1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dark Souls PAL od COMPLEX

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez dawidek295, Październik 5, 2011.

  1. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    Siemka czy obraz Dark Souls (2011) PAL.XBOX360-COMPLEX
    jest bezpieczny na live jak Gearsy od RROD
    chodzi mi dokładniej czy zsotał zrobiny tymi narzędziami co udostępnił c4eva
    i jakie grupi mają te narzędzia do jakich mieć zaufanie??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    Zanim rozpoczniesz, przyszykuj dużą porcję prozacu i nervosolu i niech tutorial cię nie zwiedzie. To będzie bardzo długa i męcząca gra. Z tego co czytałem na XBOXISO ponoć można grać - PÓKI CO.
     
  4. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Panowie, ktoś z was już nagrywał ? działa ?? jesli tak to jak nagrywaliscie tzn jaki layer ustawiliscie w pliku dvd...
     
  5. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    działa z tym że u mnie po instalcji na HDD i tak nieustannie czyta z DVD - wypalone imgburn truncate
     
  6. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    A inni co nagrywali też tak mają ??

    L4mia a jaki layer ustawiles ? zmieniales cos ?
     
  7. lockerek

    lockerek Banned

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Białystok, Poland, Poland
    LayerBreak=2133520
    Na poczatku troche popracuje z DVD ale pozniej juz z dysku normalnie przynajmiej tak u mnie
     
  8. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    jaki znowu layer w imgburn??? nie ustawiać nic poza [wyznacz optymalne miejsce]- potem imgburn [truncate] i voila
    odpaliłem z pliczku dvd ale i tak imgburn to zmienił

    ale za to z Rage1 miałem już taki problem że jak próbowałem zgrać na HDD to wywaliło że płyta brudna - i poszło powolutku za drugim razem więc mój wniosek jest taki że te płyty XGD3 w wersji verba mocno haratają laser i wypadałoby chyba wybrać się z napędem do kalibracji pod DL
     
  9. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Ale który laser, w kompie czy w xboxie i o jakiej ty kalibracji mowisz ?
     
  10. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Wypalone Clone CD prędkością 2.4x nic nie zmieniane - wszystko działa jak należy (sprawdzane bez instalacji jak i po :))
     
  11. lockerek

    lockerek Banned

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Białystok, Poland, Poland
    Hmm ja już zgrałem 2 gry na HDD,czyli Dark Souls i Rage i nie miałem żadnego problemu zarówno nagraniem płyty i jak zgraniem gry na dysk.
     
  12. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    dark souls mi działa
    a napiszcie komu można ufać oprócz RroD i complex??
    bo wyszła wstawka drivera od SRT i czy jest to bezpieczne na live jak w przypadku od grup RroD i complex??
     
  13. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Dark Souls - COMPLEX


    program : clone cd 5.3.1.4
    płyty : Verbatim 8x dvd+r DL
    nagrywarka : LG - H22N
    prędkość : 2-2,4
    layer : domyślny w pliku .dvd niezmieniane...


    gra DZIAŁA instaluje się na hdd, nic się nie dzieje, niewywala do dasha
     
  14. kenny59

    kenny59 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2010
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    Witam, przed chwila przerobilem na LT 2.0, ale przejde do rzeczy. Mam dasha 599, wkladam płytę z Dark Souls, po chwili pojawia sie napis Zagraj w Dark souls, klikam ok i wyskakuje mi monit o aktualizacji... Co to za aktualizacja, skoro mam PRAWIE najnowszego dasha? Przed nim jest tylko ten DZISIEJSZY,a gra wyciekła dawno... O co chodzi? Pozdrawiam
     
  15. valgir

    valgir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A mnie spotyka taka oto nieciekawa sytuacja. elite jasper LT 2.0 najnowszy dash.

    wypalilem dark souls przez imbburgna, wszystko smiga, gra sie intaluje na dysku ale ...

    wpierw po 15 min konsola sie sama wylaczyla, pmyslalem przypadek, wlaczylem ponownie, pogralem jakies 30 min i znowu konsola siada i na dodatek pojawil sie red ring of death...

    odczekalem 10 min i wlaczylem konsole - na szczescie sie uruchomila ale samo to zjawisko w 90% jest polaczone z dark souls
     
  16. beardo0

    beardo0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    kenny59 zaktualizowałeś poprzez Dark Souls czy cos innego z tym zrobiles?
     
  17. suchy62

    suchy62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ponawiam pierwsze pytanie, bezpieczne na live?
     
  18. resident202

    resident202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, jakie jest media-id tej wstawki od COMPLEX? Znacie jakieś sposoby sprawdzania polskich wstawek skoro nie działają na abgx?
     
  19. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Z tego co pobieżnie można zobaczyć przeszukując TU dla Dark Souls są co najmniej trzy wersje po MediaID:
    Kod:
    055EE4AB NTSC/J 
    11DACC57 NTSC/J NTSC/U 
    32229361 PAL 
    
    gdzie dla dwóch pierwszych już jest TU2, pytasz o MediaID więc wnioskuje, że potrzebujesz TU, a jak pisałem wyżej TU są tylko do trzech wersji, gdzie PAL jest tylko jedna, więc sprawa powinna sama się rozwiązać bez niepotrzebnych pytań, a drugie pytanie jak sprawdzić MediaID gry... no gdzieś tu było kilka tematów, jakieś miniFAQ ogólnie coś się o tym mówiło na forum, z grzeczności nie podam bezpośredniego linka;

    pozdrawiam
     
  20. resident202

    resident202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak, chodziło mi o TU i fakt że tutaj jest tylko jedna wersja PAL, ale skąd mam pewność że to akurat do COMPLEX. Często zdaża się że do wersji PAL są np. 3 wersje TU, albo że do polskich wstawek nie ma wogóle.
    Wiem, że MediaID można sprawdzić też Iso2God, ale tylko obraz płyty. Myślałem, że ktoś wyskoczy z jakimś innowacyjnym sposobem:] Pozdro
     
  21. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    chodziło mi o to, że jeśli potrzebujesz to i tak masz do wyboru "tylko jedno PAL" więc je testujesz, działa super, nie działa, no to nie działa, stąd moje kiepskie rozważania;
    co do samego wydania: innego niż COMPLEX gry w wersji PAL nie widziałem, na forum też -> daje do myślenia;
    a co do sprawdzania MediaID... też chciałbym jakiś fajniejszy i łatwiejszy sposób ale o innym nie słyszałem :)

    p.s nawet jakby ABGX działał to ISO wypalone czym innym niż iHAS`em mogłoby nie zwrócić MediaID wcale bądź "złe" (niepełna kopia wypalona), summa summarum i tak potrzebny by był obraz gry ISO albo co najmniej dobrze wypalony iHAS`em zmodyfikowanym;

    update:
    jest nowe TU 2 :)

    Kod:
    32229361 DARK SOULS TU 2 3.43 MB 2011-12-04
    
     
Wczytywanie...

Poleć forum