1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dashboard 2.0.16202.0, saints row 4 i LT 3.0

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mmmeksyk, Sierpień 21, 2013.

  1. mmmeksyk

    mmmeksyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam! Problem polega na tym, że nagrałem już 2 razy grę saints row 4, korzystając z
    [Tutorial] Nagrywanie gier pod LT 3.0 (Najlepszy artykuł - edycja 3)
    oraz zmieniając topologie.

    Podczas nagrywania wszystko przebiegło dobrze, jednak po pierwszym odpaleniu płyty zostałem poproszony o aktualizacje, kliknąłem "tak", po czym otrzymałem dashboard 2.0.16202.0 i gra w żaden sposób nie chce mi się odpalić (komunikat "Płyta nie jest obsługiwana (...)). Uznałem, że przyczyną jest ten najnowszy dashboard bo grę nagrałem już 2 razy, czy mam rację?

    Jeśli chodzi o moje lt, to przerabiałem konsolę dość dawno temu, stąd po prostu nie pamiętam, ale najnowsze gry zawsze traktowałem zmianą topologii i w/w poradnikiem i wszystko chodziło.

    W czym więc leży problem? Czy ten najnowszy dashboard o którym nie mogę się doczytać niczego w internecie coś zmienia? Jak powinienem nagrać saints row 4 (zwykła nagrywarka, innej nie posiadam). Uznałem, że przyczyną jest dash, stąd ten dział. Jeśli źle, że tutaj napisałem to proszę o przeniesienie, pozdrawiam i proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    jeśli zmieniałeś topologie to dlaczego korzystasz z tutka pod lt 3.0? z tego wynika ze masz 2.0

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. mmmeksyk

    mmmeksyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Uznałem, że sam proces nagrywania się nie zmienia, jestem kompletnym laikiem, więc szukałem jakiegoś tutoriala jak dobrze nagrywać gry xgd3 i do tej pory wszystkie gry tak nagrywałem (Napewno mam 2.0). Podczas sprawdzania sr4 w abgx jak w poradniku wyświetliło mi coś takiego: "Game data was verified but stealth wasn't " ale mimo wszystko nagrałem. Zawsze najpierw przepuszczam przez abgx a później dogrywam topologię (wiem, że abgx może zmienić na 3.0). Może się ośmiesze teraz, bo to jest działanie kompletnie po omacku wg poradnika, ale po prostu się na tym nie znam i nie wiem co może być przyczyną tego, że sr nie działa a zmarnowałem już 2 płyty, myślałem, że przyczyną jest ten nowy dashboard.
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Pytania: 1) po aktualizacji probowales jakas gre odpalic co dzialala wczesniej przed aktualizacja 2) Jaki byl dashboard przed aktualizacja na ten 16202.

    Wyciapane z SGS+ i9001 za pomocą Tapatalk4
     
  6. mmmeksyk

    mmmeksyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie wiem jaki miałem dash bo nie zwracałem na to uwagii. Odpalałem np: Episodes from Liberty City, Halo 4, dishonored (chwilowo nawet nic innego nie mam w domu)

    (jeśli to pomoże, miałem dash z kafelkami, ale wyglądał trochę inaczej niz ten co mam teraz)
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Usuwałeś pamięć podręczną w opcjach dysku i restart konsoli??
     
  8. mmmeksyk

    mmmeksyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pamięć podręczna w opcjach dysku? Ja nie mam dysku. Restartowałem konsolę ale to nic nie daję.

    edit. po tym jak pisałeś o pamięci podręcznej wyczyściłem pamięć podręczną konsoli, nic to nie dało (wszystkich urządzeń pamięci, korzystam z pendrive'a)
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Tam gdzie masz savy nośnik na którym zainstalował sie dash,pendrive,pamięć wew...
     
  10. mmmeksyk

    mmmeksyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    napisałem wyżej o tym, ale powtórzę, żeby było to widoczne, po tym jak pisałeś o pamięci podręcznej wyczyściłem pamięć podręczną konsoli, nic to nie dało (wszystkich urządzeń pamięci, korzystam z pendrive'a)
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Pytałem o Dash bo myślałem że miałeś poniżej 13xxx i idąc na najnowszy zrobił cichą aktualizację napędu, jednak Halo 4 już wymaga 15574 więc to nie to. Ogółem nie mam pomysłu
     
  12. mmmeksyk

    mmmeksyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie nie. Ja odpalałem najnowsze gry normalnie zawsze nagrywając w taki sam sposób np far cry 3, ac3, forza horizon, tomb raider, więc musiałem mieć aktualizacje, tylko po prostu zaktualizował mi do najnowszego. Ale mimo wszystko dziwne, że gra nie działa.. jak nagrywałem drugi raz, jeszcze raz spokojnie wgrałem topologię pod lt 2.0 używając xbox backup creator i jeszcze raz użyłem imgburn z opcjami z poradnika, jeszcze raz wybierałem booktype pod swoją nagrywarkę i jeszcze raz truncate, nie wiem w czym problem.

    Swoją drogą nie wiem też co oznacza to powiadomienie z abgx'a:
    "Game data was verified but stealth wasn't"

    edit:/// pomocy.. jeśli to się dzieje z jakiegoś powodu z saint's row 4, to co będzie z GTA5? :(


    Nie pisz posta pod postem! W prawym dolnym rogu masz opcję 'edytuj post'. Zapomniałeś?
    Dwuletni staż na forum jednak zobowiązuje do zaznajomienia się z pewnymi zasadami.
    Następnym razem warn.

    ~TheOFF


    edit. 2. Sorka!
     
  13. marekincognito

    marekincognito Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnik, Lublin
  14. mmmeksyk

    mmmeksyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie wiem co jest, ale najwyraźniej nie zależy to od gry, tylko od tego jak nagrywam, bo nagrałem przed chwilką splinter cell blacklist i (trzeci raz!) znowu saint's row 4 i problem nadal występuje, tym razem nagrywałem spokojnie, dokładnie sprawdzając każdą czynność i ustawienia, wg poradnika. Tzn. (dokładnie tak samo jak pisałem w poprzednim poście) wgrałem "topology for lt2.0" za pomocą Xbox Backup Creator v2.9.0.350, później imgburn z dokładnie takimi ustawieniami jak w poradniku, po czym znowu booktype na moją nagrywarkę. Nie wiem co się dzieje, ale znowu widze obrazek "Nie można odtworzyć płyty".

    Co się dzieje?! Spróbuje jutro nagrać bez wgrywania topologii, chociaż jest to niesamowicie dziwne, przecież zawsze wgrywałem bo wiem, że nie mam LT 3.0..
    Konsola działa normalnie, wszystkie gry działają poza tym co nagrywam, nie jest to też wina nagrywarki, poinformowałby mnie o tym imgburn.

    Nie wiem co się dzieje, nie mam pomysłów, pomocy!
     
  15. Kamoq

    Kamoq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam ten sam problem z tym, że mam LT 3.0, wcześniej miałem dashboard 16203 i grałem na nim online, dzisiaj zaktualizowałem do 16537 i nie mogę uruchomić SR IV. Sprawdziłem czy chodzą inne gry i np. taki GRID 2 odpala bez problemu. Nagrywarka iHAS. Boję się podłączyć do LIVE i uruchomić SR.
     
  16. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak masz lt 3.0 i podłączysz do xbox live nic się nie stanie. Wyczyść pamieć podręczną.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum