1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dashboard 2.0.12416.0 i ap 2.5

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez masiusgn, Listopad 21, 2010.

  1. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam taką prośbę bo wiemy że po 3 razach aktualizacji na dashu 9199 można ominąć ap 2.5 to może by tak spróbować na dashu 2.0.12416.0 . Co się dowiedziałem pierwsza aktualizacja którą się wykonuje na dashu 9199 czyli aktualizacja z gry Kinect Adventures ma numer 2.0.12413.0 a druga aktualizacja z gry Kinect Animals ma numer 2.0.12416.0 . Czyli można by spróbować beż patchowania assasina zaaktualizować dasha i potem sprawdzić czy działa albo jeśli działa po takich aktualizacjach to jak wiemy jest dużo aktualizacji beta i może by tak zamieszać i by zadziałało kto wie ... zawsze można spróbować
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. matsaw

    matsaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rzeszów
    są jakby 3 aktualizacje w sumie ... Animals, Adventures i jakiś który gra sama sobie aktualizuje
    żeby ominąć AP 2.5 trzeba byłoby ręcznie wgrać aktualizacje zanim zrobi to gra, podobno napędy Hitachi mogą sobie taki patch ominąć nie wiem jakim sposobem ... problem w tym że szybciej wyjdzie LT+ zanim ktoś to rozgryzie, więc szkoda kombinować
     
  4. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nom też prawda ;p ale jak komuś się nudzi to może pokombinować
     
  5. matsaw

    matsaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rzeszów
    na pewno już ktoś to rozgryzł, ale pojawi się to na necie po tym jak wyjdzie LT+ do tego czasu będzie na tym zarabiał ...
    teraz ludzie są powiedzmy "zdesperowani" i szukają każdego sposobu by sobie zagrać w ulubiona grę za 5zł, a nie za 200 ...
    dobry przykład to ten AP patcher 2.5 problem w tym że Polacy nie mogą kupić do niego hasła i myślą że to fake (właściwie to cholera wie kto ma oryginalna wersję tego programu a kto sobie robi jaja) ... a na youtube Polacy którzy mieszkają za granica nagrywają filmy jak to oni nie grają w gry na nowym dashu
     
  6. n003

    n003 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja bym radzil zeby ktos zrobil porzadek na tym forum bo jest taki gnoj ze albo nic nie mozna znalesc albo takich samych tematow z takim samym pytaniem jest 500x i potem forum sie laguje. Jest tyle starych tematow to niech ida do kosza a te najnowsze niech zostana. Ehh.
     
  7. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Raczej nikt nie wykombinuje niczego żeby można było zrobić ten trick z update'ami na 416 raczej tylko 9199 sorry
     
  8. matsaw

    matsaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rzeszów
    a to przez to że ludziom się nie chce się szukać, każdy myśli że dostanie inną odpowiedź, więc zadają takie same pytania -- ale akurat jeżeli poruszamy temat grania w nowe gry na xboxa sytuacja się zmienić się może z godziny na godzinę także jestem wyrozumiały i odpowiadam na takie pytania

    jeżeli powstaje LT+ to na pewno ktoś to obejść musiał prawda ? logicznie rzecz biorąc mam rację <<
     
  9. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    i pomyslec ze jeszcze tydzien temu mialem dash 8955 :/ Co mnie podkusilo zaktualizowac do 416 :(
     
  10. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Istnieje jeszcze sposób z przełącznikiem albo czekanie na Lt+ :D
     
  11. majorca

    majorca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Panowie przeczytałem wszystkie tematy i posty związane z słynnym ap 2.5 ale nie znalazłem jednego błędu którego ja mam. Mam iextreme 1.5, spaCZowałem obraz na Wave 3 i wypaliłem. Wrzuciłem gierke do konsoli i normalnie ją zobaczyło. gdy dałem "Zagraj w gre" wyskoczyło mi powiadomienie o uaktualnieniu Dashboard'a co też uczyniłem. Konsola sie zresetowała a następne wyskoczył komunikat ze GRA NIE MOŻE ZOSTAĆ ZAKTUALIZOWANA i że nie może odczytać płyty gdyż sa na niej rysy itp itd. Czy to oznacza ze mam czekać na nowe LT czy może wypalić płyte bez paCZowania i wtedy ją zaktualizuje? I don't really know what's going on.. :-d
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wyskoczylo ci cos takiego bo spatchowales gre na wzve 2
     
  13. majorca

    majorca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    spaczowałem gierke programem 3rd.wave.patcher, więc to jest program przerabiający na wave2? w takim razie jaka jest diagnoza.. uruchomie te gry z ap 2.5 na mojej konsoli czy musze czekac na lt?
     
