1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dalszy ciąg przygód z konsolą ...

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez D3vill, Maj 7, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    To ponownie ja ze swoimi niesamowicie zaskakującymi i zapierającymi dech w piersiach przygodami z tym "czymś" zwanym "konsolą" MicroSYFU ....

    Mój wcześniejszy temat dotyczył nie działającego GTA IV ( może ktoś pamięta http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/gta-4-problem-51237.html )
    Teraz sprawa wygląda o wiele "ciekawiej" mianowicie nie działają już 4 gry które wcześniej działały bez problemu ....
    Wszędzie problem wygląda identycznie .. ZAWIESZENIE KONSOLI PODCZAS WCZYTYWANIA CZEGOKOLWIEK .. .czasem zdarza się że przejdzie trochę dalej czasem trochę bliżej ale i tak w końcu się zawiesi .. kurw* mać !
    Do tego po rozmowie z dwoma gostkami z serwisów całkiem mi się już po****** .... jeden mówi że przerobienie konsoli za 50 ( bo niby źle wgrana przeróbka ) a drugi że na 99% to nie wina przeróbki i mam dać mu 40 zł za sprawdzenie czy to wina napędu a potem 130 za nowy napęd ...
    I co ja mam teraz zrobić ?!

    Przed kupnem tego szajstwa wszyscy mówili " nie kupuj bo widzisz jakie ludzie mają problemy z tym " ale nie kurw* kupiłem i teraz żałuje ... cholernie żałuje ....

    Chciałem oszczędzić na przeróbkach ? I tak wyszedłem na tym zajebiści* ...
    OSZCZEGAM WAS .. ZASTANÓWCIE SIE DWA RAZY ZANIM KUPICIE XBOXA !

    Niektórym się uda niestety nie wszystkim ...

    Czyli podsumowując :
    Straciłem 1000 zł pograłem 3 msc i do wyjeb..nia ....

    Co wy byście zrobili na moim miejscu w tej sytuacji ?
    Bardzo proszę o rady .....

    Pozdrawiam, załamany d3vill ...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piter1986

    piter1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sory, ale rozwalił mnie ten post. Napisz od razu do Microsoftu że ich sprzęt jest do d...y bo po przeróbce się psuje.... Hipokryzja się szerzy ostatnio
     
  4. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Byc moze tak jak mowil ten typek , cos zle zrobione z przerobieniem konsoli lub cos sie stalo z napedem.Na twoim miejscu zainwestowal bym te 50 zl i spradzil czy to napewno wina zle przerobionej konsoli (dowiedz sie czy ten serwis daje gwarancje , pozniej mogl bys oddac znow jesli by cos nie dzialalo ).

    A tak pozatym dzieje ci sie to od poczatku kupna konsoli , czy dopiero po tym jak przerobiles?
     
  5. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Nie ma to jak udzielić dobrej pomocy, i nie nabijać postów ...

    Tak jak ktoś powiedział :p "Biednego nie stać na oszczędzanie ..."

    Ale co do problemu, czy z oryginalnymi grami też masz taki problem ?
     
  6. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To nie jest wina przeróbki że konsola się zwaliła ...
    Po prostu tak właśnie zrobiona jest "nasza ukochana " konsola - miliony zepsutych sztuk ...
    A ty myślisz że jak masz "Nie przerabiam nie kradnę" to jesteś święty ? albo jakiś lepszy ? że stać cie na kupowanie gier za 200 i do tego płacenie za live i może jeszcze jakieś naprawy konsoli ?

    PS. I widzisz kurw..a ? Dwie osoby normalnie potrafią odpowiedziać ...

    Posiadam 2 orginały i one działają
     
  7. piter1986

    piter1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Po prostu wyraziłem swoje zdanie. Taki był ton Twojej wypowiedzi. A co do gier to kupuję na allegro za kilkadziesiąt PLN. Więcej bym nie przebolał
     
  8. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra sory faktycznie przesadzam ale jestem tak wkurzony że chyba nigdy tak nie byłem ... I powiem wam teraz tak że teraz gdybym miał możliwość to wymienił bym na nie przerobioną działającą i bym już te gry kupował ...
     
  9. alutek95

    alutek95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2008
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdynia
    a wiec to pewnie wina przeróbki... tutaj akurat nie masz za co wyzywac ludzi z MS
     
  10. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To z jakiej cholera jasna paki gościu niby profesjonalista mi wmawia że na 100 % to wian napędu ba są zwalone i trzeba wymienić ? :/
    Jest może ktoś PEWIEN że wieszanie się gier przy ładowaniu może być winą przeróbki ?
     
  11. Potocky

    Potocky Banned

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bytom
    Hm, sam sobie przeczysz. W takim wypadku wina przerobki. Skoro wina przerobki, to nie win MS, a kogos, kto przerabial.
     
  12. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No ale popatrz :
    Mam Mass efect- a i jakiś sonic tenis orginalne -DZIAŁAJĄ
    Mam AC:2 BF:BC2 nieorginalne - DZIAŁAJĄ
    Mam GOW2 GTA IV NFS SHIFT nieorginalne - NIE DZIAŁAJĄ

    Więc z tego widać że działają gry na przeróbce
    PS. Tamte też działały ale nagle przestały ...
     
