1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy warto PS3 Slim 250GB przerobione Rogero 4.55?

Temat na forum 'Co kupić?' rozpoczęty przez Onicniepytaj, Lipiec 6, 2014.

  1. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Opłaca się zakupić taką konsolkę?
    cyt
    "Witam. Mam na sprzedaż zestaw ps3 slim 250GB przerobioną i posiadającą soft rogero 4.55 który umożliwia odpalanie kopii zapasowych gier + kontroler ruchu PS MOVE z kamerka. Na dysku znajdują się:
    GTA 5 PL
    Battlefield 3 PL
    Assasins Creed IV Black Flag
    Assasins Creed II
    Uncharted 2
    i jeszcze kilka innych.
    W zestawie oprócz samej konsoli znajduje się jeden pad czarny oraz wszystkie niezbędne kable. Możliwość negocjacji ceny. "

    Jest to propozycja, którą przypadkowo znalazłem w swoim mieście.

    Więc możliwość wypróbowania konsoli jest.

    Tylko cena mnie (raczej) przeraża 850zł. Jaka była by rozsądna? Bo tyle na 101% nie dam. Myślę, że coś w granicach 500-600 zł byłbym skłonny dać..


    Jak wygląda kompatybilność wsteczna na PS3? Ponieważ mam masę gier na PS2..

    Powiem szczerze, że interesują mnie tylko i wyłącznie exclusivy na PS3. Reszta gier multiplatformowych mi loto.


    Nie znam się zbytnio na PS3. Moje lata obcowania z tą konsolą są już hohoho do tyłu. Więc proszę o opinie czy warto itp itd.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wątpię ze kupisz ja za ta sumę ktora podałeś. Ps3 duzo modeli nie da sie zmodyfikować, cena modyfikacji tez nie jest niska w zestawie move. Mysle ze za 700zl to byla by dobra cena
     
  4. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Za tą cenę nie warto. Ja kupiłem PS3 fat tylko do tytułów exclusive dla tej konsoli - przerobione z 500 gb dyskiem bez pada na Allegro za 250 zł. Jeśli to wersja fat to w tym zestawie maks. 500-600 zl a jeśli slim to 600-700 zł.

    Jeśli chodzi o emulację PS 2 to tylko wersje fat do którejś tam wersji to obsługują.

    Ważne !

    Upewnij się czy czytnik bluray jest sprawny. To bardzo pożyteczna rzecz w konsoli PS3.

    W razie pytań na temat PS3 pisz śmiało. Postaram się na nie odpowiedzieć na podstawie moich doświadczeń z tą fajną konsolą.
     
  5. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Tak wygląda zestaw

    [​IMG]

    Z modyfikacjami z PS3 to tak jak z Xboxem?
    Trzeba robić jakiś update by najnowsze gry chodziły?
    Czyli pupa z graniem w gry z PS2 na tym PS3?


    EDIT:
    Na co jeszcze mam zwrócić uwagę? O co się zapytać sprzedającego?
    Jak mówię moja przygoda z PS3 skończyła się na czasie gdzie nie było jeszcze jakiejkolwiek mowy o przeróbce..
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    W Xboxie masz zamontowanego i zaprogramowanego chipa. W PS3 wszystko robisz softem. Rogero 4.55 w zupełności wystarczy do odpalania dotychczasowych tytułow. Wprawdzie Sony wypuściło ostatnio soft 4.60, ale jak na razie nic nowego i ciekawego nie pojawiło się na tej konsoli aby była potrzeba aktualizować obecne cfw. Ostatnim hitem jest The Last Of Us - gra roku 2013 i jak na razie nie zapowiada się, że pojawi się na tej konsoli jakiś killer tego formatu. Nie wiem jak z najnowszymi tytułami-np. Sniper Elite 3, bo w nie gram na Xboxie 360. Gry z PS2 nie pójdą chyba, że jakieś tytuły z Pss Store, ale nie polecam się łączyć ze sklepem na przerobionej konsoli.
     
  7. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Uu czyli to wielki ból jak gry z PS2 nie pójdą..

    Akurat w takie gry tak samo zagram na PC bądź Xboxie (RGH) - tak jak mówisz tylko exy się liczą.


    Hm no to nie wiem czy nie było by rozsądniej kupić nowe PS3.. Tylko widzę, że w miarę tanie są te zestawy z PS3 +12GB dysk (o ile to można nazwać dyskiem).

    Zmiana dysku na jakiś większy +/- ile wyjdzie? Bo z tego co słyszałem to nie ma chyba takich kłopotów jak z Xboxem.
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nie pakowałbym się w to. Jak już to kupić przerobionego slima z dyskiem tak jak masz w tej swojej ofercie. Ważne aby wszystkie podzespoły w konsoli były sprawne-często spotykaną wadą w konsolach PS3 jest tak zwany YLOD - coś jak RRod w Xboxie 360, ale tego nie da się ukryć. Spotykane jest też uszkodzenie układu graficznego-podczas gry występują liczne artefakty. Ważne jest też aby wszyskie wyjścia i wejścia w konsoli były sprawne i tak jak już pisałem czytnik bluray. Wymiana dysku jest prosta fizycznie ale trzeba się trochę namęczyć przy zainstalowaniu odpowiedniego firmwaru, który będzie ten dysk obsługiwał a musi to być dokładnie ten sam firmware, który obsługiwał poprzedni,mniejszy dysk czyli wiąże się to ze zgraniem zawartości pamięci flash z konsoli.
    Być może można uniknąć tej czynności po włożeniu większego dysku, ale tego nie wiem, bo nie miałem jak tego sprawdzić gdyż nie miałem takiej potrzeby. Jeśli chcesz grać w gry z PS 2 to polecam zakupić model fat, który to obsługuje.
     
