1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czym przekonwertować Forza4 DVD1-DVD2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ivanow, Marzec 16, 2012.

  1. Ivanow

    Ivanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WWL
    Po rozpakowaniu DVD2 paczka wygląda tak(pierwsza płyta również tak wygląda):
    [​IMG]

    Nie wiem jaki to format pliku.
    Jakim programem to przerobić do xex albo do god??

    Jak wrzuciłem obie płyty w obecnej postaci do odpowiedniego folderu to niby FSD widzi obie płyty ale w żaden sposób nie da się zainstalować drugiej płyty po odpaleniu Forzy.
    Pojawia się komunikat "nie ma tu nic do zainstalowania" albo poprostu zawiesza konsolę.

    Konsola z slim250 + RGH FTP
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dovydas

    Dovydas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    btw, na 2 plycie jest tylko kilka samochodow nowych - do tego chyba sie ich nie uzywa tylko mozna przegladac..
     
  4. Ivanow

    Ivanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WWL
    ...no tak ale jest jeden który bym chciał wypróbować...Golf IV R32

    Mam nadzieję że się mylisz i da się pojeździć
     
  5. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Pierwsza plyta programem EXISO wrzucasz do folderu tam gdzie masz ustawiona sciezke w FSD natomiast druga plyta programem ISO2GOD i wrzucasz do oryginalnego folderu content\0000000000000000\4d530910\00000002 i bedzie smigac.Pozdrawiam
     
  6. Ivanow

    Ivanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WWL
    No tak ale niestety nie będzie tak łatwo.

    Oryginalnie gra jest spakowana winrar'em...po rozpakowaniu wygląda tak jak na zdjęciu, więc ani w pierwszym przypadku nie jest w formacie iso ani w drugim.
    ...a programy które podałeś konwertują tylko obrazy iso.

    Jakieś pomysły??
     
  7. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Sprobuj wrzucic to tak jak masz do content\0000000000000000\4d530910\00000002 pobierz program NXE2GOD i uruchom go w fsd i napisz czy trybi
     
  8. Ivanow

    Ivanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WWL
    Niestety lipa.
    "No NXE titles found"
    Nawet FSD nie widzi teraz drugiej płyty po przerzuceniu jej do folderu 00000002 tam gdzie są inne DLC.(nawet jak mu wskazałem ścieżkę)

    Problem polega na tym że nie wiadomo w jakim formacie są te obie płyty...jak to sprawdzić?? co z tym zrobić??
    Dziwne jest to że jak wrzucę obie płyty w inne miejsce na dysku(tam gdzie trzymam wszystkie gry) i wskaże mu ścieżkę to widzi obie płyty ale zainstalować drugiej nie da rady.

    Chyba muszę poszukać tej gierki w formacie iso i wtedy będzie prościej.

    Jakieś pomysły??
     
  9. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    aaa juz chyba kumam.FSD widzi druga plyte tak?Jak wlaczasz gre to masz w menu "Zainstaluj drugi dysk"?

    Bo jak ta druga plytka jest skopiowana to sie nie wyswietli "zainstaluj druga plytke" tylko juz bedzie zainstalowana
     
  10. Ivanow

    Ivanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WWL
    Dokładnie tak jak piszesz...FSD widzi obie płyty...po uruchomieniu gry w menu jest zainstaluj drugi dysk...i co dalej??

    Oczywiście jest tak jak druga płyta nie jest w folderze 00000002, bo jak jest to wtedy FSD widzi tylko 1 płytę a w grze tak samo widać opcję zainstaluj drugi dysk.

    Myślę że trzeba tą drugą płytę przekonwertować do formatu .xex albo .god, tylko jak??
     
Wczytywanie...

Poleć forum