1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy wentylatory GPU i CPU są osobno sterowane?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kryst16, Listopad 19, 2011.

  1. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam...
    Mam konsole z 2008 roku. Płyta główna to Falcon.
    Czy wentylatory GPU i CPU są osobno sterowane? (Kręcą się z różnymi prędkościami).
    Gdyż nie wiem czy przypadkiem nie pomyliłem kabli w sensie:
    Jest tam wtyczka 3PIN:
    1. Napięcie dla wentylatora GPU lub CPU
    2. MASA dla obu.
    3. Napięcie dla wentylatora CPU lub GPU.

    I nie wiem czy przypadkiem sobie nie zamieniałem pinów 1 i 3, gdyż rozbierałem wtyczkę bo chciałem podłączyć dodatkowy wentylator. (Ostatecznie wyprowadziłem sobie spod płyty głównej napięcie 12V do tego dodatkowego).
    I teraz wydaje mi się że wentylator GPU się wolniej kręci. (Dmucha gorącym powietrzem, a bardzo słabo). A wentylator CPU zimnym a mocniej.

    Czy one są osobno sterowane??

    Proszę o odp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    Wentylator

    Masz na dole tabelkę.
    W falconie już nei są sterowane oddzielnie, we wcześniejszych TAK
    Prosze ;d
     
  4. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Aha czyli wszystko ok?
    Bo tam osobno jest kable zasilania wentylatora GPU (Jako pin nr. 1 we wtyczce) a osobno kabel zasilania wentylatora CPU jako pin 3 we wtyczce a do środkowego są obie masy podłączone.
    I właśnie nie wiem czy sobie tych kabli nie obróciłem przypadkiem.
     
  5. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    Jeżeli wszystko działa, to dobrze, znaczy to, że dobrze ;d Według norma, to TAK powinno być
     
Wczytywanie...

Poleć forum