1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy warto kupowac?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Marcin_MK, Styczeń 20, 2011.

  1. Marcin_MK

    Marcin_MK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    XBOX 360 ARCADE HDMI GWARANCJA TYLKO 549 PLN (1421072637) - Aukcje internetowe Allegro
    Zastanawiam się nad kupnem konsoli na tej aukcji lecz nie wiem czy warto.Cena mi odpowiada bo jak patrze na te śmieszne ceny slimek to aż mnie głowa boli.Co sądzicie o tej aukcji?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamiLLCR7

    KamiLLCR7 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Może być ...
     
  4. przoms

    przoms XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    cena dobra bo niska :D dokupisz dysk 20GB i bedzie jak znalazł :)
     
  5. mai

    mai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    DG
    zanim kupisz sprawdz komentarze ;P

    Przykład:
    "Dostałem konsole bez wejscia HDMI , bez orginalnego pudełka , ani żadnej gwarancji , zasilacz jest uszkodzony , brak w zestawie pada , mam nadzieje ze mi go jeszcze wyślą . Miał byc komplet do gry a nie moge grac, pisałem do pana , ale brak odp. "

    "Konsola brudna miał być stan wizualny idealny.Brak karty pamięci. Nie poprawione chłodzenie. Nadcięty kabel zasilania, nieoryginalny panel, brak kratki z boku konsoli, gwarancja nie zgodna z opisem, brak oryginalnego pudełka.zwrotkosztóbezprzesyłki "

    Za trochę ponad 100 wiecej masz nową konsolę. Ja bym nie ryzykował ;)
     
  6. xboxowner

    xboxowner Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja tez nie skoro ma takie komentarze to cos musi byc na rzeczy...
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Napisz mu czy wysle za pobraniem z mozliwoscia sprawdzenia jesli nie to walek:)
     
  8. Marcin_MK

    Marcin_MK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzwoniłem do tego typa stwierdził,że nie ma sprawy moge sprawdzac.Tylko jak moge się upewnic sprawdzajac że chłodzenie napewno jest wymienione?A i jak można prosic może ktoś mi to wyjaśnic bo zielony w tym jestem "NAJNOWSZE I NAJLEPSZE NAPEDY DVD-ROM LITEON IDEALNE DO WGRANIA DOWOLNEGO FLASHA iXTREME. " Z góry dziękuję
     
  9. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    Co do chłodzenia , to sprawdź datę produkcji konsoli :) Jeżeli bedzie 2008 to nie ma wymienionego. A to znaczy , że to Falcon, a nie Jasper. A jeżeli 2009 w góre to polepszone chłodzenie ;) Tylko patrz pod względem : MRF Date a nie Service Date


    MRF Date : Data produkcji konsoli
    Serice Date : Data serwisowania konsoli. Ta data jest naklejona na konsoli, jezeli byla ona serwisowana !

    Także pamiętaj musi być MRF Date z 2009 minimum :)
     
  10. Marcin_MK

    Marcin_MK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki wielkie wszystkim za pomoc.Jeśli chodzi o dysk.Gdy np. kupie sobie dysk 60 GB to wystarczy że go włoże do Arcade i będzie działał czy będę musiał coś instalowac?
     
  11. Makiavelli

    Makiavelli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wkładasz dysk, resetujesz konsole, i po wszystkim.
     
  12. xboxfan^^

    xboxfan^^ Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zestaw fajny bierz go smialo
     
  13. Asword

    Asword Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    ja bym wziął na twoim miejscu
     
  14. babcia99

    babcia99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ja bym Ci radził uważać... Te negatywne komentarze są niepokojące, jak masz niedaleko to spróbuj odebrać osobiście. Nawet jak wyśle Ci za pobraniem to nie ma możliwości sprawdzenia. Kurier nie da Ci rozpakować przesyłki zanim nie dasz mu kasy. To samo na poczcie. Widzę że z tym gościem jest loteria. Zastanów się czy nie warto dołożyć trochę i za 780zł kupić nowego slima Arcade.
     
  15. Marcin_MK

    Marcin_MK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Paczki można sprawdzac ja czasami sprawdzam i nie ma problemu.A dokładac nie mam zamiaru i tak ledwo co dałem rade uzbierac te 550 zł.Tak szczerze to mi nie zależy czy to arcade czy elite,falcon czy jasper.Kupuje żeby sobie pograc od czasu do czasu a dysk sobie dokupie, bo na tym moim starym komputerze to już nawet pasjans się muli.
    Takie małe pytanko:
    Czy to prawda,że gdy przerobi się konsole to są większe szanse na złapanie Roda?Akurat ja będę grał blisko okna i na pewno nie będzie chłodzeniem do ściany więc szanse na Roda będą nikłe ale tak się pytam czy po przerobieniu jest większe prawdopodobieństwo?
     
  16. Twetty_wro

    Twetty_wro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    raczej nie radze kupować na tamtej aukcji koleś sprzedaje przechodzone trupy gwarancja to fikcja konsole najczesciej refufurbished
     
  17. FRUNEK1

    FRUNEK1 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubsko
    mój kolega kupił od niego xboxa i wszystko było zgodne z opisem,bierz go za taką cenę
     
  18. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Spójrz na natężenia prądu na naklejce. Moim zdaniem 16,5 A to minimum Falcon, więc w tym miejscu już okłamujeCię ze jest poprawione chłodzenie. No cyba że w porównaniu do Zephirów lub Opusów. Zastanów się bo branie za 550 za gołego Falcona to tak średnio
     
  19. AdrianO753

    AdrianO753 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja bym radził poczekać trochę dozbierać pieniędzy i kupić np. slim 4GB :)
    Ale to moja rada rób co chcesz. ;]
     
  20. Marcin_MK

    Marcin_MK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nawet jeśli to falcon to jest zły?Czy ujdzie?Bo tak jak czytam to falcony niby gorsze od Jaspera ale przy prawidłowym używaniu(wietrzenie pomieszczenia,nie zatykanie chłodzenia) może długo podzialac.
    I ponawiam pytanie czy to prawda,że przerobienie konsoli zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia 3Roda?
     
  21. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pewnie że da radę... tylko że wystąpienie roda masz o niebo większe przy falconie niż przy jasperze. Przeróbka nie ma nic do rzeczy przy awaryjności. Wszystko może Ci działać dlugie lata bądz kilka dni nie ma na to normy. Tyle że wystawca już Cię robi w człona pisząc o poprawionym chłodzeniu a na czym jeszzce to sam się przekonasz. Popatrz na ostatnie komentarze klientów nie są zbyt zachęcające. Ja osobiście bym nie brał.
    BTW poproś o nr seryjny konsoli i sprawdz czy nie była już rejestrowana jak dobrze pogadasz z hotlinem to może coś bliżej dowiesz
     
Wczytywanie...

Poleć forum