1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czym zmyć pastę termoprzewodzącą?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kichy, Maj 21, 2011.

  1. kichy

    kichy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam czym zmyć pastę ponieważ nie posiadam w domu tego izo... costam?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    607
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    spirytusem, wd-40
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    acetonem
     
  5. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Aceton Chemiczny/Zmywacz do paznokci
     
  6. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Zmywaczem mi ostatnio nie teges , ale rozpuszczalnik załatwił sprawę w sekundę.
     
  7. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  8. kichy

    kichy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    spirytus coś tam zmywa ale szalu aż takiego nie ma bo radiatora do końca wymyć nie idzie pamięć już czysta może ten radiator wd potraktować?
     
  9. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    osobiscie jestem ciekaw czy wd ma wlasciwosci rozpuszczajace. przetestuj.
    jezeli pasta nadal jest plastyczna to zejdzie rozpuszczalnikiem.
     
  10. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Ukraiński spirytusik :D Ja go zawsze stosuję . Polecam z kciukiem w górę :D
     
  11. kichy

    kichy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ok poszedł w ruch wd-40 i spirytusik:) pasta już nałożona chociaż łatwo nie było nie wiem jak sie nakłada arctic silvera ale zalman dosyć ciężko rozprowadzić:(po jakim czasie mogę nałożyć radiatory i zacząć testować konsole?


    tak wygladalo

    [​IMG]

    [​IMG]

    a teraz jest tak

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nakładasz pastę zakładasz radiatory. Co rok chcesz czekać aż stwardnieje?
     
  13. kichy

    kichy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    uuu easy man już zakładam

    no i nic to nie dało dalej RROD 0102 konsola do sprzedania dzięki wszystkim za pomoc:(


    po 5 min włączonej konsoli z RROD,em włączyłem ja jeszcze raz od razu i nie ma roda,tylko artefakty czyżby zadziałała pasta!?

    odpaliłem drugi raz i nie ma artefaktow:)

    a jednak jest i znowu RROD:(

    no i już działa tylko ze zapomniałem dać te podkładki co dociskają radiatory i nie wiem czy je dawać jeżeli konsola działa?

    http://www.youtube.com/watch?v=2LDwTLBr1k8
     
  14. kichy

    kichy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    witam Panowie czy jak kupiłem używkę jaspera elita to wymieniać pastę?Czy ktoś z was wymieniał tak profilaktycznie pastę w jasperze?Czy komuś z was padł jasper z 2009 roku z sierpnia?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    J bym nie zmienial, szkoda gwary.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  16. kichy

    kichy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    spoko a jak gwara sie skończy to co od razu wymieniać?
     
  17. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  18. uncle jajusz

    uncle jajusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakies zasniedziale radiatory ?;o co to za syf byl na tych scalakach?;o
    Do odprowadzania ciepla z nich moze ci pomoc wyszlifowanie troche tych radiatorow z dolu papierem sciernym drobnoziarnistym
     
  19. AFT

    AFT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Na zdjęciach które umieścił "kichy" widać ze konsola przeżyła już reflow czyli prawdopodobnie opalanie opalarką albo hot airem, stąd te ślady no i pozostałości topiku... Dodatkowo pasta jest niedbale nałożona, widać że rogi w ogóle jej nie posiadają ;)
     
  20. Sqlfire

    Sqlfire Banned

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Front
    Nałóż paste dokładniej na boki, wszystko wyszyść bardzo dokladnie radiator i plyte obok rdzeni alkoholem ,odczekaj az wszystko wyschnie wedlugo uznania okolo 4 h.Włącz konsole na 20 min ,dalej bedzie rrod(CHYBA) nastepnie wylacz i wlacz od nowa konsole.
    Daj znać co sie dzieje!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum