1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dash 13604 i niedziałająca forza

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mateuszekgt540, Sierpień 27, 2013.

  1. mateuszekgt540

    mateuszekgt540 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Posiadam xboxa 360 z zaktualizowanym dashem do 13604. Mimo to gra forza horizon podczas uruchamiania prosi o uktualizacje. Dodam, że to moja 1 gra nagrana w domu. Mam zwykła nagrywarke i płyty verbatim. Mam też sporo gier takich jak Dirt3, GTA4, Driver San francisco i wszystko działa należycie. Czytałem poradniki i nic. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Bo nie mam zamiaru kupować ihasa i aktualizować dash do wyższego ponieważ chce nagrywać gry moją nagrywarką LG. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam

    Zapomniałem dodać że posiadam LT 3.0 I wszystkie gry jakie mam to piraty 1 właściciela nagrywane zwykłą nagrywarką z laptopa.

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. slimLeo

    slimLeo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2013
    Posty:
    160
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    K-ce
    może dla tego że faktycznie masz bardzo stary dasz. najnowszy to 16203.
     
  4. mateuszekgt540

    mateuszekgt540 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, ale jeśli zaktualizuje dash to potrzebny mi bedzie ihas. I starych gier też nie odpale z tego co wyczytałem tutaj
     
  5. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Jeżeli dobrze pamiętam to po zainstalowaniu tego dasha nic Ci się nie stanie czyli nie usunie Ci przeróbki
     
  6. adamrz2

    adamrz2 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Elbląg
    Bez potwierdzenia aktualizacji, nie uruchomisz gry.
     
  7. mateuszekgt540

    mateuszekgt540 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeróbki może i nie usunie ale do nagrywania gier z dashem wyzszym od 13604 potrzebny bedzie ihas. Tak pisze w poradniku nagrywania gier na tym forum. Wiec co mam robić bo zgłupiałem już. Może coś źle nagrałem? Imgburn sam mi sie ustawił wiec tylko wypaliłem z ta opcja truncate czy jakos tak.
     
  8. adamrz2

    adamrz2 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Elbląg
    Zaktualizuj konsolę, nie ma innej opcji
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Forza horizon wymaga wyższego dasha (bodajże 15574) Jeżeli chcesz zagrać w tą grę to musisz zaktualizować dasha i tyle, inaczej nie pograsz.
     
  10. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Do Forzy Horizon musisz wgrać przynajmniej dash 15574.

    Ludzie do tej pory meczą się bez ihasa, więc chyba nowy dash nie przeszkadza w nagrywaniu na laptopie.
    Tylko pojedyncze gry nie działają, co nie przechodzą testu CIV.
     
  11. slimLeo

    slimLeo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2013
    Posty:
    160
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    K-ce
    Rybka albo Pipka, Albo raczej pipka z tego co robił ten poradnik, co za różnica jaki dash, i tak bez ihasa albo zwykłej nagrywarki z C4E's BurnerMAX Payload Tool v0.15 (ja tak nagrywam) nie nagrasz 100% tylko motodą TrunCute czy jakoś tak 97% zawartości. Niektóre gierki z CIV np FORZA 4 nic Ci nie da że będziesz miał stary dzash i źle wypaloną grę. Masz LT+3.0 to chopie aktualizuj konsole i nie pisz głupot że gra wymaga a ty to zrobiłeś.

    Horizon chyba nie ma Civa i wypalony metodą TrunCute powinien śmigać ale nie dam głowy uciuć, Na pewno nie pomoże Ci kurczowo trzymać się jakiegoś starego Dasha zwłaszcza że masz LT3,0 !!!

    Pozdro
    R.
     
  12. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Forza Horizon nie ma CIV i spokojnie możesz swoją nagrywarką nagrać i będzie wszystko działać wszystkie gry oprócz tych z CIV możesz nagrywać zwykłą nagrywarką i będą chodzić jak marzenie :)
     
  13. mateuszekgt540

    mateuszekgt540 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dash zaktualizowany do 15574. Teraz przy odpaleniu wywala nieobsługiwana płyta. Tą gre pobrałem z torrentów przygotowaną pod lt 3.0. O co chodzi? Źle wypalona ? Może i tak bo nie ustawiałem nic w imgf burn, sam mi sie ustawił gdy załadowałem .dvd forzy. Jest jakaś szansa że zagram w tą gre ...?/
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Usuń pamięć podręczną w opcjach dysku i restart konsoli.
     
  15. 360sⓁim

    360sⓁim Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2012
    Posty:
    94
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no raczej problem tkwi w wypalaniu gry albo w płytach,jak nie pomogło to co tigrateam napisał, ja mam lt2.0 dash16202 i gry działają,albo nie masz lt3.0
     
  16. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Być może nie masz LT 3.0 albo gra nie była przygotowana pod LT 3.0 , skanowałeś ABGX'em ?
     
  17. mateuszekgt540

    mateuszekgt540 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie skanowałem... w komentarzach pisali że wszystko ok bez sprawdzania. Może mam lt 2.0 nie wiem. Mozna to sprawdzić ? Po rozmiarze gry chyba tak? To mam wsadzic płytke z gra do pc i sprawdzić rozmiar?
     
  18. 360sⓁim

    360sⓁim Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2012
    Posty:
    94
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    wypal gre pod lt2.0 i wtedy sprawdzisz,jak sie odpali to logiczne ze masz 2.0, a jak tez sie nie uruchomi to ja juz nie mam pojecia,inaczej nie sprawdzisz jakie masz lt,chyba ze pamiętasz kiedy przerabiana byla twoja konsola jeszcze tak mozna dojsc do lt
     
  19. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Nie , nie po rozmarze płyty nic nie zrobisz jeżeli masz jeszcze na dysku w komputerze plik .iso tej gry to wrzuć go do ABGX'a i jeżeli będziesz miał napis "The first 12 sectors of topology data are blank" to bodajże na żółto to znaczy , żę obraz jest pod LT 2.0 a jeżeli będzie "Topology data is currently verified" na zielono to znaczy , zę pod LT 3.0 sprawdź i napisz :)

    EDIT:Nie jestem do końca pewien , ale jeżeli miałeś LT 2.0 to usunęło Ci przeróbkę...Włóż jakiegos pirata do napędu jak odpali to masz LT 3.0.
     
  20. mateuszekgt540

    mateuszekgt540 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie usunelo mi przeróbki. Czyli mam lt 3 . Teraz może ktoś oodrzucić dobry poradnik do nagrania gry ? 4 płyty poszły się ebać wiec prosze Was.

    EDIT. Potem dla pewności sprawdze jeszcze te komunikaty z abgx a i wypale gre juz ostatecznie.
     
  21. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
Wczytywanie...

Poleć forum