1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

czy wejdzie przejsciowka?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Utakata, Sierpień 14, 2010.

  1. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam mam zamiar kupić zwykły monitor LCD 22' + głośniki na początek za jakieś 50zł
    I stąd Moje pytanie czy wejdzie do nich przejściówka jak z tej aukcji ?X360 Kabel HQL SVGA HDTV Full HD BB4727 (1138931299) - Aukcje internetowe Allegro . Wydaje Mi się że te nowe (nawet najtańsze) głośniki mają takie wejście.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    tyle ze kabel z aukcji ma wtyke VGA. co bedzie skutkowac gorszym obrazem w stosunku do DVI i HDMI. nie warto
     
  4. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak , wiem :)
    Ten monitor tylko na początek ponieważ mam telewizor 42' ale nie moge na nim grać wtedy kiedy chcę , ponieważ trzeba też coś na nim oglądać :p
    To jak wejdzie ten kabel do głośników ? :p
     
  5. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    jesli masz w planie zakup glosnikow z wejscie na jacka. takiego jaki posiada przejsciowka 2x chinch na jack to bedzie smigalo. mowa o przejsciowce ktora jest w zestawie na aukcji :)
     
  6. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ok :)
    A mógłbyś mi dać linka do jakiejś aukcji z głośnikami , w których napewno jest to wejście ?
    Pozdrawiam.
     
  7. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Powiedz nam, czy Twój monitor oprócz wejścia VGA posiada również DVI? To drugie jest o wiele lepszym rozwiązaniem, bo jest to wejście, przez które obraz płynie cyfrowo, ostrzej, lepiej, wyraźniej.

    Co do kabla z aukcji, brakuje jednej przejściówki. Zauważ, że głośniki mają wychodzącą wtyczkę JACK, którą trzeba gdzieś przypiąc, a nie coś do niej przypiąc. Wygląda ona tak:

    [​IMG]



    Do szczęścia brakuje Ci tylko tej przejściówki:

    [​IMG]


    Mam nadzieję, że pomogłem i zrozumiałeś to, co chciałem Ci przekazac. Pozdrawiam i udanego podłączania :)


    Wte
     
  8. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
  9. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie osłabiaj mnie...

    Pokaż mi głośniki, do których trzeba cokolwiek podpiąc.. A w szczególności jacka..

    Bez urazy, ale nie wprowadzaj go w błąd. Jeżeli masz tylko "swoje zdanie" to radziłbym Ci je przemilczec, bo w tym temacie trzeba wiedzy.

    Utakata posłuchaj się mnie, sam mam tak podłączone głośniki do Xboxa :)
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    pokazalem ci. klania sie link do aukcji. glosniki z wejsciem line-in do ktorego podpina sie przejsciowke 2xchinch na jack, a do niej kabel z zestawu na koncu ktorego bedzie kloc.
     
  11. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy gniazdo Line In nie służy przypadkiem do nagrywania dźwięków z zewnętrznego urządzenia? :DD :)
     
  12. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dziękuje wam dwóm :)
    Faktycznie niektóre głośniki mają wychodzący kabel który trzeba podłączyć np do komputera o czym zapomniałem
    Toczygroszek mógłbyś mi podać jakiegoś linka do aukcji z tą przejściówką ?
    Czyli wygląda to że z jednej strony wkładamy do niej kabel z głośników a z drugiej strony przejściówke z 2 chinchami ?
    Pozdrawiam.
     
  13. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    sluzy do podlaczania zew zrodla dzwieku.
    w przypadku karty dzwiekowej da sie zgrac w ten sposob dzwiek, ale podlaczajac jedynie do glosnikow uzyska sie z nich dzwiek z urzadzen doń podlaczonych

    tak @Utakata. na dobra sprawe oba sposoby sa dobre. lepiej wybrac ten latwiejszy.
     
  14. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  15. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    jestescie problemowi, cokolwiek sie kupi do grania, w sklepie elektronicznym dostanie przejsciowke, a duze glosniki z aktywnym wzmacniaczem,kina domowe,wieze maja wejscie czincz wlasnie jak ten kabel vga. w poscie nizej pisalem, ze na najtanszym kablu z alegro na monitorze 22'' mialem taka sama jakosc jak hdmi-dvi,nie warto przeplacac
     
  16. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    bo ma glosniki z wejsciem, a nie tylko z wyjsciem ;]
     
  17. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzięki panowie :)

    maspex tak właśnie myślałem , że grafika będzie podobna :)
    Pozdrawiam.
     
  18. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  19. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To też zależy od monitora , a nie wszystko od kabla.
     
  20. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oczywiście, ważne jest, jaki posiadasz monitor. Ale kabel jednak odgrywa tu największą rolę, jeżeli oczywiście mówimy o opcji VGA. Sam porównywałem, więc wiem co piszę. Żaden sprzęt noName, albo jakiejś innej słabej firmy nie zastąpi Ci kabla oryginalnego. Jak już pisałem wcześniej, najlepszy jest Microsoftu.

    Do tej pory nie napisałeś nam, czy masz tylko wejście VGA, czy też cyfrowe, DVI?
     
  21. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
Wczytywanie...

Poleć forum