1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dalsze problemy z xbox live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rod, Marzec 14, 2010.

  1. Rod

    Rod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Pisałem niedawno post o tym jak podłączyć sie laptopem z wifi do xboxa ,zalecono mi kupno kabla cross
    Kupiłem ten kabel podłączyłem xbox z laptopem nim ustawiłem ip bramki itp w xboxie i laptopie wg. zalecen w laptopie :

    * Adres IP: 192.168.0.1
    * Maska podsieci: 255.255.255.0
    * Brama domyślna: 192.168.0.1
    * Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
    * Alternatywny DNS: 217.98.63.164

    i xboxie :

    * IP Address: 192.168.0.2
    * Sunet Mask: 255.255.255.0
    * Gateway: 192.168.0.1
    * Primary DNS Server: 194.204.152.34
    * Secondary DNS Server: 217.98.63.164

    jednak podczas testu podłaczenia nic nie wykryło i nie mam xbox live

    Może mi ktos pomóc ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Udostępniłeś internet w laptopie?
     
  4. Rod

    Rod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczywiscie wczesniej wszedłem na panel sterowania-polączenia sieciowe-połączenie lokalne-zawansowane i zaznaczyłem :
    zezwalaj innym uzytkownikom sieci na lączenie sie poprzez polaczenie internetowe tego komputera

    oraz

    zezwalaj innym uzytkownikom sieci na kontrolowanie lub wyłączanie udostępnionego polaczenia internetowego
     
  5. SoTTeR

    SoTTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    Ustaw w xbox taki sam adres IP jak na laptopie
     
  6. Rod

    Rod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ustawiłem i nie pomoglo
    moze moglby ktos opisac od poczatku krok po kroku co trzeba zrobic ?
     
  7. RastaSoldat

    RastaSoldat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jaworzno
    a firewalla wyłączyłeś? Bo były przypadki, że przez niego tak się działo.
     
  8. Rod

    Rod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    to chyba oznacza ze tak
     
  9. Rod

    Rod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. daro 85 gt

    daro 85 gt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin
    dziwne problemy widzę... u mnie wszystko chodziło na xp na auto z włączonym tylko udostępnianiem na zwykłym kablu który był w zestawie.
    Wpisz w masce podsieci: 255.0.0.0 i sprawdź :) jak coś to pisz na moje gg
     
  11. Rod

    Rod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    próbowałem z tym 255.0.0.0 na kablu cross over i tym od zestawu i probowałem na laptopie i xboxie na ustawieniach automatycznych wszystko i nic dalej podczas testu połączenia nic :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum