1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy z czymś taki połącze XBOX'a z internetem ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kresto, Październik 3, 2011.

  1. kresto

    kresto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pustyny
    Witam mam internet od pewnej firmy i między anteną a komputerem mam takie coś.
    [​IMG]

    Czy z pomocą czegoś takiego da się połączyć z netem?
    W kompie mam dwa gniazda LAN z tym że jak na jednym zaznaczę udostępnianie dla inych użytkowników sieci to trace połączenie z internetem( zaznaczone na ŻÓŁTO)
    [​IMG]

    Co mam zrobić żeby działało?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbuj zamiast udostępniania połączenia spiąć karty w mostek. W okienku połączeń sieciowych zaznacz obie karty sieciowe, kliknij prawym i połącz w mostek.
    Inna opcja - kabel LAN z tego *******nika, komputer i konsole podłącz do switcha, tylko że musiałbyś wydać z 5 dyszek na switcha.
     
  4. kapral4

    kapral4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2007
    Posty:
    86
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Zadne Mostki czy glupoty zwiazane z udostepnianiem polaczenia na windowsie...
    Jezeli twoj operator przyznaje adres ip automatycznie to wystarczy ze kupisz switcha 5/8portowego i kabel z zasilacza z wejscia oznaczonego jako LAN wpinasz w switcha i komputer i xboxa tez w switcha podlaczasz. Jezeli operator nie przyznaje adresu ip automatycznie to musisz kupic router , i go skonfigurowac badz poprosic o pomoc operatora zeby ci skonfigurowali.
     
  5. kresto

    kresto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pustyny
    W ustawieniach karty pisze że IP jest automatycznie nadawane.
    Wypróbuje pierwszą opcję jak nie zadziała to zaopatrzę sie w switcha.

    Mostki nie działają nie odnajduje nawet sieci.
    Ile takie witch może kosztować?
     
  6. kapral4

    kapral4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2007
    Posty:
    86
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
Wczytywanie...

Poleć forum