1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy za pomocą tego kabla będę mógł grać na monitorze w xboxa?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rawison, Grudzień 7, 2011.

  1. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oto link na allegro z kablem:
    KABEL HDMI-VGA XBOX360 - GWARANCJA - SKLEP! (1959811678) - Aukcje internetowe Allegro

    A oto mój monitor..
    Monitor NEC 22WV


    I jeszcze jedno pytanie czy jeżeli go podłącze to bez przeszkód będę mógł grać na kinect???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Bez problemu pograsz na kinect.
     
  5. Z0N1C PL

    Z0N1C PL Banned

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A czy brak dźwięku nie będzie Ci przeszkadzał?
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Czy bez problemów to bym polemizował bo VGA to analog, a hdmi cyfra, aby to działało wymagany jest konwerter sygnału
     
  7. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co to jest ten konwerter sygnału i ile kosztuje?I co muszę zrobić aby mieć dźwięk?
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Konwerter sygnału przetwarza sygnał cyfrowy na analogowy lub na odwrót, tani nie jest bo ponad 300zl Link
    Dźwięk wyciągasz z HDMI za pomocą konwertera lub z konsoli z złącza AV (stereo), ewentualnie wyjscie optyczne ale do tego potrzebujesz amplitunera
     
  9. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To nie latwiej kupic kabel vga/av?
    Ja mam taki za 9zl gram na monitorze 19 w 1280x720 i wszystko ok.
    A roznicy na tak malym obrazie miedzy wejsciem cyfrowym a analogowym nie zauwazysz
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zauważy zwłaszcza że kable za 9zl to marnej jakości chińskie wyroby, powodują rozmazanie obrazu, blade kolory
     
  11. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A masz dźwięk jak grasz na tym kablu czy nie?
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kabel VGA AV do xboxa ma wyjscie audio stereo na cinche
     
  13. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorki za takie amatorskie pytania ale czy ten kabel VGA AV będzie także można podłączyć do mojego monitora?.
     
  14. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak ,bedziesz mogl podlaczyc.
    Co do jakosci mozesz kupic oryginalny microsoftu za 100zl.
    Ja mam podrobke z allegro za 9zl i wszystko jest dobrze
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bedzie można ale nie oczekuj dobrej jakosci, testowałem kilka tych kabli i żaden nie dawał rady, na monitorze 19 calowym przy rozdzialce 1440x900 obraz jest rozmazany, podwójny i ma blade kolory
    To nie tylko moja opinia, wiele osob na tym forum miało te kable i także jakosc obrazu jest kiepska, owszem mogą sie znaleźć kable które dają dobry obraz ale to loteria
     
  16. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Podrobka ale moze da rade zawsze mozesz zagadac ze sprzedajacym czy byla by opcja zwrotu
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To nadal chińszczyzna, tak jak pisałem loteria, pewność będziesz miał przy kablu firmy bigben lub oryginalnym ms
    Im większa rozdzielczość ekranu tym kabel musi byc lepszej jakości, sam mam tego typu kabel ale używam go tylko do dźwięku stereo, konsole mam podłączoną kablem HDMI-DVI
     
  19. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A moglibyście podać jakieś linki z allegro z niedrogimi kablami ??
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Na allegro ciężko znaleźć bo każdy kupuje podróbki wiec mało kto wystawia oryginały, szukaj po sklepach, każdy nawet najmniejszy sklep komputerowy który ma dostęp do hurtowni zamówi ci taki kabel
     
Wczytywanie...

Poleć forum