1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy zdpraki EU z allegro działają po migracji na PL?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Shakedown, Listopad 12, 2010.

  1. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam,

    Mam dwa pytania dotyczące zdrapek z allegro dotyczących kont PO MIGRACJI NA POLSKĘ:

    1. Czy goldy z EU działają na kontach PL
    2. Czy ms points z EU działają na kontach PL

    Bardzo proszę o wypowiadanie się tylko osób które osobiście to przetestowały.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Misiael

    Misiael V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 23, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja wczoraj kupiłem Golda miesięcznego na Europę i nie działa.
     
  4. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
  5. Żuraw

    Żuraw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  6. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Więc nie wiem, niektórym działają, niektórym nie...
    a Żuraw, migrowałeś, czy założyłeś nowe konto?
    a Misiael, migrowałeś, czy założyłeś nowe konto?
    Ciekawe, od czego to zależy.
     
  7. Misiael

    Misiael V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 23, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. Żuraw

    Żuraw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    ja założyłem nowe konto. przed xbox live w pl, nigdy nie miałem z nim do czynienia
     
  9. vicellPL

    vicellPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A co jeśli ktoś nie migrował tylko założył nowe konto po 10 listopada?
     
  10. Żuraw

    Żuraw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    no właśnie ja tak zrobiłem, nigdy wcześniej nie miałem konta, założyłem nowe po 10 listopada
     
  11. Gryfin26

    Gryfin26 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tego co wiem konta na 3 i 12 miesiecy działają na polskim Xbox Live bez problemu, gorzej z 1 miesiecznym jednym działa drugim nie, więc może to być zależne od nowych kont na xbox livie polskim a migracjami
     
  12. Kuba2255PL

    Kuba2255PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    363
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ale Microsoft ma dużo takich problemów,na jednej aukcji pisze(kody 48h)że kody na polskę nie działają,i że właśnie to naprawia microsoft.
     
  13. Bober95

    Bober95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
  14. NonbankSpace

    NonbankSpace Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2010
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowa Sól
    Dokładnie mogę też polecić sam dzisiaj emigrowałem i kupiłem od niego i działa


    // emigorować - to znaczy wyjechać poza macierzysty kraj
    migrować - to znaczy powrócić do macierzystego kraju
    wniosek - wydaje mi się, że migrowałeś a nie emigorowałeś :)

    #jakubkameleon
     
  15. Pawel0861

    Pawel0861 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sandomierz
    Chciałbym się spytac, czy ktoś zna definitywną odpowiedź: czy zdrapki EU działają na konta PL po migracji?? Chcę kupic zdrapkę na 3 miechy i nie wiem co robic.
     
  16. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to ja dodam swoje trzy grosze.
    1.Konto miałem pierwotnie na USA.
    2. jak było na USA to zdrapki działały
    3.Przy migracji M$ rozje.bał mi konto.
    4.Po naprawieniu powinienem mieć zaokrąglonego golda a nie mam !!!
    5.Miałem zdrapkę na 3 miesiące i po migracji ona nie działa, dokładnie rzecz ujmując po wpisaniu kodu mam info ze jest na 3 miesiące i ze mogę go wymienić, jak klikam wymień otrzymuję błąd "8016A04B"
    6. Dzwoniłem w tej sprawie do MS i powiedzieli ze zdrapka jest ok, tzn, jest nie wykorzystana, i jest na dobry region !!!
    7.M$ nie chce mi pomóc bez skanu zdrapki, a jego (skanu) nie mam.
    8. chciałem kupić wersję pudełkową golda na 1-mc ale nie ma ani w empiku, ani w media-markt.
    9. nie sprawdzałem jeszcze czy kody które wczoraj otrzymałem na 800 M$ points działają.

    Proszę was bardzo niech ktoś kto robił migracje mi odpowie czy ma zaokrąglonego golda? Pytałem wiele razy ale nikt nie napisał.
     
  17. Kuba2255PL

    Kuba2255PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    363
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
  18. Marydson

    Marydson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    234
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubaczów
    ja dopiero zamowilem slimke i zrobilem konto na polskie wiec najwyzej zaplace 10zl na 3 miechy wiecej.... moze sie sytuacja ustatkuje i beda pewne zdrapki dzialac na polskich kontach,jedne dzialaja , jedne nie, jednak na polski XBL wszystkie smigaja wiec nie ma co kombinowac zbytnio.Beda dzialac tansze? chetnei kupie , nie to nie :)
     
  19. jul

    jul Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wawa
  20. 300voolt

    300voolt Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Drogie dzieci oto dowód że Św. Mikołaj istnieje KJMVB-6K4BR-R3B3H-R2RQG-Y6D8G
    miłej zabawy :)
    NIE DZIAŁA NA PL LIVE
     
  21. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Moze mi ktos podac link do aukcji na 12miechow pl
     
Wczytywanie...

Poleć forum