1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy wylaczacie konsole na noc z sieci ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez sweeterek, Marzec 23, 2011.

  1. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Panowie,mam takie pytanko ktore nasunelo mi sie wlasnie przed wyjsciem do pracy :D
    Czy wy swoje konsole odlaczacie z sieci na noc ? Bo kurde ja mam podlaczona konsole z kinectem i swieca mi sie te diody,jedna od zasilacza a druga od kinecta i zastanawiam sie czy mi sie to nie spali przypadkiem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lukos

    Lukos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Blok
    U mnie konsola jest praktycznie cały czas podłączona - sporadycznie ją odłączam od sieci i system ten stosuje od dłuższego czasu ;) na dłużej wyłączam ją tylko wtedy, gdy planuję dłuższą nieobecność w domu.
     
  4. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Podlacz caly sprzet pod listwe przepieciowa z wylacznikiem i po problemie.
     
  5. Lukos

    Lukos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Blok
    Ja mam wszystko wpięte w listwę a i tak nie wyłączam na noc :)
     
  6. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Mam pod listwa podpietego x360 ale bez wylacznika,ale to w sumie nie szkodzi bo za ta listwe dalem troche pieniedzy,tak wiec nie powinno sie nic stac.
    Kurde bo mi sie swieca te diody cholerne od zasilacza i kinecta,i martwie sie ze to sie zjara,fakt faktem nie grzeje sie ani nic ale wole dmuchac na zimne.
     
  7. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Ja mam konsole podlaczona pod siec od 1.5 roku i nic sie nie stalo, nie ma co sie obawiac :D
     
  8. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Taka dioda bierze parę miliamperów (nie pamiętam ile już dokładnie..).

    PS. to tak jak przy telewizorze (najczęściej masz podświetlenie albo coś..) i też nikt nie wyłącza tv, tylko pozostawia w czasie czuwania.
    Akurat ja wyłączam tv bo rzadko kiedy oglądam coś (może raz w tygodni), a na granie nie mam czasu.
     
  9. meelman

    meelman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Ja zawsze odłączam, nie wiem w sumie czemu, taki nawyk.
     
  10. Grzib

    Grzib Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    298
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Górny Ślonsk
    Ja mam X360, TV, Dekoder i DVD na jednej listwie z jednym głównym wyłącznikiem dodatkowo każda wtyczka ma swój wyłącznik, ja wyłączam wszystko na noc, a w dzień to czego nie używam jest wyłączone, sam nie wiem dlaczego chyba przyzwyczajenie
     
  11. Lukos

    Lukos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Blok
    O to bym się nie martwił :) u mnie w pokoju wszystko świeci/miga - xbox, TV, router, wieża - jak do tej pory wszystko działa ;)

    To się nazywa dbanie o środowisko naturalne - zawsze to mniejsze zużycie prądu :)
     
  12. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja zawsze odłączałem na noc, ale od pewnego czasu zasilacz zaczął nap*****lać. Teraz już nie odłączam od sieci, ale i tak po włączeniu Xboxa trzeba poczekać jakieś 10-20 minut, aż zasilacz skończy trzeszczeć, kiedyś pomagało przydepnięcie go nogą, ale teraz już się na to uodpornił.
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Żadne diody Ci się nie zjarają :) Ja Xboxa 360 mam cały czas podłączonego i nic się nie spaliło :) od ponad 2 lat. Idź do pracy i się nie martw o konsolę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum