1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy warto?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez puziek, Luty 28, 2009.

  1. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam! Otóż dzisiaj podłączyłem po raz pierwszy moją konsolę (2006r) do XBL no i poproszono mnie o aktualizację tego dashboarda i tu stawiam Wam pytanie. Czy warto to już instalować? Czy istnieje ryzyko, że coś się spierdzieli tak jak innym? Zaznaczam, że nie mam dysku, a jedynie kartę pamięci.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. falcon

    falcon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko Biała
    taaaaaaa

    lekko instaluj nic ci nie sZkodzi ;-) nowy NXE muszisz mieć :) mniejsze ryzyko Rod przez zgranie gry na HDD
     
  4. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Nie pękaj. Instaluj....
     
  5. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No właśnie problem z tym, że nie ma HDD, a chust wie co ten Microsoft odpierdzielił z tym dashem. Może zrobili tak, że Ci co nie mają dysku będą musieli go kupić albo co gorsza te rrody spowodowane są tym aby wymusić kupno nowej konsoli...Spekulacje.
     
  6. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pęknę ze śmiechu. A co ma Rood do gier pracujących z HDD??
    Widać że nie znasz podstawowej budowy konsoli.
    Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

    NXE to oprogramowanie (system operacyjny konsoli) skoro się boisz to wydaje mi się że na PC ciągle pracujesz na DOSie.
    Niestety nie ominie cię ta aktualizacja gdyż nowe gry będą wymagać jej do poprawnej pracy i same zainstalują ci NXE z płyty z grą.
    NXE nie powoduje usterki konsoli!!! lecz poprawia jej działanie.
    Chyba nasłuchaliście się dzieciaków neostrady.
     
  7. X-pudło73

    X-pudło73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrK
    no ja niewiem dla pieniedzy zrobili by wszysko ale moim zdaniem kilka(set) osbób zrobiło by jakieś testy i wszystko by wyszło


    a tak na serio to też sie zastanawiam nad aktualizajcja(nie mam HDD)
    ile zajmuje wersja bez avatarów... ma ją ktoś????
     
  8. ventrue

    ventrue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lubin
    Avatary same ok 70-80 mb, a reszta wgrywa się jako firmware konsoli, nie na kartę.
     
  9. X-pudło73

    X-pudło73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrK
    ok czyli dla jasności ... z karty strace 80 mb na avki.... a jeśli ich nie zainstaluje to nie strace dużo? chyba


    ps.dzienki za odp:p
     
  10. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    wyjmij karte pamięci i zrób update to będziesz mial bez avatarów.
     
  11. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie trzęse gaciami z byle powodu, ale poczytaj sobie na forum ile ludzi miało/ma z tym problemy. Wyskakują im rozmaite błędy m.in. E74 oraz dziadowskie RROD-y, kiedy wcześniej nic takiego nie doświadczyli. I są to masowe usterki akurat po aktualizacji nowego dashboard-a.
     
  12. galll

    galll Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Puziek zajmij się czymś mniej stresogennym np: klockami lego ,bo ten niepokój spowodowany myślą o RRodach doprowadzi cię do głębokiej depresji a już na pewno do braku przyjemności i relaksu płynącego z użytkowania konsoli.
     
  13. X-pudło73

    X-pudło73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrK
    no wy sie śmiejecie a ja jak grałem z tatą w fife to on sie wkurwił i wałną ręka w stół i xboxowi wyskoczył rrod ale go zresetowałem i wszystko OK :D
     
  14. X-pudło73

    X-pudło73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrK
    i mam jeszcze 1 pytanie... otóż zaktualizowałem dasha bez avatarów i na karcie mam 118mb wolnego miejsca, jeżeli dogram avatary i zostanie mi 40 mbwolnego miejsca (chba ne mam głowy do liczenia) to na długo mi starrczy savewów karty czy lepiej nie dawać avków i czekać na HDD :eek::eek:
     
  15. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Olej avatary i poczekaj na hdd. Te ludziki to zbędny bajer.
     
Wczytywanie...

Poleć forum