1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czym jest spowodowane przycinanie się gier?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Vladimir211, Sierpień 24, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Vladimir211

    Vladimir211 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Pytanie zawarte jest w temacie ;), chciałbym jednak dodać, że jest to piracka gra na x360, nagrywana na komputerze. Ponadto chciałbym się dowiedzieć, czy możliwe jest, aby przycinanie się gier było winą konsoli?

    Z góry dziękuje za pomoc.
    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tak jest to możliwe.Ale spróbuj sobie nagrać grę na dysk konsoli.
     
  4. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tak jak kolega wyżej. W takim wypadku sprawdź na jakiejś oryginalnej grze czy też przycina i będziesz wiedział czy to wina konsoli czy nagranej gry.
     
  5. Cronos

    Cronos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2008
    Posty:
    477
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew, Poland
    Nie okresliłes dokładnie jakie to jest przycinanie
    Jeżeli grasz z płyty nagrywanej na kompie może to byc wina nośnika
    Zainstalowanie gry na dysk powinno rozwiązac problem a jeżeli się to nie uda to na bank będziesz wiedział,że to wina płyty
     
  6. Grima

    Grima Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słońsk
    czasami i gry z dysku przycina. taka już jest konsola, ale nie przeszkadza to w graniu. aa i ilość tnięcia się gry zależy od ilości grania.
     
  7. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Gra z dysku raczej nie przycina najwyżej ma spadki fps i to w cale nie zależy od ilości grania.
     
  8. Dawidek

    Dawidek Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ciechanów
    A moze jest gra nagrana na jakims kiepskim nosniku jezeli gra nie jest nagrana na Verbatimie to mozliwe.
     
  9. Dawidek

    Dawidek Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ciechanów
    Ciekawe komu nie przeszkadza gra ktora sie zacina :p
     
  10. Marcin195

    Marcin195 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zbąszyń
    A czy wam przycinało w Gears of War? Bo mi jak się więcej dzieje to lekko przycina.. nie żeby to było jakoś uciążliwe ale trochę mnie to martwi.. :/

    P.S.
    Mam gearsa na dysku zainstalowanego...
     
  11. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ta są spadki fps nie przycinanie.
     
  12. Marcin195

    Marcin195 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zbąszyń
    A to jest czymś spowodowane czy po prostu źle zrobili grę?
     
  13. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Tym jest spowodowane, że czasem graficznie konsola nie wytrzymuje i zwalnia tempo na sekundę i jest tzw spadek ilosci FPS. Zdarza się to ludziom w GTA IV bez dysku, w Gears of War 1 i w paru innych tytułach. NIe nalezy sie tym przejmowac.
     
  14. jtwitt

    jtwitt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Looking for High Bandwidth web hosting

    First, I am searching for a host that bills monthly. I don't want to pay in advance and get stuck with a company.

    I came across chime host - Unlimited Bandwidth Web Hosting, High Bandwidth Hosting, Inexpensive Web Hosting by Chime Host but I can't seem to find many websites advertising them. I see hostgator on pretty much every review site i visit but they require advance payment for the low price.

    please give me your opinion
     
  15. Damick

    Damick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    Jeżeli jest spadek fpsów to jest to normalna reakcja konsoli gdy poprostu nie może sobie poradzić (jest to przeważnie w miejscach gdzie jest dużo efektów, tekstur itp.) Jeżeli jest to zwykłe przycinania to wina albo stanu płyty, albo problemu z laserem. ( problem ten znika po zainstalowaniu gry na dysku ) tyle ode mnie ;)
     
  16. wieziolek

    wieziolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wlasnie mi sie halo 3 odst przycina lekko a plytka czysta wina konsoli ?
     
  17. Darkoo19

    Darkoo19 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja miałem podobny problem... ostatnio dałem do kolegi żeby mi wgrał LT+... i on mi powiedział że miałem bardzo zakurzonego wewnątrz, i że to mogło spowodować przycinanie się gier, tyle ode mnie pzrd :)
     
  18. matis193

    matis193 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mogleś też za szybko nagrać grę i sie nie poprawnie zapisala.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum