1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dalszy problem w nagrywaniu gier na xbox 360 !!!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Krychol rc, Sierpień 21, 2008.

  1. Krychol rc

    Krychol rc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2007
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem zielony w takich sprawach więc proszę o pomoc.
    Dostałem wczoraj link od forumowicza jak to robić:
    http://x360iso.org/index.php?topic=7.0
    Lecz nadal nic z tego nie rozumiem.
    Jest folder w Download nazywa się Medal-of-Honor.... a po otworzeniu tego folderu wygląda to tak:
    [​IMG]
    Ratunku co mam robić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Odp: Dalszy problem w nagrywaniu gier na xbox 360 !!!

    Prawym na pliku rara i wypakuj pliki tutaj... i powinno smigac
     
  4. Korsak

    Korsak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Dalszy problem w nagrywaniu gier na xbox 360 !!!

    Wypakuj to wszystko następnie sprawdź czy jest Stealth patch (jeśli masz ixtreme) stwóż plik .DVD nagraj to CloneCD czy jakimś innym programem do nagrywania gier na X'a (NAGRYWAJ Z PRĘDKOŚCIĄ NIE WIĘKSZĄ NIZ 2.4x inaczej konsola tego nie odpali) i ciesz się nową grą na twojej konsoli.
     
  5. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Odp: Dalszy problem w nagrywaniu gier na xbox 360 !!!

    ImageBurn tylko.....
     
  6. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Odp: Dalszy problem w nagrywaniu gier na xbox 360 !!!

    Skonczcie juz ludzie z tym mitem nagrywania 2,4 to ze najwolniej to nie znaczy ze najlepiej dobry palnik dobry nosnik i nawet razy 8 odpali .Osobiscie niejednokrotnie paliłem sobie gry na 360 na 2 pionierach jednoczesnie (nie lubie marnować czasu) z predkoscia razy 4 na verbatimku oczywiście prze słabym sprzecie na chwile obecna athlon 3000+ i giga ramu (xp homeedition) i gry smigaja jak żyleta zero problemow (2 kanały ide na jednym 2 dyski na drugim 2 palniki)Do smazenia oczywiście imageburn i niema prawa nieśmigać.
     
  7. jafo71

    jafo71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    mam taki problem - oddalem komp. do naprawy i teraz nie rozpoznaje mi pliku dvd a jak ustawie na sztywno czyli 1913790 to nagrywa mi najpierw 100% a pozniej podczas weryfikacji przy 50% staje i koniec - pytanie - jak otworzyc plik php i co moze byc powodem ze nagrywa do polowy i koniec ???
    POMOCY BO JUZ 5 PLYT VERB. STRACILEM
     
  8. adamreal

    adamreal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko-B
    Gta IV zatrzymuje sie na poczatkowych napisach.

    1. Gta IV zatrzymuje sie na poczatkowych napisach. Mozecie mi poradzic co jest nie tak.. Gra włacza sie tylko do napisow i dalej nic nie rusza. Wszystko dobrze zgrałem. Płytka nagrana 2.4x.

    2. Czy jak nagrałem inna płytke na 8x to czy odpali na konsoli?
     
  9. Cyga

    Cyga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Raczej powinno odpalić nagraną na 2.4x
     
  10. adamreal

    adamreal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko-B
    Konsole kupiłem nie dawno i nie wiem jaki ma xtreme, ale dashboard ma jakis stary konsola jest z roku 2006.08
     
  11. lubto

    lubto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja z kolei mam problem z nagrywaniem moja konsola to falcon napęd mam LiteOn z przeróbką Ixtreme 1.5 i nagrywam nowe gry takie jak Medal Of Honor 2010 i Fifa 11 następującym sposobem Alternatywna metoda:

    1. Pobierz, a następnie wypakuj 3rd.wave.patch.rar >> Kliknij aby pobrać
    2. Uruchom ppf-o-matic3.exe
    3. ISO File - Wczytaj obraz przerabianej gry, np. Sacred 2
    4. Patch - Wczytaj v14-15.ppf
    5. Kliknij "Apply".]