  14. Lewy-1982

    Lewy-1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nie ma nic wspólnego z AP 2.5. Pat****ąc grę na niższy wave automatycznie tracisz możliwość aktualizacji konsoli z poziomu gry, jedno z wyjść to zaktualizować offline przez pendrive.

    Pozdrawiam
     
  15. majorca

    majorca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    no ale dashboarda zaktualizowało mi z poziomu gierki, wgrało mi nowy dash z płyty nfs. tylko nie potrafi tak jakby dokończyć tej aktualizacji. teraz nie wiem o której aktualizacji jest mowa.. i jak to zrobić offline? skoro dash już jest zrobiony?
     
  16. Lewy-1982

    Lewy-1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tego co piszesz rozumiem, że nie zaktualizowałeś konsoli i w ten sposób tego nie zrobisz. Jeśli aktualizacja nie jest sfinalizowana (dokończona) to nie można mówić o aktualizacji. To tak jakbyś jechał samochodem z punktu A do punktu B i w połowie drogi zabrakło Ci benzyny;)
    Tu masz link jak to zrobić, szukaj w pierwszym poście odnośnika do patch-owanych gier.
    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/jak-zagrac-w-gry-z-ap-2-5-bez-lt-na-lite-onach-73121.html

    Edit: Jeśli nie zrobiłeś tak jak to jest opisane w poradniku, zostaje ci jedynie czekać na LT+.
     
  17. majorca

    majorca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    czytałem ten link co posłałeś ale nie zrobie tym sposobem bo mam wgrany już nowy dash, a żeby zrobić to tymi sposobami musze mieć stary. no można tak to nazwać, że tak jakby nie do końca zaktualizowana konsola. myślałem ze sam nowy Dash jest aktualiacją.. hmm.
     
  18. Lewy-1982

    Lewy-1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak pisałem wyżej: Jeśli nie zrobiłeś tak jak to jest opisane w poradniku, zostaje ci jedynie czekać na LT+.
     
  19. Grzeee

    Grzeee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dokładnie taką samą sytuację, przed zainstalowaniem NFSa miałem dasha 9199, z płyty z grą zaktualizował mi się do wersji 12416. Teraz jak chce uruchomić NFSa to wyskakuje komunikat "Aby można było zagrać w tę grę, należy dokonać aktualizacji konsoli. Jeśli nie dokonasz aktualizacji, gra nie będzie możliwa".
    Oczywiście zgadzam się na aktualizacje, trwa proces "wyodrębniania" podczas którego wyskakuje błąd o niemożliwości odczytania płyty o którym wspomniał powyżej kolega.
    Morał z tego taki, że konsola się zaktualizowała ale jednak nie do końca chyba ....

    Wszystkie inne, starsze gry działają normalnie
     
  20. topeq

    topeq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, panowie a ja zaktualizowałem konsole do najnowszego dasha z NFS, po czym konsola się zrestartowała i dash zaktualizował się poprawnie. teraz wykrywa grę w napędzie ale jak chcę ją odpalić to wyświetla żeby przeczyscić płytę. Czy to oznacza że faktyczne jest coś z płytą czy wykrywa grę jako pirata? inne gry działają. Jakie macie komunikaty przy odpaleniu nowego NFS po aktualizacji dasha?
     
  21. majorca

    majorca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    ok zaktualizowalem offline i teraz widzi gre normalnie, zainstalowalem gre na dysk i gdy probuje uruchomic wyskakuje komunikat PLYTA NIEROZPOZNANA. czy to oznacza dzialanie ap 2.5 czy moze nieodpowiednio spaczowany obraz na zly wave?
     
Wczytywanie...

Poleć forum