1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Da się uzyskać przez component 1080p?? Czy tylko 1080i?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez gswito, Grudzień 31, 2008.

  1. gswito

    gswito Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czytałem na necie że kabel component pozwala uzyskać obraz hd ale nie moge włączyć opcji 1080p w xie najwyższa jaką moge dać to 1080i. Czy ten kabel pozwala uzyskać full hd? Czy musze mieć hdmi kabel?? Telewizor obsługuje FHD. Dodam jeszcze że gdy włączam opcje 1080p to niby się tam zmienia rozdzielczosc ale nie ma potwierdzenia by zostawić ja lub zmienić a tv pokazuje 1080i.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. vercoff

    vercoff Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    BDG
    Jak zmieniłem Tv na FullHD, to po nie oryginalnym kablu (z allegro za 50 zl) nie wyswietlalo mi obrazu w 1080p. Po zamianie na oryginalny Microsoft`a bez problemu wyslwielal obraz 1080p. Teraz lece po hdmi. Nie pamietam juz czy cos potwierdzalem, ale wiem ze jak podlaczys konsole, ktora ma ustawione 1080p, do tv HDReady to nie bedzie wyslwietac obrazu HD bo bedzie miec za duza rozdzialke (czasrny ekran)
     
  4. gswito

    gswito Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ale tu chodzi o to że mam TV Full HD podłączonego xa przez component i teraz pytanie czy potrzebne hdmi czy jakis problem mam że przez component nie wyswietla full
     
  5. calis

    calis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zwykly kabel component nie obsluguje 1080i chyba ze masz kabel high definition component cable ktory FULL HD obsluguje :) NAjlepiej kupic sobie jakies zwykle HDMI bo wtedy masz i dzwiek i obraz cyfrowy i juz. Nie przesadzaj z placeniem za kabel HDMI bo generalnie nie ma roznicy czy dasz 50 zl czy 300 zl.

    Naucz sie uzywac opcji szukaj na forum bo juz bylo kupe takich tematow

    Przyklad kabla component z FULL HD
    http://www.empik.com/hq-kabel-component-hdtv-x360-multimedia,2530205,p
     
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Kup sobie kabel HDMI - lepiej i taniej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum