1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Darksouls Prepare to die zacinka/ freeze w losowych momentach

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dragon12, Styczeń 29, 2013.

  1. dragon12

    dragon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    63
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak jak w temacie. Zawiesiła się z 3 razy w ciągu dwóch godzin. W różnych miejscach. Konsola Jasper z najnowszym dashem, rgh i FSD3. Gra zainstalowana na dysku twardym.
    Ta gra tak ma czy coś sie sypie?

    EDIT

    Xbox freezuje tylko z podłączonym wewnętrznym dyskiem . szczegóły niżej.

    edit2.
    Problem rozwiązany !:welcoming: Zauważyłem , że złącze z obudowy dysku troche się rusza i jest krzywo ułożone - ułożyłem prosto i wsadziłem między uszczelke a złącze kawałek patyczka od uszu. Końcówka stoi prosto i wogole sie nie rusza a xbox już nie freezuje !!!:welcoming:

    Także jeżeli xbox z rgh / jtag wam freezuje mam rade aby odłączyć wszystkie zbędne urządzenia i odpalić oryginalną gre z oryginalnego dasha - tak wywnioskowałem że xbox jest ok !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To Ty nam powiedz - ta gra tak ma czy w innych też Ci się tak sypie?
     
  4. dragon12

    dragon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    63
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    raz sie zawiesilo w fsd. Potestuje troche , jutro wyedytuje ten post i dam znac. Dzieki za pomoc. Dodam , że jest świeżo zrobione rgh.

    Edit.
    zostawiłem Dark Souls na noc włączone przez oryginalny Dashboard. Nie zacieło przez pare godzin. Zauważyłem , że mam starsza wersje FSD , wgywan najnowszą.

    EDIT2.
    2x zwiecha przy dark souls
    2x zwiecha przy fallout new vegas ( raz sie zawiesiło i dalej był dźwięk)
     
  5. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No to masz spory problem. Jeśli sam sobie robiłeś RGH to musisz puścić cpurst musowo kablem ekranowanym z uziemieniem oczywiście. Jak to nie pomoże to dłub w kablach tzn ułóż inaczej. A najlepiej jakbyś jeszcze temperatury obadał zaraz po freezie - może wystarczy wymiana pasty :) Powodzenia!
     
  6. dragon12

    dragon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    63
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Temperatury w stresie CPU:43 GPU:54 MEM:51

    Wyjąłem dysk twardy , odłączyłem pendrive , kabel sieciowy itp od konsoli i uruchomiłem oryginalnego pesa 2009 z oryginalnego dasha.

    Jeżeli nie będzie freezów to znaczy ze rgh jest ok? Czy rgh jest teraz wyłączone?
     
  7. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No to skoro temp. są takie dobre to rób to z kablem rst bo masz jakieś zakłócenia.
     
  8. dragon12

    dragon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    63
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Edit. na szaro mało istotne, nieważne:
    Forza Horizon włączone z hdd i oryginalny Pes 2009 uruchomiony przez oryginaly dash bez freezów. Oryginalny dash też nie chce freezować. Łącznie z pare godzin testowałem.

    Dark Souls , Fallout New Vegas, Freestyle Dash freezują na zawołanie - w ciągu godziny na 100%

    Byłem u kumpla z moim dyskiem który też ma rgh, graliśmy z godzine, testowaliśmy było bez problemów.

    Na 100% rgh do naprawy? Chce się upewnić bo niestety ale serwisowałem ixa dosyć daleko :((


    Edit. Przeniosłem gre Dark Souls na pendrive , rozpakowałem do formatu XEX ( wczesniej na dysku miałem oryginalnie god). Odłączyłem dysk twardy konsoli.
    I zero freezów! Od 1.5 godziny gram w lokacji która freezowała bardzo często ( prawie , że mogłem wywołać freeza na zawołanie ). Czy to naprawde może być wina formatu god?

    Edit2

    Xbox freezuje tylko i wyłącznie gdy jest podłączony dysk twardy!
    Dysk twardy to nowy WD3200BEVT Scorpio, testowany na bad sectory itp. Formatowanie i czyszczenie cache nic nie dało.
    Podłączony przez jakąś używaną obudowę - kupiona z allegro ( ma oryginalne hologramy)

    Wszystko wskazuje , że to wina obudowy (?) To możliwe? W ogóle do fata wszystkoe obudowy są identyczne ? Czy może do np. jasperów trzeba kupować inne?

    Temat do zamkniecia , stworze nowy temat bo ten aktualnie problem jest zupelnie inny niz nazwa tematu.

    edit3

    Problem rozwiązany ! Zauważyłem , że złącze z obudowy dysku troche się rusza i jest krzywo ułożone - ułożyłem prosto i wsadziłem między uszczelke a złącze kawałek patyczka od uszu. Końcówka stoi prosto i wogole sie nie rusza a xbox już nie freezuje !!!

    Także jeżeli xbox z rgh / jtag wam freezuje mam rade aby odłączyć wszystkie zbędne urządzenia i odpalić oryginalną gre z oryginalnego dasha - tak wywnioskowałem że xbox jest ok !

    Edit4 radość przedwczesna , xbox dalej się zawiesza , rgh do poprawy
     
Wczytywanie...

Poleć forum