    1 osoba to lubi.
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Da się odpalac kopie ps2 z cfw multiman
     
  10. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Więc się da, czy się nie da.. Bo już głupi z tego jestem.

    djploki bardziej mi chodziło o wymianę dysku w wersji oryginalnej jakbym kupił PS3 z 12GB HDD. Ile bym musiał tak +/- dać za dysk. Bo 12GB starczyło by raczej tylko na zapisy do gier ;]
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    500gb kolo 200zl. Lecz takiej nie przerobisz
     
  12. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Akurat jakbym kupił tego Super Slima (czy jak się nazywa ta wersja) to nie przerabiałbym jej. Tylko właśnie musiałbym kupić dysk co najmniej 250 GB (z wybraniem i montażem dysku chyba nie ma kłopotu?).
    Później jakieś gierki dostaje się za PSN+ no i z tego co widzę to takie Uncharted 1,2 kosztują na allegro ze 30-50 zł. Więc taki super majątek to nie jest. Powiedzmy, że 1 góra 2 gry na miesiąc do zakupu.


    Chociaż nie wiem czy w PSN+ nie dostaje się jako "świeżak" jakiegoś uncharted.. (EDIT: Widzę że już nie ma Uncharted w PSN+).
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Konsoli Super Slim (12GB) tanio nie przerobisz (softowo) tylko konsole serii 1xxx i 2xxx w dodatku seri 2xxx do pewnego czasu około 200zł to tak gdyby co. Owszem da się przerobić każdą PS3 nawet i te serii 3xx i 4xxx ale przerobienie to 500zł i więcej ponieważ trzeba zamontować Emulator napędu nazywa się to COBRA ODE, więc mod polega nie na przeóbce softowej a Hardwarowej. w Serii 1xxx i 2xxx można lecieć Softem :)

    Nie jestem pewny ale chyba do konsoli 12GB (pamięc na flashu, nie HDD) może nie być łatwo zamontować dysk, pewnye nie jestem ale chyba nie ma gniazda na HDD, choćbyło by to conajmniej dziwne bo 12GB na dane to strasznie MAŁO.
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    12gb ma normalnie gniazdo na dysk. Odsuwasz klapkę z boku i wsuwasz dysk.
     
  15. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    500 gb używany dysk tak do 150 zł można dostać. Tak jak pisałem. Nie wiem czy można ot tak sobie zmienić dysk i wszystko będzie hulać. Rozumiem, że chcesz kupić nową konsolę i grać na oryginałach. Tak też można, ale pograsz tylko w te starsze exclusivy, bo są one w miarę tanie. Te nowsze typu The Last Of Us czy Beyond Two Souls już trochę kosztują. Na przerobionej konsoli z CFW 4.xx ponoć istnieje metoda na odpalanie gier z PS 2. Polega to na przerobieniu iso danej gry do formatu Classic jaki można spotkać na PSS Store. Niestety nic na ten nie wiem, gdyż wsteczna kompatybilność mnie nie interesuje. Gram tylko w exclusivy z PS 3.
     
  16. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kup najlepiej jakąś używkę (na gwarancji) to będzie tanio i dołóż dysk 500GB i po problemie (wymiana lub montaż HDD to żaden problem w PS3 - zrobisz to sam).
    Nie przerabiał bym jej skoro masz Xbox360 z LT lub RGH bo w zasadzie w to samo zagrasz na Xie, a PS3 zostawisz sobie jedynie dla jakiś dobrych EXów i ewentualnie do grania ONLINE...
    Nie pamiętam czy na jakiejś przeróbce do PS3 dało się grać bezproblemowo w multi - to musiał byś sobie poczytać już...
     
  17. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Tak. O ile kupiłbym tego Super Slim (w sklepach chodzą coś do max 550-600 zł - nie wiem jak tam allegro) to dokupił bym jeszcze dysk co najmniej 250GB i wtedy już tylko i wyłącznie granie na oryginałach - czyli nie przerabiałbym go.

    No to jest właśnie ten ból.. jakby wychodziły nowe exy to ich ceny niestety nie są małe ;/.
     
  18. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jak ci nie zależy grać po sieci to Bierz przerobioną :), gry z neta pobierasz i grasz :-D, za free. Teoretycznie można grać po sieci na przerobionej ale jest chyba kilka warunków do spełnienia a jak ci ewentualnie zbrickują to jej nawet nie włączysz, musiałbyś iść z nią do osoby co się tym zajmuje w dodatku posiada kopię NOR/NAND
     
  19. skyDragon

    skyDragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2013
    Posty:
    212
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kęty
    Za gre przez neta na cfw nie brikują co najwyżej banują, ale łatwo można odbanować.

    Wysłane z mojego Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2
     
  20. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A gdzie to wyczytales ze latwo odbanowac? Jak to odbanowanie ma przebiegac?
     
  21. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Można ale nie potwierdzam bo nie wiem na 100%, słyszałem (słyszałem zaznaczam) iż wystarczy wejśc w tryb serwisowy i zmienić chyba jakiś numer, numer ten można znależć gdzies w jakiejś bazie lub na forach (lub rzekomo skraść koledze z działającej konsoli), problem może być taki że ten sam Numer może użyć nawet ileś tam osób i jeśli komuś zbanują konsolkę z tym numerem automatycznie ty też nie masz dostępu do neta. Jeśli coś źle napisałem proszę o grzecznościowe (nie zbluzganie) sprostowanie, sam jestem ciekaw bo mam PS3 na Rogero 4.55 ale jeszcze się nie odwazyłem podłączyć pod Sieć i zagrać Multi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum