1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy zepsułem konsole ??? Proszę o pomoc :/

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Piotrek ELO, Styczeń 21, 2012.

  1. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wczoraj zachciało mi się zmoodować mojego Xboxa 360. Zerwałem plombę (już 3 rok go mam czyli po gwarancji), zdjąłem obudowę i wyjąłem napęd, tunel i wiatraki. Trochę go odkurzyłem i zabrałem się za robotę a mianowicie wyciąłem tylną siatke od wiatraków tę metalową a później tę plastikową.Złożyłem konsole i chciałem sprawdzić czy wszystko ok wię podłączyłem zasilacz do prądu ale powstało lekkie spięcie słyszałem trzaski od gniazda a dioda zasilacza świeciła się na czerewono. Szybko potem zmieniłem gniazdo i jak się okazało konsola działa....a raczej działała bo dzisiaj pochodziła 2h poczym 1h odpoczynku i znów chciałem pograć a ona nie chce się odpalić zmieniałem gniazdka i wszytko ael konsola się nie odpala.

    I moje pytanie brzmi czy zepsułem coś w środku czy to zasilacz padł chociaż dioda w zasilaczu cały czas żółta.?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak masz multimetr to możesz sprawdzić, czy napięcie na wyjściu zasilacza/wejściu konsoli, ale skoro się pytasz, to pewnie nie masz multimetru. Znajdź w domu próbnik napięcia (neonówkę) i nim sprawdź, czy działa Ci zasilacz. Będziesz wiedział, czy musisz nowy zasilacz kupić, czy lecieć do serwisu.
     
  4. Johny8564

    Johny8564 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Chyba że przedłużacz padł.Ja miałem tak z przedłużaczem że podłączyłem xboxa i miałem 3 czerwone diody.Kod błędy 0001.Zmieniłem przedłużać i wszystko zaczęło działać.
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    to zobacz jaki rrod kod
     
  6. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Kolego daj sobie spokój z tymi kodami bo w 99% nie pokrywają się one z właściwą usterką konsoli.
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    kod daje namiary na usterke...
     
  8. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Z tej wypowiedzi wnioskuję że kolega ma czysto teoretyczne doświadczenie z kodami błędów w Xbox 360. Kolega napisze jakie usterki wg. kodów błędów wskazuje kod np 0022
     
  9. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    ja 0020:) gpu:) niech sie kolega wypowie:)
     
  10. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Wyczerpująca odpowiedź...

    0020 Moim zdaniem uszkodzony układ GPU( najczęściej po "DOMOWYCH" naprawach)

    Nie będziemy się tu sprzeczać bo wątek prowadzi do czego innego

    No i? do czego wasz offtop prowadzi?
     
  11. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Po domowej naprawie uniesiony uklad z jednej strony najczesciej kulka w rogu nie styka lub odpadla to samo 0022 ;)
     
  12. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Alekoledzy właśnie konsola wcale nie reaguje nic nawet RRODa nie ma ale co najdziwniejsze raz wstała i pograłem 1,5h ale to było wczoraj po południu i od tej pory nie chce wstać po prostu po kliknięciu POWER czy EJECT nic się nie dzieje.... powoli zbieram kase na SLIMA :(
     
  13. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    to co możesz jeszcze zrobić to spróbować z innym zasilaczem jeżeli masz od kogo pożyczyć żeby sprawdzić. Musi być tej samej lub większej mocy. Jak nie pójdzie i konsola ma 3 lata to naprawa raczej nie opłacalna
     
  14. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Właśnie miałem taki zamaiar pójśćdo kumpla i pożyczyć zasilacz. A co do naprawy to jednak wolę kupić nową konsolę niż bawić się w jazdę po serwisach.
     
  15. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    zrobienie tego ci z 100zl wyjdzie podziała z 2miechy , po takiej solidnej naprawie z 200zl ale rrod wraca ,albo na części albo na serwis i sprzedać
     
  16. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    A gdzieś Ty tutaj wyczytał, że mu RROD wyskakuje? o_O
    Czytaj ze zrozumieniem, bo w tym momencie tylko spam ładujesz...

    @Piotrek ELO, daj znać, co z tym zasilaczem od kumpla... ;)
     
  17. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    OK jak jutro on będzie w domu to dam wam znać co z konsolą...
     
  18. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    720
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sprawdzanie napięcia na zasilaczu bez żadnego obciążenie jest raczej bezcelowe.
     
  19. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Więc tak kiedy podłączyłem zasilacz od kumpla (203W) Xbox też nei działa :( .... Więc motyw z zasilaczem odpada. Zasilanie w Xboxsie na pewno jest bo po podłączeniu MP3 ona się ładuje a więc coś jest nie tak w środku Xboxa a nie wiem co to ....
    Czy ,oże to być uszkodzony kondesator ? Bo czasami złapałem jednego i lekko go przechyliłem...
    Przypominam xbox wogóle nie chce się włączyć zero reakcji nawet nie ma RRODa
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sam na pewno nie naprawisz już tego...
     
  21. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A co mogło się zepsuć jak nic innego nie ruszałem jak tylko napęd i wiatraki...
     
Wczytywanie...

Poleć forum