  13. Abarth

    Abarth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zal mi Ciebie. Jadę na SAMYCH ORGINAŁACH (cenie grę online, a nie chce się bawić w jakieś wypalanie, Jtagi i inne pierdoły, bo ja chcę grać, a nie siedzieć przy wypalaniu). Przeróbka konsoli to ingerencja w napęd, a więc elektronikę, jak i mechanikę napędu, co wiąże się że coś może się spieprzyć, jest to niestandardowe, więc nie Xbox się zepsuł tylko zepsuły to twoje ingerencje(lub osoby której to zleciłeś). Zasada jest jedna - nic nie zastąpi orginalnych gier nawet wychwalane verbatimy - grasz na orginałąch - napęd będzie ci za to wdzięczny.

    Co do awaryjności - mam falcona, nie jaspera, już półtora roku i niemiałem nawet NAJMNIEJSZEGO problemu z konsolą i uważam ją za gorszą od PS3, ale w swojej klasie cenowej nie ma sobie równych i nie żałuję że ją kupiłem. Twoje texty w stylu zastanówcie się przed zakupem Xboxa, są żenujące, bo świadczą o twoim sfrustrowaniu i głupocie - zaingerowałeś w konsolę, się męcz - jak się dba tak się ma - ty nie wykorzystujesz jej z przeznaczeniem, to tak jakby do roweru dołożyć silnik - ok, jedzie, są silniki oferowane, ale ile rama roweru wytrzyma? Projektowana pod masę człowieka, a zajeżdżasz ją masą silnika i człowieka - element przedwcześnie się zużyje.

    Uff sorry za OT, ale nienawidze takich ludzi...

    Ps. Co do ceny gier - kupuje używki po premierze za np. 80zł przechodzę i sprzedaje za 70 + przytne na wysyłce - wyjde na 0, albo i nawet lekko na +(np. odbiór osobisty). A jak cie nei stać na orginały, to nie kupuj konsoli - kupując samochód licz sięże trzeba go ubezpieczyć, serwisować, a przede wszystkim nakarmić! - nie idziesz na stacje i nie kradniesz paliwa? Z Xboxem jest to samo...
     
  14. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    "Człowiek uczy się na błędach " niestety
    rozumiem że mogłem trochę wkurzyć ale powinniście to zrozumieć
    I zgadzam się z tobą w 99 % ale co ja teraz mogę ?
    Wiem źle zrobiłem bla bla bla przerobiłem a mogłem odłożyć miesięcznie ty 2/3 stówy na gry ale teraz to już chyba za późno ...

    Naprawić - Nie opłaca się
    Sprzedać i kupić nową - Nie opłaca sie / nigdy ...
    Sprzedać i kupić PS3 - niestety też się nie opłaca
    Zostawić i niech stoi - To nie ma sensu ..
     
  15. hehe925

    hehe925 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    387
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    skąd ty tą konsole brałeś BTW to wina przeróbki
     
  16. Abarth

    Abarth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cóż nic nie poradzę, jeżeli konsola jest w miarę świeża, to ją sprzedać i kupić np. tańsze psp jeżeli musisz grać, choć ja bym naprawiał jakbym był zapalonym graczem - Xbox to moc, a nie jakieś popierdółki na psp. Bo napęd to naprawa 100zł to można przeboleć, a te 2 stówy na gry to spokojnie stracza na baaaaaaardzo długo. Ja kupuję zawsze jedną grę(mam 100zł na gry), ew. pakiet(do 100zł) i nie kupuję następnych póki tej jednej nie sprzedam (mam kilka gier których się nie opyla sprzedać jak forza2, i tryb multi, więc nawet jak czekam na zakup gry to rozrywka jest) i za te 100zł kupując i sprzedając z lekką stratą lub na zero wychodząc to na pół roku mi starczyło - kupiłem undercovera za 80 sprzedalem za 70 i od razu assasina, potem sprzedany za 65 i za te 65 kupony np. gta4 i tak dalej - 100zł na gry to wydaje się mało, ale mi starczy na bardzo długo, choć ja nie jestem zapalonym graczem żeby mieć "5 pro tytułów" na półce ;)
     
  17. piter1986

    piter1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oczywiście, kolega wyżej dobrze gada. Do tego jest jeszcze frajda z upolowania okazji, ostatnio kupiłem pakiet FIFA 07 + Fight Night 3 za 12 zł. Miałem tez w tamtym tygodniu na oku gears 1 + PGR4, które poszło za 32 zł ale zapomniałem o aukcji:/ Da sie, wystarczy chcieć, życzę Ci powodzenia, napraw ją:)
     
  18. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli co lepiej zrobić sprzedać to i kupić nie przerobioną + CoD 4 i live i oddać sie przyjemnej rozgrywce multi czy naprawić i grać w nowe gierki ( ale to sie może znowu powtórzyć ...
     
  19. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Może po prostu masz jakieś felerne kopie, z lipnego źródła albo nagrane na słabej jakości nośniku? Wytłumaczeń może być wiele. Może też laser padać i robi sobie wyliczanke które gry będzie odpalał.
    Najlepiej byłoby ogarnąć ten sprzęt i grać na oryginałach z dysku, albo przynajmniej na kopiach z dysku (dysk 250gb i instalujesz to w co grasz). Wtedy napęd nie dostałby tak po d*pie.
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a zobacz czy gry dzialaja bez dysku. I skoro masz nowa konsole to masz gwarancje.
     
  21. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dysku nie posiadam
    Skoro mam grać na orginałach to przecież nie będe na przerobionej grał ...
    Mam nową ale sklep gdzie kupowałem dał mi 3 miechy gwarancji a z orginalnej nie moge skorzystać ( z wiadomych względów )
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum