1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy zostałem oflagowany przez Fable 3 czy nie ??????

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez effendi360, Listopad 23, 2010.

  1. effendi360

    effendi360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stronie Śląskie
    Witam,

    Już tak trochę siedzę i czytam te fora a nadal nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.
    Mam Elite kupionego niedawno z iextreme lt; nigdy nie podłączałem go do netu.
    Siedzę cały czas na dashu chyba jeszcze z jesieni zeszłego roku i Fable 3 odpaliło u mnie bez problemu
    bez żadnych cyrków tak więc pytanie: czy już samo odpalenie tej gry powoduje, że moja konsola została
    oflagowana czy flagę dostają tylko Ci, którzy odpalili ją na nowym dashu i wyświetlił im się ten
    komunikat - disc is unreadable - czy jakoś tak ???
    Bardzo proszę o odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
  4. effendi360

    effendi360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stronie Śląskie
    Tak kolego; sprawdziłem w ten sposób i wychodzi clean ale przecież normalne jest, że tak wyskoczy skoro konsoli nigdy do netu nie podłączałem !
     
  5. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie to nie jest normalne. Najpierw oglagowuje sie konsola zmieniajac plik secdata.bin a pozniej po podpieciu do netu zostaje taka informacja wyslana do M$. Skoro wiec masz secdata is clean to znaczy ze konsola nie jest oflagowana!
     
  6. effendi360

    effendi360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stronie Śląskie
    czyli generalnie mimo iż nadal mogę normalnie grać w fable 3 - podkreślam cały czas używam starego dasha - to i tak już samo włożenie tej gry do mojej konsoli, mogło spowodować, że dostałem flagę i
    tylko gdy podłączę się do neta co spowoduje automatyczną aktualizację do XNE uaktywni się ap2.5 na mojej konsoli - będę już oficjalnie oflagowany w M$?
    Generalnie cały czas chodzi mi o zagadkę czy Fable 3 oflagowuje konsole z starym dashem czy tylko po wgraniu nowego?
     
  7. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Na 9199 NIE MA FLAGI! Jak wykonasz trick z 2 aktualkami z Kinectowych gier + ta z AC:B, to bedziesz mogl odpalic te gry z AP 2.5 również na 2.0.12416.0 bez flagi!
     
  8. effendi360

    effendi360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stronie Śląskie
    Trik? Jaki trik? Z chęcią pograłbym w np nowego NFSa :)
     
  9. Vassi

    Vassi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    551
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Fable 3 na starym dashu nie daje flagi, dostał byś flagę jeżeli miałbyś najnowszego dasha i próbował odpalić fable czy inne nowe gry. Effendi360, poszukaj na forum ;]
     
  10. effendi360

    effendi360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stronie Śląskie
  11. kuchcikk

    kuchcikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    dołącze się do tematu. Mam dasha 9199 i gram normalnie w fable 3. Chciał bym jednak zakupić jeszcze w tym roku Kinecta a do tego wymagany jest nowy dash. Czy jest już po skończeniu gry i nie wracaniu do niej zaaktualizuje dasha pod kinecta, to będę czysty?. Konsoli nie podłączam do neta, od czasu do czasu podłaczam tylko dysk u znajomego w celu aktualizacji gamescora??
     
  12. czarek199817

    czarek199817 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Karniewo
  13. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Czemu niby nie? oczywiście, że będzie czysty. 9199 nie obsługuje AP 2.5, więc jeśli na tym dashu skończy Fable 3 to po zaktualizowaniu do Kinect Dashboardu nie bedzie miał flagi dopóki nie uruchomi gry.
    eh eksperci.
     
  14. effendi360

    effendi360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stronie Śląskie
    Z tego co ja wyczytałem to nie włączanie gry Ci nic nie da. Jakbyś miał dostać flagę to byś dostał. Chyba nie dostałeś flagi tak jak ja, skoro grasz w to fable 3 i nie wyskakuje disc error. Ten sposób co jest dwa posty wyżej powoduje aktualizację do nowego dasha i gry AP2.5 chodzą - grałem już w assasina i NFS przed chwilą. Śmiem twierdzić nawet, że jeśli nie pokazujesz się online - podobnie jak ja to żaden LT+ nie będzie Ci potrzebny, do odpalania gier chyba że M$ znowu coś pokombinuje. Z drugiej strony jednak PO CO?
    Miały być wielkie zabezpieczenia i pierdzielenie a tu masz - niecałe trzy tygodnie po premierze NXE gram sobie na luzaku w gry AP2.5 bez LT+, który nawiasem mówiąc i tak jest już w drodze.


    Tak więc czy samo podłączenie do xboxlive nie odpalając przy tym żadnej gry może mi dać bana czy nie?

    Zresztą niech mi ktoś powie czy teraz gdy zrobiłem już tą aktualkę to mogę zaryzykować podłączenie się do XboX Live w celu ściągnięcia sobie paru gierek z XBLA?
     
  15. mlody111

    mlody111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam takie pytanie próbowałem odpalić asc3 na mojej konsoli i wywaliło się przy próbie odpalenia aktualizacji. Po restarcie zniknęły awarary na kontach były szare. Konsola poszła na flash lt+. Następnie wrzuciłem wyższy dash kinect ofline i awarary się pojawiły. Czy ta próba odpalenia gry mogła oflagowac mi konsole ? Nie była ona podpinana do netu. Czy po jej podpięciu odrazu dostanę bana?
     
Wczytywanie...

Poleć forum