1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dance Central 3 nie działa, czego to może byc wina?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marlowe27, Listopad 21, 2012.

  1. marlowe27

    marlowe27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam mam rgh i Freestyle 3 kernel 2.0.14719 i gra Dance Central 3 wywala komunikat "pobierz grę od nowa". To moja pierwsza gra gdzie pojawia sie taki komunikat. Fakt gra jest nowa bo z 10/2012. Czy mam aktualizować dasha? czy może zacząć od czegoś innego bo nie wiem w czym może być problem i od czego zacząć....
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    jaki masz dashlaunch ?? może zaktualizuj do wersji 3.04
     
  4. marlowe27

    marlowe27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    gdzie sprawdza się wersję dashlunch?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  6. marlowe27

    marlowe27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dzięki, zrobię tak po powrocie z pracy i dam znać czy się udało
     
  7. truskolodz

    truskolodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dublin/Łódź
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    faktycznie piszą, że dash musi być minimum 15... ,ale spróbuj najpierw z dashlaunch'em , a jakbys robił update kernela to polecam od razu do najnowszej wersji : 16197
     
  9. grisza133

    grisza133 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Grodziec, Bielsko, Poland, Poland
    Mi ta gra również nie działała aktualizacja dasha do 15574 rozwiązała problem. Już jest dash 16197 więc spokojnie możesz zaktualizować konsolę do najnowszego dasha, do tego dashlaunch 3.04 i gra na pewno zadziała.
     
  10. marlowe27

    marlowe27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    aktualizacja dasha powiadacie.... no nieźle :)
    nigdy tego nie robiłem
    ale jest poradnik więc spróbuje.
     
  11. zumimapi

    zumimapi Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WRC
    Odp: Dance Central 3 nie działa, czego to może byc wina?

    U mnie bylo to samo,update kernela rozwiazl sprawe

    Wysłane z mojego GT-I9300
     
  12. marlowe27

    marlowe27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    zaktualizowałem dasha bez problemu, gra poszła ale aktualizacja usunęła mi FREESTYLE 3.0 :(
    Trzeba od początku wgrywac?
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Dance Central 3 nie działa, czego to może byc wina?

    Raczej nie zazanczyles przy robieniu nandu żeby daschlaunch dogralo, bez tego fsd nie będzie startować automatycznie.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. marlowe27

    marlowe27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: JTAG/RGH Pytania i odpowiedzi :)

    Tak ty musisz tylko zainstalowac dashlaunch

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  16. marlowe27

    marlowe27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    akir
    ale jak to zrobic?
    Robiłem już aktualizację dashlaunch pod FSD, wchodziłem w file managera i na USB i viola
    a tutaj pod orginalnym dashem jak mam wejśc na usb na którym mam dashlauncha ??
     
  17. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    ściągnij i wrzuć na pena, lub wypal na płytę http://download.digiex.net/Consoles/Xbox360/Jtag/xexmenu_v1.1.rar - ten programik będzie widoczny w org dashu NXE , ściągnij sobie ten dashlaunch 3.04 (z 4 postu tego tematu) i też wrzuć na pena. Odpal XEXMENU, potem odpal dashlaunch 3.04, zapyta Cię o aktualizację, potwierdź i włala :D

    pomogłem? - kliknij PRZYDATNE :)
     
  18. marlowe27

    marlowe27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no właśnie to wszysto nie takie proste. Zrobiłem tak, wypaliłem płytkę, wlazłem w xmenu, wybrałem sobie dashlaunch i nie zapytało mnie o aktualizację... z tego wniosek że dashlaunh jest, tylko się nie uruchamia przy starcie konsoli :(
    Także prosiłbym jeszcze o cierpliwość i pomoc.
     
  19. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    ale odpaliłeś dashlaunch 3.04 plikiem default.xex?? odpalił ci się dash launch ??
    jeśli tak, to tam u góry przecież pisze w jakiej jest wersji, skoro nie pytał czy zaktualizować to może masz już 3.04, z XEXMENU możesz odpalić FSD, a jeśli masz FSD na dysku a nie bootuje go ze startem konsoli to masz pewnie nieustawione w launch.ini

    musisz wskazać gdzie jest plik: default.xex od freestyle dash'a i na końcu oczywiście zapisać

    to zdjęcie może ci zobrazuje o co kaman:


    [​IMG]
     
  20. marlowe27

    marlowe27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dobra, męczarni ciąg dalszy. Czyli mam DashLaunch. Wiem też gdzie siedzi FSD i jego plik default.xex
    Wziąłem więc launch.ini ustawiłem w nim pierwszą linijkę:

    [QuickLaunchButtons]
    Default = Hdd:\aplikacje\FSD\default.xex (to jest bankowo moja prawidłowa ścieżka dostępu)

    i **** - nie bootuje z hdd, cały czas oryginalny dashboard konsoli się odpala :(


    zrobiłem inny launch.ini z pierwsza linijką taką:

    [QuickLaunchButtons]
    BUT_X = Usb:\Content\0000000000000000\C0DE9999\00080000\C0DE99990F586558
    Default = Usb:\aplikacje\FSD\default.xex

    wsadziłem to na pendrive, włozyłem do xboxa i odpaliło pięknie FSD z pena


    czyli jak powinien wyglądać mój launch.ini żeby ruszyło FSD z hdd konsoli ??
     
  21. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    to może przenieś folder z freestylem do głównego folderu dysku XBOX'a (jak na zdjęciu powyżej)
    i ustaw dokładnie tak jak na foto:
    Default = HDD:\FreeStyle\default.xex
    BUT_X = HDD:\Content\0000000000000000\C0DE9999\00080000\C0DE99990F586558

    i sprawdź,może pomoże :)
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum