1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dash 2.0.16203.0 a XDG3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez topcio, Marzec 30, 2013.

  1. topcio

    topcio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Proszę mi powiedzić czy Dash 2.0.16203.0 to jest LT 2.0 czy LT 3.0, a jeśli LT 3.0 to czemu nie działają gry XDG3 nagrane wg poradnika programem IMG Burn.
    Pojawia się tylko napis Uruchom Grę, bez ikonki gry, a jak wciśnę uruchom to wychodzi spowrotem do menu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Dash a LT to przeciez dwie rozne rzeczy!
    Dasha sprawdz sobie w ustawieniach konsoli... jezeli masz 16203 i nie odpalaja ci gry tak jak opisywales to masz wgrane LT2.0 i teraz proponuje update do LT3.0 i bedzie hulac...
    pzdr
     
  4. topcio

    topcio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy dam radę to zrobić samemu czy muszę konsolę do magika zawieźć?
     
  5. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Napisz jaki masz błąd jak grę wywala jak masz komunikat że ściereczką to źle nagrałeś jak komunikat że gra jest nie obsugiwana to masz lt2 lub starsze i jaką nagrywarką nagrywałes gry weryfikację przeszły instalują się na dysk ?
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    skoro nie wiesz roznicy miedzy dashem a LT to z pozytkiem dla Ciebie i konsoli bedzie abys dal ja przerobic komus obeznanemu w tych sprawach
     
  7. topcio

    topcio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie ma żadnego błędu, uruchamiam gre i odrazu wraca do menu

    Nagrywam nagrywarką
    I 14:49:10 -> Drive 1 - Info: MATSHITA DVD-RAM UJ8B0 1.00 (D:) (SATA)
    albo
    I 14:49:10 -> Drive 2 - Info: TSSTcorp CDDVDW SE-S084D TS01 (E:) (USB)



    Podczas nagrywania nie wywala żadnego błędu

    Jeśli chodzi o kwestie techniczne to nie widzę problemu zrobić to samemu, pytanie dotyczyłe tego czy muszę rozbierać konsolę, czy wya=starczy update z jakiejś płytki

    Model CD

    Lite-On
    DG-16D4S NO:14C
    FW Ver: 0225 HW Ver.:A0A0
    miał zmienianego chipa

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  8. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Do flashu napędu musisz otworzyć konsole . Napęd masz orginalny w konsoli czy był podmieniany na inny model? No i gry xgd3 nagrane na zwykłej nagrywarce nie będą działać chyba na lt3. Ale niech się wypowie ktoś kto ma lt3, bo ja mam lt2 i mi takie kopie działają ale na lt3 to z tego co słyszałem to nie działają.
     
  9. topcio

    topcio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lite-On
    DG-16D4S NO:14C
    FW Ver: 0225 HW Ver.:A0A0
    miał zmienianego chipa
     
  10. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie masz zmienianego chipa tylko frimware czyli tzw flash. Naprawdę daj to komuś kto się na tym zna
     
  11. topcio

    topcio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie prawda byłem przy przeróbce i mam zmienionego chipa
    Szkoda, że nie chcecie pomóc, tylko odsyłacie bym komuś zapłacił.

    Konsole mam już rozebraną i DVD przed sobą.
     
  12. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A ile płaciłeś za przeróbkę ?
     
  13. topcio

    topcio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeróbka z tego co pamiętam 250zł, miało być 100 ale właśnie nie dało się bez zmiany chipa.
    Dodatkowo mam coś chyba wlutowane obok chipa, takie coś z przełącznikiem, nie pamiętam by to było wcześniej przed przeróbką.

    http://zapodaj.net/3e3c8949aceb3.jpg.html
     
  14. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  15. topcio

    topcio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli omijam poprustu punkt UNLOCK SPI, reszta zgodnie z instrukcją? i poprostu gdy program będzie czekał na odblokowanie chipa przełączam switcha
     
  16. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tak. Po przełączeniu switcha powinieneś mieć odblokowany napęd. Resztę robisz jak w tutorialu.
     
  17. topcio

    topcio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to zabieram się do dzieła

    No i klops.

    Za Chiny nie mogę zczytać klucza, zawsze błąd. Nie mam Adaptera SATA/IDE takiego jak w tutku.
    Mam wyciągnięty układ z zewnętrznej kieszenie do dysków SATA, myślałem że to wystarczy?
    Jednak zawsze błąd, sorki raz udało mi się wejść Vendor Mode, ale tyllko raz. Nie rozumiem w którym momencie mam tym przełącznikiem zrobić w CD



    Zadam jeszcze pytanie
    Czy jest wogóle sens wgrywania LT 3.0
    Czy jak kupię nagrywakę LITE-ON iHAS124-19 B iHAS124B XBOX BURNER MAX XDG3
    to na LT 2.0 będą mi działały gry XDG3, czy tylko na LT 3.0
     
Wczytywanie...

Poleć forum