    Potem nagrywam za pomocą ImgBurn z prędkością 2,4 i ustawiam to 1913760 i wskazuje plik DVD nagrywam na płytach Verbatim 8,5GB + i moja nagrywarka to GSA-H10N bios JL12 i ciągle mam problem z poprawnym nagraniem nie wiem co jest za każdym razem jak odpalę konsolkę jak jest zimna to napęd ma cholerne problemy z otworzeniem płyty mieli ją i są jakieś dziwne trzaski itp dziwne odgłosy potem jest odtwórz napęd i tak kilka razy potem załapie i odważam grę i od razu mi wyskakuje problem z szmatką i dalej ją mieli po prostu szału można dostać nagrywam tym sposobem gry od kiedy się pojawił Wave 4 i zawszę działało tylko teraz jak chcę nagrać fife 11 lub Medal of Honor 2010 to jest straszny problem nie wiem co jest proszę o pomoc !! ;( a i gry mają te nowe problemy z odpaleniem nawet jak konsola pochodzi jakiś czas np 2 3 godziny
     
  12. lubto

    lubto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Czy będę musiał wymienić napęd lub nagrywarkę bo mi się wydaje że coś z tych dwóch rzeczy jest wadliwe czy wszystkie gry się będą nagrywały tak jak ten MOH i fifa 11 czy robię jakiś błąd proszę mi wskazać przyczynę moich problemów z tym szajsem ;/// może po prostu się wszystko dobrze nagrywa tylko cza wyczyścić laser bo nie tylko na tych grach są problemy np były już na innych tych co dobrze działały i po jakimś czasie przestawały działać dobrze jest to że jak napęd jest zimny to są problemy z odtworzeniem wiecie trzaski itp a jak się rozgrzeje to śmigają a te nowe to ani tak nie chcą działać ani tak już tak straciłem 3 Verbatimy
     
  13. bitpablo

    bitpablo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam ten sam problem co "lubto" wszystkie gry mi działają tylko te ostatnie nie np. WRC: FIA World Rally Championship, Enslaved: Odyssey to the West, Castlevania: Lords of Shadow mi chodzą bez najmniejszych problemów a Arcania: Gothic 4, Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2, Medal of Honor mi nie idą napęd muli wydaje dziwne dźwięki po czym wyskakuje Otwórz Napęd i tak w kółko mam przeróbkę 1.6 napęd LT i użyłem do odpalenia Activate.iso
    Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję.
     
  14. lubto

    lubto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Kurczę niech chociaż mi się dobrze nagra Smackdown Vs Raw 2011 bo tak się napaliłem na tą grę że szok :) może te nowe gry mają jakieś lepsze zabezpieczenia bo to na pewno coś już nie jest tak jak mi i bitpablo się tak robi to troszkę nie fajnie a nagrywam tak jak zawszę w opisany sposób tylko te dwie nowe gry mi tak chodzą i nie mam pojęcia co się dzieje HELP!! co znaczy że to może być w dalszych nowych grach takich jak MMA 2010 I SVR 2011 :( a i dodam że mam 2 gry które działają bardzo dobrze i nie ma najmniejszych problemów z tym to są Smackdown vs raw 2010 i Tekken 6 napęd nawet jak jest zimny to je łyka aż miło i chodzą bezproblemowo i dodam że wszystkie gry jakie mam były nagrywane na tej nagrywarce GSA-H10N bios JL12 i już chciałem nawet laser wyczyścić i miałem wyrobione śrubki od Xboxa 360 i nie mogłem go rozkręcić Jezu !!! to teraz nawet nie wymienię napędu !:(
     
  15. bitpablo

    bitpablo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie u mnie problem już rozwiązany niestety Nagrywarka zaliczyła zgon nagrałem te same gry na 2 komputerze i normalnie już działają.Lubto polecam sprawdzić nagrywarkę. Ja swojej nie podejrzewałem bo system podawał że nagrywanie zostało zakończone powodzeniem, ale po wypaleniu kilku innych płyt z filmami wyszło że nie działa.
     
  16. lubto

    lubto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Dzięki powiem ci że moja nagrywarka była na skraju własnej śmierci że miała takie odpały że nie czytała płyt przez dwa dni i potem zaczynała pójdę do kolegi i on mi nagra bo sam ma Xboxa 360 i mu wszystkie gry się ładnie nagrywają a ma Ixtreme 1.6 a to nie ma zbytniej różnicy dam znać czy to podziałało :)
     
  17. leonheart

    leonheart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2008
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dobrze jest zweryfikować obraz abgx-em. Nie raz trafiłem na obrazy z niezgodnym crc z torrentów. Sprawdzenie trwa krótko i nic nie kosztuje.
     
  18. kofer22

    kofer22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bo należy przed wypalaniem czyli przed wrzutą iso do IMG burn Wyłączyć neta .Jak zacznie wypalać to można śmiało go włączyć,i robic co chceta ja tak traciłem płytki. Od Kiedy wpadłem Przypadkiem Na ten sposób wypaliłem już 20 parę DLów bez strat i stosuje DL jakiejkolwiek Maści i tylko te najtańsze .Każde firmware nagrywarek łączy się z netem,i robi niezły miszung.Wypalicie nawet te obrazy kture mają błędy w ABGx i te gry też odpalają w XBX 360
     
Wczytywanie...

Poleć forum