1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dash problem z zrzucaniem nandu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marcinm48, Czerwiec 15, 2014.

  1. marcinm48

    marcinm48 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zrzuciłem raz nand z konsoli według instrukci.Niestety gdy włożyłem go do laptopa to usiadłem na nim i zlamałem w pół. Teraz gdy ponownie chce to zrobić po otwarciu programu do zrzutu za pomocą xexmenu wyskakuje czarny ekrani telewizor daje komunikat że połączenie zoztało zerwane. musze zrestartować konsole aby wszystko wróciło do normy.


    EDIT

    Potrzebuje tego do aktualizacji dasha.

    Info orso // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Co połamałeś? pendriva czy co, chaotycznie piszesz ciężko cokolwiek zrozumieć, konsola działa czy nie, nie możesz włączyć programu na konsoli ? Jakie masz problem z LAN w innym wątku też piszesz o nim.

    Zrób wg instrukcji
    konsolę odpal z tacki ( eject ) włączy się xell
    zgraj przez www nand ( w przeglądarke IP które wyświetli sie w xellu )
    nand do programu np JRunner Auto GG
    zrób nowego freebota z dashem
    kopia na pena plik updflash.bin
    znów konsolę z tacki odpal i czekaj aż się zaktualizuje i będzie napis żeby wyłączyć
    kolejna czynność dogranie sterowników kinect/avatar
    ściągnij wrzuć na pena folder $systemupdate i w ORYGINALNYM DASHU wepnij pena albo jesli nie wyskoczy to zmień na $$ystemupdate
     
  4. marcinm48

    marcinm48 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Oto chodzi że konsola się nie odpala z przycisku od napędu. Musiałem nand zrzucić inaczej.
    Pierwszym sposobem robiłem i próbowałem zrzucić nand przez xexmenu i mi się udało ale złamałem pena i gdy prubuje zrzucić drugi raz przez xexmenu gdy próbuje zrzucić nand to przy prubie zrzut włancza mi się czarny ekran.
    A próbując cię połczyć sieciowo win7 nie odnajuduje sterowników do xboxsa
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Napisz jeszcze jaki masz model tej konsoli i jaki obecnie dash, nie ma czegoś takiego jak sterowniki do xboxa po sieci. Jeśli router wykrywa konsole po lan to daje jej IP i tyle, możesz przez FTP się połączyć lub zarządzać przez www ( FSD ).
     
  6. marcinm48

    marcinm48 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    slim 04-2012
    dash Version 3.0b Rev735
    Kernrl version 2.0.16203.0
    No własnie szukałem tych sterowników i nie moge znaleźć. Niby jest połączona konsola bo sterowniki się instalują ale jakby nie wszystkie i nie moge zawartości konsoli otworzyć na komputerze.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Użyj programu simple nand flasher

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Żeby włączyc konsole Corona musisz wpierw włączyć ją przyciskiem power, potem wyłączyć powerem i dopiero EJECT. W momnecie kiedy od razu wciśniesz EJECT zawsze jest tylko PIK i nic się nie dzieje. Ewentalnie jak pisze Dexter Użyj programu Simple Nand Flasher tyle że wersji 1.2 bo 1.3beta ma błędy
     
  9. marcinm48

    marcinm48 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Pokombinowałem troche obeszłem intrukcje. Która oczywiście była bardzo pomocna.
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Czyli co? Zrobiłeś czy nie bo jednoznacznie nie napisałeś!
     
Wczytywanie...

Poleć forum