1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dane naprawcze. Co to??

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez MarioChalmers, Styczeń 1, 2009.

  1. MarioChalmers

    MarioChalmers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Konsole posiadam od wakacji i od tego czasu wypaliłem już troche gierek. Jednak mam takie pytanie, bo praktycznie za każdym razem jak sciagne gre i ja rozpakowuje to wyskakuje narzędzie diagnostyczne winrara i wysklakuje że niektóry party sa niepoprawne (błąd CRC) wtedy sciagam te pjedyncze party jeszcze raz i wszystko działa.
    A czy jest jakiś sposób żebym nie musial ich ponownie pobierac? Bo np. nie chce mi sie teraz jeszcze raz pobierać 6 partów undercovera po 200 mega. Obiło mi się o uszy pojecie dane naprawcze. Ktoś może wytłumaczyc z czym to się je i jak to działa?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Tak, ktoś musiałby do archiwów dorzucić 100% danych naprawczych, czyli gra ważyłaby 2 razy więcej. Niektórzy "mądrzy" ludzie dodają 10% DN, ale nie wiem po co, bo to stanowczo za mało, by naprawić jakiekolwiek archiwum...
     
  4. Kosakek

    Kosakek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    Widać że chyba nigdy nie naprawiałeś partów. Ty jeszcze głupio mówisz że po co... A no po to by naprawić part gdy miałem nawet 6 błędów i miał dane naprawcze to zawsze się naprawiał.
     
  5. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przy niektórych upach jest 10% danych naprawczych (ze 100% się nie spotkałem <- swoją drogą to by było jakieś debilstwo :D ), wówczas nie martwisz się o CRC. Trochę więcej ściągasz, ale masz pewność, że wszystko będzie okej, nie będziesz musiał drugi raz pobierać uszkodzonych partów. Jednakże, uploader musi wrzucić grę z 10% danych naprawczych, samemu takich danych nie utworzysz (bez kompletnej gry).
     
  6. MarioChalmers

    MarioChalmers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nic nie moge zrobic? Bo zrobiłem w winrarze i opcje napraw i zamiast 200 mega mam party po 380 a błędy dalej wyskakują.
     
  7. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    widać że ty nigdy nie używałeś winRAR'a :D maksymalnie do uploadu da się dodać tylko 10% danych naprawczych!!!! Więcej się nie da, pokazałeś tylko swoją inteligencję pisząc o upach z 100% danymi naprawczymi bo takie nie istnieją a wogóle są niemożliwe do stworzenia.

    Aby naprawić archiwóm wymagane są dane naprawcze, a więc uruchom winrar przejdź do folderu z zepsutym archiwem, kliknij na to archiwóm a następnie na guzik Napraw.
     
  8. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Tu masz rację, bo nie korzystam z Windowsa.

    Do upa były dane naprawcze dodane?
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak się ściągą z byle czego i byle czym to błędy ci wywala. Masz radiówę ??
     
  10. MarioChalmers

    MarioChalmers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Raczej byle czym bo wszystkie linki biorę stąd ale najpierw czekam az ktoś potwierdzi że dziala. Ten up nie miał danych naprawczych.
    Niestety na mojej wiosce dostepna jest tylko radiówka 512 i tym sciagam. Mam konto premium na RS i wrzucam se zawsze z 2 giga na noc i rano mam
     
  11. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To po co wypowiadasz się w temacie skoro nie znasz odpowiedzi na pytanie??
    Paranoja co za ludzie :confused:
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    MarioChalmers@
    Winna jest niewątpliwie radiówka, gdyż pobiera wiele błędnych pakietów. Kiedyś też miałem radiówkę i wiem co oferują polscy pseudo-providerzy. Musisz się z tym pogodzić lub zmienić neta na kabel.
     
Wczytywanie...

Poleć forum