1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dash559, xbox live, lt2,gry, dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sebeksh, Marzec 24, 2012.

  1. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Siema. Dzisiaj nabrało mnie, żeby pociupać sobie na XBL, mam kod na 48h, raczej to jednorazowy "wypad".

    Dash 559, LT 2.0, Wchodzę do XBL wszystko sie łączy, ale prosi o aktualizację. Przeróbki nie usunie, to wyczytałem z innego tematu, ale czy wtedy zablokuje mi grę z dysku? Albo inaczej, jakie będą konsekwencje połączenia XBL+LT2.0+aktualizacja ? Tak jak mówię, chcę sobie dzisiaj pograć na XBL, a jutro czy w pon. wrócić do pykania z dysku. Będzie to możliwe ?

    Z góry przepraszam, jeśli takie pytanie było, ale nie znalazłem na to odpowiedzi...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Będziesz mógł grać z dysku ale złapiesz cichą aktualizacje
     
  4. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To pewne? Tutaj cytacik innego użytkownika:

    "Pod podłączeniu konsoli do Live'a złapiesz "cichą aktualizację". Spowoduje to, że do każdej gry XGD3 z osobna będziesz musiał dogrywać TU z pendrive'a"

    Czy to TU będzie można przenieść na dysk i po prostu to tam będzie i będzie OK ? I co z grami XGD2? Będą chodzić normalnie bez niczego ?
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Dokładnie.Ja grałem z pendrive'a, nie wiem czy można przenosić TU na dysk, XGD2 będą działać bez problemu, bez TU
     
  6. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mówiąc krótko - cicha aktualizacja to nie jest nic strasznego, wystarczy dograć TU, co chyba nie jest trudne i na tych grach z wgranym TU można grać zarówno online jak i offline? Ogólnie rzecz biorąc nie tracę NIC tak ? Bo dla mnie "cicha aktualizacja" brzmi dość groźnie
     
  7. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  8. Pablo93

    Pablo93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    mam interfejs 2.0.13599.0 jakie to Lt ?
     
  9. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  10. Pablo93

    Pablo93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    Możesz polecić jakąś grę ?
     
  11. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  12. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam ponownie. Zaktualizowałem, rozegrałem 2 mecze w fifie, pograłem w gta4 - oczywiście online i jestem zachwycony, nie żałuję :D Nawet jestem w stanie się zastanowić nad wykasowaniem przeróbki i kupieniem sobie jakiejś gry. Dzięki za pomoc :p
     
  13. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie będę spamował kolejnym tematem, poza tym to też się tyczy pod tym. Jak zagrać w nową grę przykładowo fifa street - mam cichą aktualkę, wgrałem najstarsze możliwe TU do skyrima i AC:R i działa, jak się ma sprawa nowych tytułów?
     
  14. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Fifa Street jest XGD2, ruszy bez TU

    [​IMG]


    :cool:
     
  15. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie zrozumieliśmy się, ok, ta jest XGD2, ale inne gry, które wyszły np. w zeszłym tygodniu XGD3, co z nimi?
     
  16. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  18. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli rozumiem, że nawet gry, które lada moment wyjdą będą od razu miały TU do wgrania? I jeszcze jedno, posiadanie cichej to wcale nie jest jakiś wielki ciężar, więc na razie nie przeszkadza mi granie z pendrive'm. Pytanie tylko - kiedy można spodziewać się, że wyjdzie gra do której będzie wymagane LT 3.0? Bo wtedy rozumiem, że gry i XGD2 i XGD3 nagrane pod lt 2.0 będę mógł wyrzucić ??
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie, mało jest Title Update'ów do nowych gier XGD3, bo jest LT 3.0.

    Nie ma takiego czegoś, że gra jest tylko pod LT 3.0. Nagrywasz zgodnie z poradnikami w zależności od posiadanego LT w konsoli:
    http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[tutorial]-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826.html
    http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[t...szy-artykul-edycja-3-a-120365.html#post942283

    W twoim przypadku, trzeba dogrywać TU do każdej gry XGD3, co będzie problemem, gdyż mało kto robi Title Update'y do nowych gier XGD3, dlatego, że jest LT 3.0.

    Po wgraniu LT 3.0, gry XGD3 i XGD2 z ap 2.5 będziesz musiał nagrać od nowa, jak w poradniku: http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[t...szy-artykul-edycja-3-a-120365.html#post942283 Gry XGD2 bez ap 2.5 będą działały, bez konieczności ponownego nagrywania.
     
Wczytywanie...

Poleć forum