWY/

    Czy są obecnie jakieś promocje w sklepach typu
    media-markt, vobis, euro rtv agd itp. na konsole xbox?
    Z wykluczeniem konsoli SLIM!

    Prosiłbym o jakieś wskazówki, jak wy kompletowaliście
    swoje zestawy? Co po kolei kupować?

    Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Kup od razu Elitkę - będziesz miał dysk z miejsca, a przy niektórych aukcjach na allegro dodają także kabel hdmi, pozostanie Ci wtedy tylko dokupienie pada.
    Elitki chodzą w granicach 800-900zł.
     
  4. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    Na dzień dzisiejszy jeśli chcesz mieć przerobioną konsole to slima nie kupisz. Dysk, pad, możesz zawsze dokupić. Jakie są ceny to już sobie poszukaj na internecie, po to go masz, żeby z niego korzystać. Możesz kupić nową konsolę i przerobić
     
  5. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Za 700zl sie nie oplaca kupowac arcade bo ja kupilem za 629zl w rtveuroagd :D
     
  6. KepaD90

    KepaD90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stryszawa | Sucha Beskidzka
    Ja kupilem za 700zl Elite ze wszystkim 2 miesiecznego, wiec sam sobie odpowiedz czy sie oplaca.
    Mozesz kupic Arcade jesli bedzie kosztowal ok 550zl, a takie okazje mozna trafic na allegro. Wiec badz czujny. Do tego dokupisz dysk 120-250GB, pad i kabel HDMI.
    A jesli chcesz kupic od razu lepszy zestaw to szukaj Elite w tych okolicach cenowych tj. 700-800zl. Kup przerobionego, a jesli masz kogos kto Ci przerobic (sklep, znajomy) to kup bez przerobki.
     
  7. Exe222

    Exe222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mi np nowego Arcade za 600zł udało wyrwać z 20gb dyskiem

    W skrócie:Za nowego Xa arcade nie daj więcej niż 650
    a ten pakiet co podałes to bez 1 bezprzewodowego pada z dyskiem 60GB i kablem HDMI powinieneś bez problemu wyrwać tylko się trochę przyjrzyj
     
  8. shaken

    shaken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A co sądzicie o konsolach używanych?
    Jak już wcześniej wspomniałem - konsolę będę przerabiał.
    Jakie może występować ryzyko przy konsoli używanej?
     
  9. skrobi2

    skrobi2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli używana to szukaj z gwarancją
     
  10. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    To chcesz konsole nową czy używaną? ja bym kupował nową, a jak bym już komuś dawał do przerobienia to tak, żeby mieć 90% pewność, że odeślesz na gwarancję. Bo 100% nik ci nie da
     
  11. shaken

    shaken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie jestem do końca przekonany jaką konsolę chcę kupić.
    Czy nową, czy też będę celował w używaną. Wolałbym nową.

    Chcę skompletować zestaw jaki wcześniej wymieniłem.
    Pytałem właśnie Was o zdanie - co sądzicie o używanych konsolach?
     
  12. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Na pewno celuj w Jaspera.
    Najlepiej nową chyba że się trafi okazja to PRAWIE nową też warto brać.
     
  13. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Za 700 nie opłaca się arcade, za tyle to elite dorwiesz i to jaspera.
     
  14. vishren

    vishren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie opłaca się już kupować tradycyjnego Arcade, w ogóle. Jak chcesz już koniecznie kupić Arcade, to nowy, w wersji Slim, z 4GB pamięci na pokładzie. Zabulisz a to 700zł, a za taką cenę to masz już Jaspera w wersji Premium 20 GB. Moim zdaniem - warto celować w to drugie.
     
  15. w@wRzYn

    w@wRzYn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    skłądaj. Zacznij od elite. dokup dysk kabel hdmi przerobisz i gry i wszystko:)
     
  16. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    @up po co ma dysk kupować skoro elitki je już maja ?
     
  17. shaken

    shaken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pokaż mi proszę taką ofertę...

    Dokładnie - zestaw elite ma już dysk 120gb. Więc taki by już został.
    Gdybym zdecydował się na elite pozostałaby jedynie kwestia przerobienia i dokupienia pada.

    Malutkie podsumowanie :

    zestaw elite - 900zł
    kabel HDMI - 50zł
    dodatkowy pad - 100zł
    przerobienie - 100zł
    = 1150zł

    zestaw arcade - 700zł
    dysk - 200zł
    kabel HDMI - 50zl
    dodatkowy pad - 100zł
    przerobieni - 100zł
    = 1150zł

    A z tego co się orientuję, zestaw ARCADE różni się od zestawu ELITE
    tylko wyposażeniem oraz kolorem. Czy jeszcze czymś więcej?
     
  18. soundlover

    soundlover Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    lepiej kupić elite. chyba że nową arcade (np. poczekać na promocję w saturnie i kupić bez vat-u) a pad, dysk dokupić z allegro.
     
  19. shaken

    shaken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak chyba zrobię. Po tym krótkim moim podliczeniu wychodzi, że zapłacę
    za mój zestaw - tak czy tak ponad 1000zł.
    Będę celował w nowy zestaw arcade na allegro.pl.
    Wczoraj w mieście widziałem dwie konsole :
    ELITE w zestawie z grą GTA IV - 999zł
    ARCADE w zestawie z 3 grami - 849zł
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Elite Jaspera kupiłem za 1050zł w Proline.pl
     
  21. shaken

    shaken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, tylko że ja szacuję cały zestaw na 1150zł.
    Konsola, 2 pady, dysk, przeróbka, kabel HDMI.

    A ty za samą konsolę, pada i dysk zapłaciłeś 1050zł.
     
Wczytywanie...

Poleć forum